dokładki ;) 2 filety z kurczaka 600 g miąższu z dyni 200 g zielonej fasolki szparagowej 300 g ryżu cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 500 ml bulionu drobiowego łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka kuminu łyżka kurkumy łyżka curry sól, pieprz do smaku 200 ml śmietanki 30% natka pietruszki do posypania Filety pokroić w większą kostkę. Przyprawić do smaku solą
Smakołyki AsiZrobiłam domowe burgery drobiowe. Żeby było całkiem po domowemu, bułki też upiekłam sama. Postanowiłam zrobić osobny wpis na bułki. Ponieważ, może macie sprawdzony przepis na mięso i potrzebujecie tylko bułek. Poza tym, takie bułki można wykorzystać nie tylko do hamburgerów, ale po prostu do kanapek. Przepis na całe burgery, też oczywiście będzie, ale w następnym wpisie
Agusiowe smakołykimasła ● 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich ● 2 łyżki białego octu winnego ● 5 ziarenek kolendry ● 1 łyżka cukru ● 2 dość twarde gruszki ● ½ soku z cytryny ● 750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego ● 2 ząbki drobno posiekanego czosnku ● sól, świeżo zmielony biały pieprz Przygotowanie: Gruszki obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne, włóż do wrzącej wody z dodatkiem soku z ½ cytryny
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaróżnego rodzaju mięsach jest najlepszy Składniki: 1 szponder wołowy 4 skrzydełka kurczaka 2 udka kurczaka 200 g żołądków drobiowych 2 cebule 2 duże marchewki 1 pietruszka mały seler 1 por ( biała część ) kawałek kapusty włoskiej 1 kapelusz suszonego prawdziwka 3 liście
R'n'G Kitchenkurek 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 2 duże ziemniaki ziele angielskie liść laurowy pieprz, sól 3 łyżki masła śmietana koperek świeży Wykonanie: Gotujemy wywar drobiowy z włoszczyzną, aż do miękkości składników wraz z zielem angielskim, liśćmi laurowymi, solą i pieprzem. Kiedy warzywa są miękkie wyjmujemy je, kroimy drobno w kostkę lub ścieramy na oczkach
Walijskie Pichcenieponiżej jeszcze kilka moich propozycji : Delikatne pulpeciki z indyka w pomidorowym sosie. Pulpeciki w młodej kapuście. Pulpety z indyka w sosie pieczarkowo serkowym. Lekkostrawna zupa z klopsikami drobiowymi. Pulpety w sosie własnym. Delikatne klopsiki mięsne. Zupa jarzynowa z klopsikami
Kuchnia z widokiem na ogródsuszonymi, czy nawet musztardą. Niektórzy także dodają świeżej lub suszonej pietruszki albo trochę oliwy z oliwek. Czy jedzenie surowego mięsa i żółtka jest bezpieczne? Kontakt z surowym mięsem drobiowym często prowadzi do zatruć pokarmowych, a w Polsce wciąż zdarza się wieprzowina zarażona włośniem (szczególnie ta „ekologiczna” od rolnika). Surowa wołowina (i cielęcina też) jest zdecydowanie najbezpieczniejsza, pod warunkiem
PaleoSMAKczasie pieczenia rożki napuchną i powiększą swoją objętość. Pomysły na ciasto francuskie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na mięsne dania… Klops Kotlety drobiowe z majonezem Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Kurczak w parmezanowej panierce
Kulinarny S.O.S.Patak’s są idealnym rozwiązaniem dla zabieganych, którzy chcą szybko przygotować coś pysznego . Zapraszam po przepis na rozgrzewającą zupkę ! Składniki/ 4 porcje: – 1 1/2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego – 800 g puree z dyni – 2 marchewki – 1/2 sztuki pora – 1 ziemniak – 2 łyżki mleczka kokosowego – 120 g ugotowanej ciecierzycy – pasta Tikka Masala
I LOVE LIFEkilka minut wstawiamy szynkowar do zimnej wody a potem odstawiamy do wystudzenia i na koniec do stężenia w lodówce. Po wyjęciu możemy się delektować pyszną dietetyczną drobiową wędlinką
Gotowanie jest łatweczerwone papryki 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 1 mała cukinia 4 łodyżki selera naciowego 1 puszka krojonych pomidorów natka pietruszki 1 łyżka masła 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego sól pieprz 1. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w paseczki, indyka w kostkę, paprykę w kostkę, marchewkę w plasterki. 2. Na głębokiej patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła
kruche babeczkipokrojony w kostkę 1/2 główki cebuli kilka świeżych grzybów: podgrzybki, kurki, prawdziwki sól, pieprz 2 płaskie łyżeczki domowego lub kupnego warzywka 35 g masła 1 i 1/2 szkl bulionu drobiowego 4 łyżki śmietany 30 % 1 płaska łyżka mąki pszennej 1-2 ząbki czosnku ewentualnie odrobina mąki ziemniaczanej natka pietruszki 1. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle, następnie dodajemy
Gotowanie...to proste !łyżek wody Składniki sosu pomidorowego: 1 czubata łyżka mąki 3 łyżki masła 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego lubczyku 100 g śmietany kremówki 350 ml bulionu drobiowego lub warzywnego sól, świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C (termoobieg) . Ugotować ryż, wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i usmażyć na 1-2 łyżkach
Moja DelicjaJaja to dla mnie druga pozycja śniadaniowa zaraz po naleśnikach. Tutaj zapiekane z szynką drobiową i dodatkiem warzyw w pełnoziarnistym chlebie tostowym Jaja zapiekane – składniki 3 kromki pełnoziarnistego chleba Artykuł Jajka zapiekane w chlebie tostowym pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!