Firma Dan Cake przesłała mi do przetestowania swój nowy produkt- ślimaczki. Otrzymałam dwa smaki waniliowe i czekoladowe.Bułeczki,bo tak można je śmiało nazwać
Wielki apetytWstępu brak. Jest prawie druga w nocy i nie mam siły. Nasi goście wyczyścili talerze, a królika nie mamy, więc pod stołem nikt nie mógł
BaRepasDruga wersja bajaderek, dla miłośników mlecznej czekolady i orzechów. Również polecam jako słodką przekąskę na imprezę sylwestrową. Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na
Mania GotowaniaMój drugi post tu. Dopiero. A może aż drugi..? A nie ważne. Ważne, że obiad w niedziele zjadłam z rodziną. Spóźniony przepis? Lepiej późno niż wcale
Czarnawisienkastronę, myślę że na 1 jajko i tą ilość mąki można dać sporo mniej kukurydzy wtedy będą ściślejsze.] 3. Gdy podsmażą się z jednej strony i da się pod nie podłożyć łopatkę (ja używałam takiej jak do hamburgerów, mieści się na niej cały placuszek), przewracamy na drugą stronę. 4. Smażymy do drugiej stronie i gotowe. 5. Można
Malowane smakiemOto moja druga śledziowa propozycja na Wigilię. Jednak polecam te śledzie również na różne imprezy, w tym na zbliżającego się wielkimi krokami Sylwestra. Składniki: 6
Pasja SmakuPyszna lazania, drugie podejście myślę że udane:) składniki: 18-20 płatów makaronu na lazanię 700 g mięsa mielonego 3/4 butelki przecieru pomidorowego Passata Rustica
Monia miesza i gotujepoza domem i nie mają czasu na przygotowanie zdrowego, ciepłego posiłku, a nie chcą żywić się typowym fast foodem z ulicznej budki. Cały dzień na uczelni czy pod namiotem - dania Lyo Food sprawdzą się wszędzie. No dobrze, ale czym właściwie jest liofilizacja? Proces liofilizacji polega na kontrolowanym dostarczaniu ciepła do zamarzniętego produktu w próżni, tak aby umożliwić zamarzniętej wodzie(...)zaszkodzi. Co więcej, aby upewnić się, że posiłki są bezpieczne pod każdym względem, są one dwukrotnie badane w laboratorium. Pierwszy raz po ugotowaniu i drugi raz po liofilizacji! Jedną z najważniejszych zalet dań marki Lyo Food jest fakt, że posiłki przyrządzane są przed procesem liofilizacji, dzięki czemu zachowują świeży i naturalny smak. Owoce i warzywa pochodzą od lokalnych
Poranek na słodkoZdecydowanie muszę przyznać, że wychowałam się na zupach. Praktycznie codziennie moja mama gotowała zupę na pierwsze danie. Ja również często je gotuję. Po pierwsze są tanie, po drugie generalnie zawierają dużo warzyw, po trzecie są bardzo pożywne i sycące. No i najważniejsze po czwarte możne je ugotować rano lub wieczorem poprzedniego dania, podgrzać
PatiGotujeSmaczna propozycja na szybkie śniadanie, drugie śniadanie czy podwieczorek. Świetnie skomponuje się z jogurtem naturalnym lub serkiem homogenizowanym naturalnym. Ja i Zuzia uwielbiamy rodzynki, więc dodajemy je do większości deserów. To danie też posypałam rodzynkami: porcję Zuzi (w dużej miseczce) i swoją (mała, na smaczek, bo owsiankę zrobiłam przede wszystkim dla córci). Ilość cukru(...)bardzo słonecznie, myślę, że jesienna odmiana świetnie się sprawdzi. A co swoje to swoje. Nie musi być dużo, ważne, by było. A jak się uda, to za rok posadzę drugi krzew. :) Mam też truskawki, mam nadzieję, że tego roku będą bardziej urodzajne. Kocham wiosnę i lato. :D Składniki na 1-2 porcje: 1 szklanka malin świeżych lub mrożonych
Anioszek w kuchnimoże być to ciekawe urozmaicenie naszego menu i że warto choć w części dań z niej korzystać, aby poczuć się lepiej. Kolejny rozdział to opis niektórych składników użytych w przepisach w książce. Pewnie każdy słyszał o Super Food, ale nie zawsze wiemy co dany składnik tak naprawdę oznacza i z czym to się je :) Często boimy(...)niektórych przepisów mamy po kilka zdjęć gotowego dania. Z jednej strony taki wstęp i dokładny opis to duży plus, czyta się trochę tę książkę jak bloga, z drugiej na prawie 200 stronach mamy tylko 49 przepisów, a chciałoby się dużo więcej inspiracji i więcej urozmaiceń z Super Food. Zdjęcia dań są świetne i wszystko wygląda znakomicie
Parowar Facetaposadzi, więc trzeba kupić dom. Ale nie za duży, bo pierwsze Iga jest zatwardziałą singielką, po drugie przecież nie będzie cały czas sprzątać dużych powierzchni. Ogródek też musi być niewielki, bo kto go będzie pielęgnował? Wystarczy taki, w którym da się posadzić bez (lilak) i ustawić pod nim ławeczkę. Iga kupiła dom, ale do czasu ustawienia ławeczki minie(...)bardzo bogatym, ale nie stracić człowieczeństwa. Można utrzymać dawne przyjaźnie i poznać nowych ludzi, jednych z nie do końca uczciwymi zamiarami, a drugich gotowych nieść pomoc. Autorka ujęła mnie specyficznym poczuciem humoru, w co szybko dałam się wkręcić i zaśmiewałam się w głos. Jestem pod wrażeniem wręcz euforycznych opisów tatrzańskich tras i widoków. Z satysfakcją i zacięciem rozwiązywałam
Weekendy w domu i ogrodzieMiało być o tofu, ale brakuje mi zdjęć jeszcze jednego dania, więc na razie coś innego. Na pizzę przepis już znacie, robimy ją cały czas tak samo, jak TUTAJ , bez sera. Zamiast sera do tej pory nie kombinowaliśmy z niczym, bo nie było takiej potrzeby, smakowało nam wystarczająco super bez niego, więc po prostu pomijaliśmy go i tyle(...)oleju (w użyciu niezmiennie TEN ), - i jedno z drugim zblendowane z dodatkiem NIEAKTYWNYCH PŁATKÓW DROŻDŻOWYCH . Płatków daliśmy około 3 dużych łyżek (czyli powiedzmy 1 łyżka płatków na 1 ziemniaka) ale nie trzeba ściśle trzymać się tej proporcji - im więcej płatków, tym lepszy, serowy smak ale można dać też mniej i nic się nie stanie, kwestia gustu
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEuznaje za to przepada za carry. Jak każda mama szukająca kompromisu w kuchni wymyśliłam danie dzięki któremu wilk będzie syty i owca cała!. Jest to danie za jakieś 7-8 zł dla 4 osób, a smakuję tak wybornie jak obiad w dobrej restauracji. Wypróbujcie jak zabraknie Wam weny twórczej na obiad(...)olej rzepakowy - sól - pieprz - zielona natka pietruszki Dobrej jakości przyprawy znajdziecie na www.Skworcu.com.pl . 1. Na rozgrzanym oleju smażymy na rumiano wątróbkę, delikatnie solimy pod koniec. 2. Na drugiej patelni blanszujemy cebulę pokrojoną w kostkę, pieczarki kroimy w grube plastry, wszystko razem mieszamy i dodajemy przyprawy, na koniec zalewamy słodką śmietanką. Łączymy z wątróbką, podajemy z pieczywem
Apetyczna babeczkasię na afrodyzjaki, może nie warto ryzykować z nowymi smakami w ten dzień. Kierujcie się przysłowiem „przez żołądek do serca” i wybierzcie dania które trafią w gust Wasz i Waszej drugiej połówki. Przepisy na każdą z potraw znajdziecie klikając w zdjęcie poniżej lub w linki przy zdjęciach. ZUPY ZUPA KREM Z POMIDORÓW KREM Z GROSZKU(...)BURAKA SAŁATKA CEZAR SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM CARPACCIO Z POLĘDWICY Z CZOSNKOWĄ BAGIETKĄ MAKARONY SPAGHETTI Z KREWETKAMI SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM MAKARON PENNE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ DANIA GŁÓWNE SZAKSZUKA Z KURKAMI BOEUF STROGONOW NAJLEPSZY DOMOWY CHEESEBURGER KREWETKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WÓDKĄ PIZZA Z PATELNI MAŁŻE W BIAŁYM WINIE KANAPKA ZE STEKIEM PODSTAWOWY PRZEPIS NA SZAKSZUKĘ
nietylkopasta.pl