Pieczony boczek – doskonała wędlina na każdą okazję

Pieczony boczek – doskonała wędlina na każdą okazję

Pieczony boczek – doskonała wędlina na każdą okazję

Pierwszy i drugi dzień Świąt zawsze upływał u mnie w domu na rodzinnym biesiadowaniu przy stole, na którym nigdy nie mogło zabraknąć pieczonego boczku. Starannie wybrany, dobrze doprawiony i wypieczony boczek znikał ze stołu szybko i bez śladu. To jedna z najlepszych świątecznych wędlin. Doskonała na chlebie i jako samodzielna przekąska. Składniki: Boczek oliwa 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki papryki słodkiej 1,5 łyżeczki papryki ostrej dratwa 3 łyżki majeranku 5 ząbków czosnku 3 łyżki musztardy fran... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Patilogia

Autor

PatiPati

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, pieczony boczek, przepisy na święta, papryka, francuskie, przekąska, mięso, świąteczne przepisy, przekąski, chleb, wieprzowina, przystawki, bez pieczenia, mięsa pieczone, drugie danie, szybkie przekąski, chleb mieszany, dania bez mięsa

Inne przepisy z Kulinarna Patilogia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.