Całość włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać przez około godziny w piekarniku. Można także zapiekać na niedużym ogniu pod przykryciem na kuchence. Najlepiej smakuje odgrzany na drugi dzień. Zamiast kapusty kiszonej możemy dać kapustę świeżą. Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarneciastka. Wystarczy miska i widelec i całe 5 minut na wykonanie... Dodajcie swoje ulubione bakalie, a wyczarujecie zdrową, bezglutenową przekąskę, do kawy lub na drugie śniadanie. Prościej się już nie da :) Przepis znalazłam tutaj. Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
Delicious Titbitsmięsem, które zostaje z rosołu lub z obiadu poprzedniego dnia ? Jednym z pomysłów jest zmielenie i zrobienie farszu na przykład do krokietów. Mięso nabiera "drugiego życia", a my zyskujemy nowe danie. Nauczyła mnie tego moja mama :) SKŁADNIKI: 40 dag kiszonej kapusty 1 mała marchewka 30-40 dag mięsa z indyka (z rosołu) 4 pieczarki
Kuchnia w opałachcebulę drobniutko posiekać. Miód wymieszać z sokiem z cytryny i winem i polać owoce. Posypać listkami melisy.Zamarynowane mięso grillować przez 10 minut, przewracając na drugą stronę.Podawać z salsa owocową. Danie dobrze komponuje się z ryżem
Kulinarny karnet ChristopheraMoje drugie samodzielnie ulepione uszka gotowe na Wigilię. W tamtym roku lepiłam po raz pierwszy z grzybami a w tym roku zrobiłam
Monia miesza i gotujeJest druga połowa maja, a jest tak zimno, że włącza mi się w domu ogrzewanie… Z tęsknotą patrzę na prognozy pogody i zazdroszczę wszystkim
UgotujmyTo.plczwartek uważam za bardzo udany, a moimi pączkami obdarowałam koleżanki z pracy i też im posmakowały.Przepis może i w danym czasie mało rozrywany, ale na drugi rok będzie jak znalazł. Może ktoś się pokusi :). Ale z drugiej strony trzeba na nie czekać do następnego roku. ja sądzę, że jeszcze w tym roku rozraduje moją rodzinkę podsuwając
Moje pyszne gotowanieZapraszam na drugą wersję piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorkami , w formie łódeczek zapiekanych w piekarniku :) składniki : 4 piersi pomidorki suszone w
Sama słodycz i szczypta chilikońcu przetestować sos sweet chilli , który dostałam jakiś czas temu do sprawdzenia. Postanowiłam użyć go na dwa sposoby - pierwszy jako dodatek do pieczonych kiełbasek i drugi jako marynata. W pierwszym przypadku, dał mi dosłownie "popalić" ;) Ochoczo i prędko, solidnie umoczoną w sosie kiełbaskę wsadziłam do buzi, a tam ogień :D Ostre i jednocześnie lekko słodkie - mama była zachwycona :) Później(...)trzymać pod przykryciem 3 minuty). Podsumowanie Produkty marki Blue Dragon znakomicie oddają smaki azjatyckie, pozwalając nam poczuć się przez chwilę jak w prawdziwej knajpce serwującej frykasy z tych regionów. Dania są proste i szybkie w przygotowaniu, co dla zabieganych i wiecznie zmęczonych ludzi stanowi duży plus. Ceny produktów nie są wygórowane a ich dostępność jest całkiem spora. Pomimo tego
Emcia Pichcibaza, czyli ryż. Danie nie należy do najłatwiejszych, jednak jest to idealna propozycja na romantyczną kolację we dwojga. Przygotowując to danie z pewnością zrobicie wrażenie na drugiej połówce J . Risotto z pieczarkami, oliwkami i szynką szwardzwaldzką Składniki : l i 1/3 szklanka ryżu do risotto (używam arborio) 2 łyżki masła
Mania Gotowaniagustu przypadł mi dodatek czekolady do dań z mięsem. Kiedy trafiłam przypadkiem na ten przepis w sieci musiałam go wypróbować. Jest to świetne danie jedno-garnkowe, najlepiej smakuje drugiego dnia, gdy smaki się „przegryzą”. Zapraszam wszystkich ciekawych nowych smaków do wypróbowania J Turkey Chili Crunch (Czekoladowe Chili) Składniki: oliwa z oliwek
Mania Gotowaniaruszę na wakacje mam nadzieję, że podrzucę Wam kilka przepisów do przetestowania. Tym czasem wróćmy do ciasta. Przyznam się szczerze, że to moje drugie podejście do tego wypieku. Nie dałam za wygraną gdy za pierwszym razem poniosłam totalną klęskę. Po pierwsze użyłam do niego truskawek co nie było najlepszym pomysłem. Z owoców zrobił się kompot
Przysmaki KarolkiCoraz częściej łapię się na tym, że jak mam do wyboru danie mięsne i bezmięsne to wybieram to drugie…. Nie jestem wegetarianką i raczej już nie zostanę ale jakoś tak coraz mniej mięsa jest w naszej diecie i to z przyzwoleniem pozostałych członków rodziny Tak naprawdę z mięsa to najbardziej lubię ryby(...)pojawiać mięsne dania więc mięsożerni czytelnicy nie muszą się martwić Dzisiaj jednak zapraszam na bezmięsne kotleciki z kalafiora. Smakują rewelacyjnie! Czosnek, koperek i kmin rzymski nadają im charakteru. Trzeba jednak uważać przy doprawianiu kminem, żeby nie dodać go za dużo… najlepiej zacząć od małej szczypty… Kotleciki z kalafiora można podawać jako danie obiadowe
UgotujmyTo.pldzień dobry zniechęci się do tego całego wegetarianizmu, czy "co gorsza" weganizmu. A kotlety sojowe po pierwsze podstawą wege wyżywienia NIE SĄ, a po drugie mogą być bardzo smacznym uzupełnieniem różnych dań, trzeba tylko przygotować je odpowiednio, czyli zupełnie inaczej, niż zazwyczaj podają przepisy. Kiedyś pokazywałam już jeden sposób na sojowe "tekturki", w occie ( tutaj ), dzisiaj
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEjest sflaczałe i właściwie po co to jeść? Oczywiście było to echo źle podanej mi cukinii po raz pierwszy, po raz drugi... i tak dalej. Sama też popełniłam kilka dań z jej udziałem, które do najwspanialszych nie należały. ALE. Kiedy zaczęliśmy gotować w nowy sposób okazało się, że ta cukinia to całkiem fajna jest. A dziś to już(...)drugie przepyszna. To samo dotyczy papryki - pozostaje lekko chrupiąca, żadna skórka nawet nie zaczyna odchodzić, wszystko ma swój naturalny smak i aromat. Miękkie pieczarki uzupełniają się z chrupiącą resztą. Sos otrzymujemy samoistnie - z podduszonych pieczarek. Jeśli ktoś lubi, oczywiście można go zagęścić, u nas sosy zazwyczaj pozostają lekkie. Całość smakuje naprawdę pysznie a przygotowanie tego dania razem
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE