drobiowa - 2000 przepisów (strona:41/134)

Drobiowa kiełbasa z szynkowara 80

składy produktów. Przerażają mnie ilości dodawanego do wszystkiego cukru. W wędlinach również występuje i to wcale niemało dlatego też postanowiłam robić wędliny sama w szynkowarze. Tym razem kiełb Artykuł Drobiowa kiełbasa z szynkowara pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Klopsiki duszone w kapuście 103

się przygotowują :) Smaczna i syta potrawa, którą możemy zajadać z ziemniakami, kluseczkami lub najprościej z bagietką. Składniki: 700g mięsa mielonego u mnie z łopatki ale może też być mięso drobiowe Pół główki białej kapusty 2-3 duże pomidory, najlepiej malinowe 3 spore marchewki 1 jajko Bułka tarta Pęczek koperku Przyprawy- jakie lubimy Przygotowanie: Przyprawiamy mięso mielone wg uznania ok. 700g

W garach u Gosi
Wielkanocny torcik chrzanowy z jajem 87

torcik chrzanowy bardzo smaczny, charakterny w smaku za sprawą chrzanu. Na pewno nie tylko swoim wyglądem zachwyci wielkanocnych gości przy stole. Składniki pasty: 5 dużych jajek kurzych 150g szynki drobiowej, zetrzeć na tarce na dużych oczkach 3 łyżki majonezu 1 słoiczek ulubionego chrzanu Sól, odrobina cukru do smaku Do dekoracji: Jajka przepiórcze, koperek Przygotowanie: Ugotowane jajka na twardo, obrać

W garach u Gosi
BUTTER CHICKEN (maślany kurczak) 88

mielonego kuminu 1 łyża Tahini szczypta mielonego chili i cynamonu, sól do smaku 400g krojonych pomidorów bez skórki (1 puszka) 1 szklanka śmietany kremówki 30% około 1/2 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżeczki cukru Butter Chicken - przepis : Krok 1. Zamarynowanego kurczaka wyjąć z lodówki - ocieplić. Krok 2. Rozgrzać masło na dużej patelni, smażyć kawałki kurczaka (najlepiej partiami) na rumiano. Zdjąć

Moja Książka Kucharska
Kurczak duszony z warzywami i ryżem 155

marchewki 300 g kalarepy 150 g ryżu ( u mnie mieszany trochę białego i brązowego ) 3 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki masła olej sól, pieprz 1,5 l bulionu drobiowego lub ewentualnie wody Mięso z udek pokroić na małe kawałki. Cebulę, marchewkę oraz kalarepę pokroić w małą kostkę. Rozgrzać garnek z niewielką ilością oleju i podsmażyć mięso, krótko aby zmieniło kolor

Monia miesza i gotuje
Obiadowa pokusa 76

Obiadowa pokusa Mięso z fileta drobiowego, owinięte aromatycznym boczkiem, ułożone na ziemniakach oraz warzywach to doskonała propozycja na sobotni obiad. 8 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 ½ fileta z kurczaka ·        1 łyżka przyprawy do kurczaka ·        1 łyżka przyprawy do ziemniaków

Kulinarna Chwila
Kotlety drobiowe z bobem 136

Kotlety drobiowe z bobem Delikatne kotlety z kurczaka nadziewane bobem oraz mozzarellą. Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        Jajko ·        Sól ·        Papryka ostra ·        Bułka tarta do panierki + 2 łyżki

Kulinarna Chwila
Czy jedzenie wzmacnia układ odpornościowy? 77

Najlepsze źródła: Soczewica i inne rośliny strączkowe, takie jak szparagi, są dobrym źródłem, podobnie jak zielone warzywa liściaste, takie jak brokuły, brukselka i buraki, a także wątroba wołowa i drobiowa. Witamina C Witamina C jest silnym przeciwutleniaczem, który ma wiele korzystnych właściwości dla organizmu. W artykule badawczym z 2017 roku, w którym zbadano wpływ witaminy C na odporność, stwierdzono

ProstePesto.pl
Perliczka pieczona z ziemniakami 76

Perliczka, 4 – 5 ząbków czosnku, spora garść świeżego tymianku ( u mnie cytrynowego ) 1,2 kg młodych ziemniaków, 100 g masła, sól, pieprz świeżo mielony, 400 ml bulionu drobiowego lub woda, Perliczkę podzielić na cztery części, oprószyć solą. Ziemniaki dokładnie umyć lub oskrobać. Naczynie do zapiekania posmarować masłem. Na dnie ułożyć ziemniaki, obrany czosnek i tymianek. Na wierzchu ułożyć kawałki perliczki

królestwo garów
Arancini 84

więc przygotować je w każdej chwili. Arancini robi się z risotta z dodatkiem szafranu, ich środek zawsze jest czymś wypełniony. Może to być mozzarella , szynka lub farsz z wątróbek drobiowych. Bazę, czyli risotto najlepiej zrobić z ryżu kleistego, to ułatwi formowanie kulek i ich nadziewanie. Danie jest bezglutenowe, co może mieć znaczenie dla osób uczulonych, w tej wersji zamiast tartej

SprawdzonaKuchnia.pl
Przepis na delikatny krupnik na cielęcinie 90

jeden kęs). Włóżmy je do zupy. Gotujmy razem, jeszcze 5 minut czasu. Dodajmy resztę zieleniny. Uwagi: Należy wiedzieć, że krupnik to zupa, którą możemy ugotować na żeberkach, podrobach drobiowych (najlepsze są żołądki), udkach lub skrzydełkach. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto Artykuł Przepis na delikatny krupnik na cielęcinie pochodzi

ProstePesto.pl
Kurczak miodowo-sojowy / Honey Soy Chicken 94

posiekanej świeżej papryczki (do smaku), ok. 3 łyżek sosu sojowego, 2 łyżki miodu, 2 łyżeczki octu ryżowego lub soku z cytryny (lub do smaku), ok. 1/2 szklanki bulionu drobiowego lub wody, płaska łyżeczka maki ziemniaczanej posiekana dymka, świeża kolendra lub natka pietruszki, sól i pieprz, do smaku opcjonalnie sezam Przepis na kurczaka miodowo-sojowego, przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć

Lekcje w kuchni
Moda na chemiczne produkty czyli wędliny z szynkowara bez peklowania 129

wręcz powinni być pozytywnie zaskoczeni, bo rzadko kiedy ktoś ma chęć robić własne wyroby. Zostaje pytanie zasadnicze : Jakie można zrobić wędliny z szynkowara bez peklowania? Należą do nich: szynki drobiowe (pierś z kurczaka lub z indyka) mielonki szynki wieprzowe (karkówka, schab) rolady mięsne pasztet kiełbasy golonka parzona boczek prasowany i rolowany Dlatego warto zainwestować w taki sprzęt! Smacznego i przede

sierotka maRysia w kuchni
Zupa „Chwastówka pomorska”, smaczne, zdrowe i darmowe 92

łodygami , podagrycznika pospolitego 1 garść kurdybanku, może być kwitnący 4 ząbki czosnku 1 cebula 3 łyżki octu jabłkowego 1 łyżka miodu sól, pieprz do smaku 1,5 l rosołu drobiowego ( w ostateczności można użyć kostek bulionowych) 2 dość duże ziemniaki 100 ml słodkiej śmietany kremówki 30 % 2 łyżki masła Na rozgrzanym maśle podsmaż wyciśnięty praską czosnek i posiekaną cebulę

Ogrodnik w podróży
Siekane kotlety rybne 83

przygotowanie filetów rybnych inaczej niż tradycyjnie, czyli smażonych w panierce. Kotlety takie są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Ich sposób przygotowania jest podobny do siekanych kotletów drobiowych ( przepis ). Przygotowując to danie musimy zwrócić uwagę na dobre osuszenie filetów rybnych. Masa nie może być zbyt rzadka, ponieważ podczas smażenia kotlety mogą nam się rozpadać. Ja do zrobienia siekanych kotletów

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania