względu na bogatą ofertę menu. I za pierwszym razem zamówiłam barszcz, 2 syrniki i popularny tu napój "Mors", natomiast za drugim razem kupiłam blina i kwas. Oto zakupione przeze mnie dania: I jak to smakuje? Zamówiony przeze mnie barszcz nie był zachwycający, ale nie był też zły. Po prostu w Rosji nie raz jadłam lepsze barszcze(...)współgrała ze sobą. Za drugim razem zamówiłam blin po włosku - z mozzarellą, parmezanem, salami, pomidorami, natką pietruszki i ketchupem wewnątrz. I muszę przyznać, że smak był całkiem w prządku, chociaż jeszcze czegoś mi brakowało, ale i tak był to jeden z najlepszych blinów jakie miałam okazje tu jeść. I tak podsumowując - dania w tym fast-foodzie
psgotujemyoczywiście z Domu Oliwnego Tymianek świeży Sezam prażony Jeśli mamy już składniki, to Zapiekana Feta sama się nie zrobi Po pierwsze musisz wiedzieć, że danie jest niezwykle proste w wykonaniu. Po drugie ser, przekrój wzdłuż przez środek, by mieć dwa kawałki. Teraz będzie po trzecie, połóż pierwszy kawałek sera na arkusz ciasta filo, dodaj
RafalCookjest tak smaczny. Dlatego postanowiłam, że też zrobię swoją wersje sałatki z wędzonym kurczakiem i jajkiem. Ta sałatka jest świetnym pomysłem na kolacje, drugie śniadanie w pracy czy nawet jako danie na wieczorne spotkanie z gośćmi. Jest bardzo uniwersalna, można wymieniać składniki, można dodać dodatkowo no. ogórka, paprykę, pietruszkę, ananasa. Sałatka z wędzonym kurczakiem
To Musisz WiedziećDziś przedstawiam przepis na moje ulubione leczo , całkiem warzywne , bez grama mięsa i bardzo smaczne, a bezglutenowe z natury rzeczy. Jak każde z dań zawierających sporo przypraw, najlepsze jest na drugi dzień. Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla 3-osobowej rodziny): 1 cebula ok. 300 g pieczarek 1 mała cukinia 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1 papryka
Kawa z mlekiemzimny będą chłonęły tłuszcz. Ja olej rozgrzewam, zmniejszam płomień po włożeniu pączków i obserwuje. Pączki wkładam spodem do góry. Jak się zarumienią obracam na drugą stronę. Pączki będą miały obwódkę jak damy im dobrze wyrosnąć. Nie skracajmy tego procesu. Po usmażeniu nadziewam cienką końcówką szprycy kremem. Posypuję pudrem. #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski www.olejkonwenanse.pl
wesoła kuchniaczosnkiem, która otrzymała wyróżnienie na I Festiwalu Pszczyńskich Maszkietów – Chochla 2008. Zupa jest przepyszna, aż chce się jej jeszcze. A na drugie specjał chłopski – tak proste, tak zwykłe danie, że…czuję, że właśnie na taki talerz miałam ochotę. Smażone ziemniaki z boczkiem, cebulką i ziołami, sadzone jajka oraz garnuszek maślanki. Pycha
Raj dla Podniebieniadość spore wyzwanie. Niby prosta zupa z buraków, ale wydobycie i podkreślenie pożądanego smaku, wymaga konkretnych zabiegów. Przede wszystkim jest to jedno z tych dań, które, moim zdaniem, najlepiej smakuje na drugi dzień po ugotowaniu. Można łatwo przesadzić z przyprawami i zabić słodycz buraka. Moja wersja jest dość klasyczna jednak wymaga trochę zachodu, na przykład wcześniejszego upieczenia buraków
Pichceniomaniajest makaron ryżowy smażony z jajkiem, tofu i sosem z tamaryndowca. Podaje się go przede wszystkim jako street food lub w lokalnych restauracjach. Danie zrobiło się bardzo popularne dopiero podczas drugiej wojny światowej i jest nieodłączną częścią kultury do dziś. Jako dodatek pojawia się też często szczypiorek, krewetki, kraby, czy kurczak. Obecnie można też spotkać
Milion Smakówktóra nie lubiłaby masła orzechowego. Nie znam również takiej, która nie przepadałaby za piernikiem i wszelkimi korzennymi aromatami. Jako że sama uwielbiam zarówno jedno i drugie, postanowiłam połączyć oba smaki w jednym daniu. I tak powstał intensywnie orzechowy (z ciekawym dodatkiem) piernik z migdałami. Koniecznie spróbujcie! *** INTENSYWNIE OWOCOWY PIERNIK Z MASŁEM ORZECHOWYM /przepis własny/ 150 g obranej(...)dzięki delikatnej konsystencji doskonale połączyło się z pozostałymi składnikami. Osobiście uwielbiam je jeść rozsmarowane na gorącym toście. Świetnie smakuje również bezpośrednio ze słoika, a także... jako dodatek do wytrawnych dań, w szczególności makaronu. A Wy z jakimi produktami najbardziej lubicie łączyć masło orzechowe? * Artykuł sponsorowany
Poranek na słodkoPonieważ w składzie znajdziemy również nasiona słonecznika, które przyjemnie chrupią podczas jedzenia i wzbogacają pastę w minerały. Bardzo ciekawa alternatywa dla popularnego dodatku do dań mięsnych. * ze szpinakiem i nasionami konopii Druga już wersja z dodatkiem superżywności. Nasiona konopii, które mają lekko orzechowy smak, świetnie komponują się ze szpinakiem, a w dodatku są świetnym źródłem białka, witamin
Poranek na słodkoWrzesień to dla wielu z nas czas pourlopowy. Dlatego po raz drugi zaproponowałam na ten miesiąc akcję wspominkową "Danie inspirowane podróżą 2.", by przypomnieć sobie smaki z podróży i przywołać je w domowych czterech ścianach. Akcję przeprowadziłam w Mikserze Kulinarnym i na Durszlaku. W akcji zaakceptowałam 12 przepisów w Mikserze Kulinarnym i 21 przepisów na Durszlaku
Weekendy w domu i ogrodzieesencjonalny - bardzo aromatyczny. Piwo oczywiście traci po drodze alkohol i większość goryczki, która łączy się harmonijnie z nutami kwaśnymi i słodkimi. Powstaje pyszne obiadowe danie, które jeszcze lepsze staje się na drugi dzień. Jednak, żeby coś na ten drugi dzień zostało, należy podwoić ilość składników! Może się zdarzyć, że ktoś nie jest miłośnikiem brukselki (ja jestem
zadanie-gotowanieduże jednolite kryształki lodu prawie się nie tworzą, a całość mrozi się zdecydowanie wolniej. Wystarczy, że zamieszacie tę granitę podczas mrożenia co godzinę, a całkowicie dacie jej się zmrozić przez noc. Na drugi dzień po prostu rozdrobnijcie ją, zeskrobując od góry widelcem, i podajcie w eleganckich szklanych pucharkach lub kieliszkach do drinków. Deser zdecydowanie do wielokrotnego powtórzenia – temu połączeniu bardzo
Karo in the Kitchendeser, jak i na śniadanie. Jest niezwykle pożywna i pełna zdrowych kalorii. Tartę należy chłodzić minimum 2 godziny, jednak najlepsza jest na drugi dzień. Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 8 porcji Porcje 8 porcji Składniki Spód 200 g orzechy nerkowca lub inne 100 g daktyle
Kucharzycadodajemy znów masło). Układamy nasze nasączone tosty i smażymy na małym ogniu z obu stron, aż uzyskamy lekko złoty kolor (należy ostrożnie przewracać tosty na drugą stronę). Przygotowanie jagodowego twarożku i całego dania Jagody umieszczamy w rondelku i dodajemy do nich odrobinę wody (1 1/2 - 2 łyżki), gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając, aż jagody puszczą sok. Jeśli
Słodkie okruszkiPrzecież nasze życie składa się z okruchów chwil, odrobinek szczęścia, radości i smutku. Nasze życie to nasi bliscy i przyjaciele, dobre słowa skierowane do drugiego człowieka, spokojne chwile we dwoje, smaczne danie okraszone uczuciem, bo przygotowane dla kochanych osób. Nasze życie to nasza codzienna kreacja, tylko czasami nie chcemy tego dostrzec albo nie mamy czasu
W mojej kuchnikapustą, cebulą, czosnkiem i jabłkami. Można to przygotować w pojedynczych niewielkich foremkach, każdą porcję osobno. Można także w większej formie zapiec kilka porcji. To danie idealnie nadaje się do odgrzania na drugi dzień, więc jest dobrą propozycją dla tych, którzy obiad przygotowują dzień wcześniej. Składniki na 1 porcję: 2 średnie plastry karkówki 1 szklanka posiekanej białej
Codzienna kuchnia niecodziennalniany i pestki dyni żeby było zdrowo i pożywnie. Posmakowałam.. raz, drugi i trzeci. Zakochałam się w tym daniu i mocno pożałowałam, że nie wystylizowałam go tak jak lubię najbardziej. Nie ważne, porwałam aparat i mimo beznadziejnego światła sfotografowałam to danie, byście i Wy mogli się w nim zakochać. Składniki (na 2 bardzo
Mango PapajaPrzykryj całość resztą sosu wyrównując powierzchnię łyżką. Piecz całość 30 minut na środkowej półce piekarnika w temp. 180 C. ps. Ja przeważnie robię to danie dzień wcześniej, bo według mnie na drugi dzień jest smaczniejsze. Smacznego
greenscarfwyrobioną masą . Ciasto podzielić na dwie części,do jednej dodac przesiane kakao i wymieszać ,blaszki wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą ,białe ciasto dać do jednej blaszki a ciemne do drugiej. Wstawić do wcześniej rozgrzanego piekarnika na 170 stopni i piec 50 minut ,do "suchego patyczka". Wyciągamy i po 10 minutach wyciągamy z blaszek na kratkę ,mi bardzo
Wypieki Renekostkę.Smażymy,przekładany wszystko do garnka i zalewamy esencjonalnym bulionem.Gotujemy ok.30 minut.Dodajemy posiekaną matkę pietruszki,przyprawiamy.Smacznego!. PRZEPISY ,KTÓRE MOGĄ WAM SIĘ PRZYDAĆ -CZĘŚĆ DRUGA : Zdjęcia nie oddają smaku ani urody danej potrawy , ponieważ to mój pierwszy blog jaki założyłam.Tak więc ,możecie zobaczyć jak po raz pierwszy zaczynałam ha ha ,ale przepisy są warte wypróbowania.Pozdrawiam serdecznie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkicytryny i dobrą oliwą. Sałacie nie jest potrzebna sól, bo makrela ma jej sporo. Pieprz też można pominąć. Sałatka może być samodzielnym popołudniowym daniem, możemy zrobić ją do pracy na drugie śniadanie albo wykorzystać do obiadu roślinnego. ----- Podobne: Sałata z makrelą i pomidorkami Naleśniki z makrelą Sałata z makrelą i dressingiem musztardowym
Weekendy w domu i ogrodziemigdałową kruszonką. Gwarantuję, że w wersji z czekoladowym groszkiem będą smakowały nie tylko maluchom. Żeby jeszcze same się zrobiły, upiekły i na stół podały... Na drugi dzień tracą trochę na świeżosci, ale da sie temu zaradzić wstawiając je do nagrzanego do 180 ° piekarnika na dosłownie 5 minut. Te pyszne bułeczki, to juz kolejna odsłona wspołnego pichcenia w ramach
Mia Cucina Sofietapewien głębszy sens. Kończąc posiłek w restauracji mamy właściwie 2 opcje. Pierwsza - odłożyć sztućce równolegle mniej więcej "na godzinę" 5, dziękując obsłudze za dalszą konsumpcję. Druga - skrzyżować sztućce na talerzu - tym samym damy sygnał kelnerowi, iż może doliczyć 5 zł do naszego rachunku. Restauracja pieniądze te przekaże do PCK na ciepły obiad dla jednego z wielu głodnych dzieciaczków. Genialne
Right Behind The Kitchendodajemy znów masło). Układamy nasze nasączone tosty i smażymy na małym ogniu z obu stron, aż uzyskamy lekko złoty kolor (należy ostrożnie przewracać tosty na drugą stronę). Przygotowanie jagodowego twarożku i całego dania: Jagody umieszczamy w rondelku i dodajemy do nich odrobinę wody (1 1/2 - 2 łyżki), gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając, aż jagody puszczą sok. Jeśli
Słodkie okruszkitrzymając, przekręcić patelnią do góry dnem (nie ma na niej tłuszczu, więc jest to bezpieczny zabieg). Omlet zsunąć z pokrywki na patelnię i smażyć z drugiej strony. Tortilla patatas może być samodzielnym daniem. Jeśli użyliście pikantnego chorizo, można podać z mizerią (Hiszpanie też jadają ogórki ze śmietaną). ------------ Podobne: Makaron w sosie carbonara Omlet ze szparagiem Kwiaty robinii
Weekendy w domu i ogrodzieMówi się, że kurczaki z rożna kupowane w supermarketach, przeżywają swój trzeci żywot. Pierwszego doświadczają jako świeże mięso, drugiego jako mięso zepsute i trzeciego jako danie z rożna. Przyznaję, że trochę mnie to stresuje. Zawsze boję się kupować mięso z takich miejsc. Mimo, że kurczaka z rożna ubóstwiam. Jest na to sposób? Jasne! Zrobić
Życie zamknięte w smaku