kilka minut. Mój boczek był kupny a na pewno fasolki lepiej smakują z boczkiem domowej roboty ale i tak były przepyszne zarówno jako samodzielne danie jak i dodatek - a na drugi dzień stanowiły idealną przekąskę Smacznego
sierotka maRysia w kuchniDruga przystawka z serii w galarecie. Zrobiłam sos z chrzanu,śmietany, bryndzy z dodatkiem koperku. Plastry szynki zwinęłam w rożki, nałożyłam do niej sos i
potrawyregionalnesmażyłam jeszcze przez 5 minut dodając sól i pieprz. Jeśli nie macie lub nie chcecie-można ich nie dodawać. Ja uznałam,że nadadzą daniu smak i tak było. W drugim garnku rozpuściłam połowę masła i 2 łyżki oliwy. Zeszkliłam pokrojoną w kostkę cebulę, seler naciowy i starty czosnek przez kilka minut do miękkości cebuli. Kolej
potrawyregionalnePo raz drugi tata z łososiem :) ciasto francuskie 200 g łososia sok z cytryny oliwa 70 g pieczarek 1 papryczka chili 3 jajka sól pieprz 3
Gotowanie jest łatweDrugie śniadanie do pracy, pyszna propozycja Drugie śniadanie do pracy czyli pyszna propozycja. Drugie śniadanie do pracy, po
Kuchnia na wzgórzuTo już druga propozycja gęsich udek, dzisiaj w wersji z żurawiną. Bardzo dobre połączenie smaków, warte wypróbowania. Składniki: Dowolna ilość gęsich udek Sól Vegeta Żurawina
Smaki EwyDziś drugie wcielenie jednej z moich ulubionych wersji szybkich śniadań - owsianka z truskawkami :) Banalnie prosta w przygotowaniu i rewelacyjna w smaku. W sam
Spektrum Smakuminut i kolejne 30 minut w 200 stopniach. Proporcje są dobre, ciasto wyrosło, ale miąższ wyszedł dość zbity i smak jak dla mnie bez rewelacji. Propozycja druga: według mnie lepsza Tym razem dałam 2 szklanki mąki pszennej typ 650 i szklankę mąki orkiszowej typ 850, przesiałam do miski, odmierzyłam 350 ml wody, podgrzałam i dolewałam stopniowo do mąk. Wymieszałam
apetytnapieczeniedoszłam do ideału - cienkie, idealne do zawijania placuszki, do przygotowania, których nie potrzebujemy dużo czasu ani tłuszczu. Widzieliście jak zawodowcy podrzucają naleśnik, aby odwrócić do na drugą stronę? Z tym ciastem się da. Ale... wymaga to lekkiej wprawy i koordynacji, bo bez niej mimo dobrego ciasta nasz naleśnik może wylądować w zupełnie innym miejscu ;) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej
Słodkie okruszkigotować w domu, żeby wiedzieć co jem...pomysł na szybki obiad gotowy. Efekt obłędny. I wszystko byłoby super gdyby nie ...moje łakomstwo. Następnym razem muszę sobie "dać po łapach" zanim sięgnę po drugą tortilkę. A o to przepis na to cudo: Składniki (na 4 osoby lub dwoje żarłoków): 1 zmielony udziec indyczy (ok 0,5 kg mięsa) 4 pszenne
Kuchnia po mojemuszpinakiem i serami. Postanowiłam ten przepis wykorzystać do innego wypieku, a mianowicie zrobić małe rolowane bułeczki idealne na przekąskę, dla gości, czy na drugie śniadanie do szkoły. Wyszło fajne danie, przekąska pyszna szczególnie na zimo. Smakowała nawet przeciwnikom szpinaku. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikcałość dokładnie mieszamy. Najlepiej dolewać oliwę stopniowo tak, by pesto nie było zbyt rzadkie, ja za pierwszym razem dolałam tylko 150ml i było już ok. dałam wówczas 3 garście jarmużu. W drugim podejściu do 4 garści dolałam już 200ml. makaron z pesto Smacznego
Smaczne Zdroweczosnku, 2 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę miodu i całość dokładnie wymieszałem, przyprawiając niewielką ilością soli i pieprzu. Całość odstawiłem na bok w celu polania dania bezpośrednio przed jego podaniem. Do drugiej miseczki dodałem sok z drugiej połowy cytryny, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, niewielką ilość soli i pieprzu. Tak przygotowaną marynatą posmarowałem kawałki
Wyprawy kulinarneJarmuż w drugiej odsłonie:) Tym razem szybka sałatka na ciepło, myślę, że sprawdzi się jako lunchbox do pracy:) Jem zdrowo: sałatka na ciepło z jarmużu
CoolinarniePLtradycyjne danie na wigilijny stół, ale święta trwają kilka dni, które spędzamy z najbliższymi przy stole i myślę, że warto poczęstować ich czymś wyjątkowym. Polecam łososia Teriyaki. Pyszny, delikatny, rozpływający się w ustach. Mój Ukochany, który nie lubi łososia początkowo nie chciał nawet spróbować. Gdy w końcu dał się namówić, kazał mi upiec drugą porcję
Zawsze głodna!