Najlepszy czekoladowy budyń jaglany jaki jadłam. W dwóch wersjach - jeden bardziej wykwintny, drugi - po dodaniu porcji białka, może być jako danie potreningowe. A więc do dzieła :) Składniki: - porcja kaszy jaglanej ugotowanej wg tego przepisu - 50g gorzkiej czekolady dobrej jakości lub 2 czubate łyżki dobrego kakao - 2-3 łyżki syropy z daktyli lub erytrotylu - 250 ml mleka
CookYourselfwedług przepisu na opakowaniu. Pod koniec delikatnie wmieszać kisiel w proszku. Wyłożyć na pierwszy placek, przykryć drugim i docisnąć. Tak samo postąpić z drugą kremówką (tylko nie dodawać kisielu), wyłożyć na drugi placek, wyrównać. POLEWA: Kremówkę, czekoladę i cukier dać do rondelka rozpuścić zagotować, zimną polać po placku według uznania
Gotuję Testujęzdrowsi, a spotykając się z przyjaciółmi, ciesząc się życiem, możemy zredukować ryzyko wystąpienia wielu chorób serca, ale również depresji. Ciekawostek jest tutaj mnóstwo :-). Druga część książki to 120 przepisów na lekkie dania, koktajle, pełne zdrowych roślin, owoców i warzyw. Przepisy opatrzone są autorskimi zdjęciami, wiec widać każdą propozycję i wie, że proponowane dania zostały wypróbowane przez
kruche babeczkibliżej , więc podaję przepis na pączki z glazurą i skórką pomarańczową ( raj dla podniebienia !). Składniki : ok. 3,5 szklanki ( pojemności 250 ml ) mąki pszennej – dałam po połowie różnych, jedną tortową Basia , a drugą uniwersalną Szymanowska. Proszę ściśle nie trzymać się podanej ilości, bo różnie to wypada ( np. zależy też jakie duże mamy jajka), trzeba samemu ocenić czy ciasto(...)podrosły. 2. W tym czasie żółtka z całym jajkiem i resztą cukru ucieram na puszystą jasną masę . 3. Podgrzewamy pozostałą szklankę mleka , a w drugim naczyniu rozpuszczamy masło. 4. Do miski przesiewamy obie mąki z szczyptą soli , dodajemy utarte jajka i rozczyn., mieszamy. 5. Następnie wlewamy po trochę letniego mleka i zarabiamy. 6. Wyrabiamy dość luźne ciasto
Pysznosci Babci Basipierwsze dlatego, że ich przygotowanie rano zajmuje mi zaledwie 15 minut, po drugie jest to pomysł na zdrowe śniadanie, które da mi odpowiednią ilość energii na resztę dnia. Poza tym jest to uniwersalne danie, do którego można dodać tak prawdę mówiąc wszystko, każdy owoc na który mamy aktualnie ochotę
Mango Papajagotujemy przez 5-7 minut. Wyjmujemy na talerze i od razu podajemy – gorące są najlepsze! Uważajmy też, żeby nie kłaść jednego na drugim – gdy będą stygnąć posklejają się i nie da się ich rozdzielić. Następnego dnia można je odsmażyć lub wrzucić do gotującej się wody na parę minut (chociaż u mnie zjedliśmy wszystkie na raz😉 ). Nadal
Jak gotować i nie zwariowaćmąki autor miał na myśli. Potrafię się domyśleć o jaką mąkę, ale.... Świetna sprawa jest z tematem zdjęć potraw w książce, w sumie co drugi przepis opatrzony jest zdjęciem gotowego wypieku z danego przepisu. Jestem na tak. Kolorystyka bardzo przyjazna dla oka i klimatycznie zgrywa się z kategorią wypieków. Wykonanie samej książki jest niezwykle solidne i estetyczne. Zbyt mocno wsiąknęłam
Blondynka GotujeUwielbiam owocowe smaki. Jakiś czas temu przygotowałam dość niecodzienny i zdrowy kisiel na bazie soku owocowego. Takie danie możecie zjeść zarówno w ramach deseru lub drugiego śniadania. Zdrowy kisiel ananasowy z płatkami owsianymi i jęczmiennymi, to nie tylko pyszny, ale też i pożywny posiłek. Spróbujcie. Zdrowy kisiel ananasowy z płatkami owsianymi i jęczmiennymi
Słodkie okruszkichlebowe bywa kapryśne. Pieczenie domowego chleba uczy też cierpliwości bo bywa, że ciasto przez kilka godzin ani drgnie chociaż już dawno powinno przyrosnąć przynajmniej drugie tyle. Nie należy się tym zniechęcać tylko dać mu więcej czasu i przypilnować żeby miało ciepło a na pewno weźmie się do roboty. Domowy chleb to zapach w całym domu, zapach który kojarzy
Smaczna Pyzajedno z tego rodzaju dań, które lepiej smakują niż wyglądają. Choć z drugiej strony owsianki czy jaglanki ozdobione kolorowymi owocami prezentują się naprawdę przepięknie, kompozycje wykonane przez niektórych przypominają małe kulinarne dzieła sztuki. Na bogatą paletę kolorowych owocowych kąsków trzeba jeszcze trochę poczekać, choć muszę też przyznać, że i mnie zaś brakuje cierpliwości do dekorowania. Na chwilę
Roślinna - blog wegańskiWszyscy dążymy do tego, by z jednej strony być kimś wyjątkowym, z drugiej zaś, by dopasować się do obowiązujących w danych grupach ludzi, czy to w szkole, na uczelni, w pracy, w społeczeństwie, standardów zachowania, postępowania a nawet wyglądu. Chcemy być jedyni w swoim rodzaju i jednocześnie się nie wyróżniać, być tacy jak inni. Być […] Post Pan Toti
Krzywa Prostazależności od piekarnika- do zrumienienia) w 180 stopniach. U mnie część była z suszoną żurawiną, część bez bakalii. I oba rodzaje zniknęły szybciej, niż druga blacha się upiekła! Łasuchy w kuchni nie dały im nawet dobrze wystygnąć :) Smacznego
Jak gotować i nie zwariowaćŚwiąteczna kapusta z pieczarkami to doskonała alternatywa dla tradycyjnej kapusty z grochem.W towarzystwie smażonego karpia z ziemniakami będzie stanowić pyszne danie wigilijne. Kapusta z pieczarkami najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu kiedy wszystkie smaki zdążą się "przegryźć". składniki na 4 porcje 500 g kapusty kiszonej 500 g pieczarek 2 cebule 1 większy
Smakowite Daniaczasu, ani siły...Jak na wszystko ostatnio. Pocieszam się tym, że jeszcze dzisiaj sprawdzian z biologii, jutro z zasad żywienia i koniec aż do świat...Dam radę, to tylko dwa-trzy dni... Druga rzecz - niestety muszę o tym napisać...Ostatnio bardzo zastanawiam się nad zaprzestaniem prowadzenia bloga...Sprawia mi to przyjemnośc, owszem, ale nie chcę go prowadzić tylko
breakfast of dreamsOdstaw na około 30 minut do lodówki. Następnie na połowie każdego kotleta ułóż po 3 suszone pomidorki, szynkę i paski papryki. Zamiast suszonych pomidorków możesz dać plasterki świeżego pomidora. Przykryj wolnym kawałkiem mięsa (drugą połową). Końce kotleta zepnij wykałaczkami. Griluj przez około 10 minut, co pewien czas przewracając mięso na drugą stronę. Podawaj ciepłe. Możesz polać je ketchupem
Przepisy i porady kulinarne