Danie jednogarnkowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka 20dag ryżu 2 cebule 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 brokuł 1l bulionu drobiowego 3 ząbki czosnku ostra papryka w proszku szczypta kurkumy sól, pieprz 4 łyżek oliwy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paski lub kostki. Natrzeć solą i pieprzem
Danka Pichcisosie 0,5 kg mięsa wieprzowego ( u mnie mielona łopatka wieprzowa ) 3 ząbki czosnki 5 łyżek sosu sojowego jasnego 2 duże łyżki masła orzechowego 1 szklanka rosołu ( u mnie drobiowy ) zielona cebulka ugotowany ryż olej Z mięsa robimy kulki, tak nie doprawiamy go niczym, poprostu robimy małe kuleczki. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy na nią olej tak maksymalnie pół centymetra. Przekładamy
Kuchnia na wzgórzuprzygotowania dyni. Zobaczcie jakiej. Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym - przepis: Pół średniej dyni piżmowej (u mnie ok. 1,5 kg) 1 średnia cebula 1 marchew 1 litr bulionu drobiowego (właśnie bulionu, a nie wody) 15 ml oliwy z oliwek 50 g masła Puszka mleczka kokosowego Sól i biały pieprz wedle uznania Wiórki kokosowe Pestki z dyni (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kuchnia Łukaszawycięcie kwadratów Farsz mozecie dobrać dowolny- kapusta z grzybami, mięsny, a'la ruskie: ser biały+cebulka lub tak jak u mnie- wątróbka ! Zakochalam się w tym smaku :) wątróbka drobiowa(500g)cebulka(45g)olej MCT/smalec/olej kokosowy(25g)natka pietruszkisól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa, lubczyk Przygotowanie: wątróbkę oczyść i podsmaż z cebulką na tluszczu. Doprawiamy na samym końcu, aby nie była twarda
Keto Przepisysmakowania jest kwintesencją dobrej zabawy w kuchni. Nawet na diecie… Bardzo chętnie wprowadzę menu warsztatowe do swojej kuchni. Oczywiście z niezbędnymi modyfikacjami. Farsz do pierogów w postaci mięsa drobiowego, szpinaku, fety oraz pomidorów suszonych sprawdzi się świetnie także w pierożkach pieczonych, które to bez problemu wpiszą się w wytyczne diety ketogenicznej . Natomiast ryż w risotto dyniowym można spokojnie zastąpić znanym
Modern Cave GirlKapsalon Holenderski kebab, który składa się z chrupiących frytek, aromatycznego mięsa drobiowego,roztopionego sera, soczystej sałatki warzywnej i sosu czosnkowego. Pyszne danie, które zachwyci wszystkich miłośników potraw typu fast food. Polecam! Składniki na 3 sztuki: Frytki: ok 1 kg ziemniaków olej do smażenia sól do smaku *** Można zamiennie wykorzystać gotowe mrożone frytki – 600g *** Mięso: 2 pojedyncze filety
Blog z Apetytemkaszy orkiszowej 400 g boczniaków lub pieczarek, albo prawdziwków (np. mrożonych)\ Garść orzechów włoskich ½ szklanki wytrawnego wina, preferowane czerwone, ale może być białe 1-2 szklanki rosołu, warzywnego lub drobiowego. Ewentualnie wody 2 szalotki lub 1 mała cebula Kilka łyżek tartego parmezanu 1 łyżka zimnego masła 2 łyżki dobrej oliwy lub oleju rzepakowego Mały pęczek siekanej pietruszki Sól i pieprz
Niedzielny kucharzWystarczy zblendować, doprawić do smaku i mamy super pastę. Można ją przechowywać bez pasteryzacji kilka dni w lodówce. Jeśli zaś macie sporo tego mięsa to pastę można zapasteryzować. Pasta drobiowa z marchewką
Ewa w kuchniszybki i prosty obiad, a jaki smaczny :) Do przygotowania w 20 minut :) Składniki na 2 osoby: 1 filet z piersi kurczaka pokrojony w kostkę 3/4 - 1 szkl bulionu drobiowego 1/3 szkl śmietanki 30 % 1 łyżka masła 1 płaska łyżeczka mąki pszennej 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/2 puszki groszku z marchewką sól, pieprz, papryka słodka i wędzona szczypta czosnku mielonego
Gotowanie...to proste !Placki pszenne pieczone w piekarniku. Mocno napuszają się podczas pieczenia. Z przepisu uzyskacie 4 pity, które możecie dowolnie nadziewać – warzywami, mięsem, sosami. Moja wersja nadzienia to mięso drobiowe zamarynowane
Bulliochociaż raz składniki : 1 brokuł 2 ziemniaki 1 cebula 4 ząbki czosnku 3 kostki serka topionego , gouda 2 łyżki masła 1 płaska ,łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 litr rosołu drobiowego lub bulionu warzywnego ( może być z kostki ) sól , pieprz do smaku Cebulę i czosnek siekamy , podsmażamy na maśle aż się zrumienią . Przekładamy do garnka . Dodajemy podzielone na różyczki brokuły , obrane
Ogrodnik w podróży