Grillowanie drobiowe szaszłyki ze świeżą, kolorową papryką, cebulą, pieczarkami i odrobiną słodkości w postaci ananasa to świetny pomysł na lekkie danie z rusztu. Świetnie smakują upieczone w piekarniku. Składniki: 600g fileta z kurczaka 7 plastrów ananasa z puszki 14 pieczarek średniej wielkości 1 zielona papryka 2 żółte papryki 2 czerwone papryki 1 cebula przyprawa do kurczaka sól pieprz Wykonanie
Szalona Kuchnia Ewelinyswojej pasji , czyli gotowaniu , i dziś chciała bym zaprosić na pyszną wątróbkę z jabłkiem oraz pieczarkami , mam nadzieje że znajdzie swoich zwolenników. Potrzebne nam będą 250 wątróbki drobiowej 2 średnie cebulki 1 średnie jabłko 6 szt średnich pieczarek pieprz sól do smaku 2 łyżeczki oleju 5 łyżek mąki Wykonanie
Mój SmakPełnoziarnisty makaron spaghetti z aromatycznymi, wyrazistymi wołowo-drobiowymi kuleczkami z sosem z dojrzewających w słońcu pomidorów. Brzmi bardzo klasycznie, ale smakuje rewelacyjnie. Składniki: Mięsne kuleczki: 250g fileta z kurczaka 250g wołowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka kaszy manny 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki natki z pietruszki 1 jajko oliwa sól pieprz Sos pomidorowy: 2 puszki pomidorów
Szalona Kuchnia Ewelinymożliwości i czasu jakim dysponuję na blogu będą pojawiać się oprócz nowych przepisów też te kiedyś publikowane. Dla tych co już znają i tych co jeszcze nie widzieli drobiowa szynka z szynkowara. 500 g filetu z piersi kurczaka 500 g zmielonych udek z kurczaka ( pozbawionych kości i skóry) 1 łyżka soli peklowej 100 ml wody 2 łyżeczki żelatyny
Kolorowa kuchnia Elkiśmietany 12% 3 łyżki mąki pszennej sól świeżo mielony pieprz mielona słodka papryka pęczek natki pietruszki 2-3 łyżki masła 2-3 łyżki oleju 500 ml bulionu drobiowego (ew.wody) Szynkę pokroić w nieduże cienkie paski,oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso na rumiano. Podsmażone mięso przełożyć do garnka. Cebulę pokroić w drobną
Kolorowa kuchnia Elkikurczaka 1/2 pęczka jarmużu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżka ajvaru ostrego Podravka 2 łyżeczki vegety natur Podravka słodka papryka zioła … Czytaj dalej Drobiowe mielone z jarmużem
czarrna od kuchnipuszka (400g) pomidorów 1 puszka (400g) czerwonej fasoli 1 puszka (400g) kukurydzy konserwowej 4 ząbki czosnku 1 duża biała cebula 250g pieczonego kurczaka, najlepiej z rożna 1l bulionu drobiowego lub warzywnego 180 ml śmietany kremówki słodkiej 1 łyżka kminu rzymskiego (kuminu) 1 łyżka chili (uwaga, będzie ostro!) 1 łyżeczka pieprzu cayenne (uwaga, będzie jeszcze bardziej ostro!) 50g sera pepper jack
Pociąg Do Kuchnitortellini z nadzieniem serowym. Do zupy zamiast śmietanki można dodać serek topiony lub ser cheddar. składniki: 1 średni brokuł 1 duża cebula 2 marchewki 2 l bulionu, dałam drobiowy 1 łyżka masła 250 g tortelini, u mnie z nadzieniem serowym garść posiekanej natki pietruszki 50 ml śmietanki sól,pieprz Cebulę i marchewkę pokroić w drobną kostkę. Brokuła podzielić na małe
Monia miesza i gotujesobą np. na piknik lub do pracy:) Pyyycha! Składniki: 2 placki lawasz lub tortilla (o wymiarach ok 30x40cm każdy) 2 łyżki majonezu 4 śliwkowe pomidory 150g wędliny drobiowej (np. z kurczaka) 100g żółtego sera pęczek natki pietruszki olej do smażenia Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Wędlinę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Pietruszkę posiekać. Jeden placek posmarować
Obiad gotowyugotować tą zupę. Składniki: 2 szkl. posiekanych kiszonych rydzów z cebulką 2 szkl. krojonych ziemniaków 1 marchewka 1 pietruszka niewielki kawałek pora (biała część) 6 szkl. mocnego bulionu warzywnego, drobiowego lub bulionu wołowego 1 łyżka masła 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 2-3 łyżki śmietany do zup sól, pieprz czarny
Codziennik Kuchennypół cebuli – 2 kawałki selera naciowego – 400 g brokuła – różyczki, bez najbardziej zgrubiałych części – oliwa z oliwek – 1 litr bulionu z warzyw lub drobiowego – do podania: kozi ser i rozmaryn, ser ricotta i świeża mięta, grzanki lub inne WYKONANIE: Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Brokuła pokrój na różyczki, usuwając najgrubsze zdrewniałe części. Selera naciowego
nietylkopasta.plcebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka wody 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego sól pieprz Dodatkowo: Bulion w kostce (warzywny lub drobiowy) do gotowania pierogów czerwony pieprz Przygotowanie: Farsz: Rydze oczyścić, odciąć nóżki, wypłukać i osuszyć. Większe kapelusze przekroić. Na dużej patelni rozgrzać masło i olej. Wrzucić grzyby, posiekaną cebulę i smażyć przez
Oryginalny smakduże ćwiartki z kurczaka (całkowita waga 1,3-1,4 kg) 50g grzybów suszonych 1 marchewka 1 pietruszka 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 500g wątróbki drobiowej 2 cebule 100 ml śmietany 18-36% 3 jajka 1 ugotowany ziemniak 1 opakowanie przyprawy do pasztetu "Przysmak Babci Czesławy" sól Ponadto: olej/smalec do podsmażenia cebuli Kurczaka, grzyby
Di gotujemakaron z pikantnym sosem pomidorowym. Pikanterii dodaje mu mała, niewinna papryczka chilii. Oto przepis - • bezglutenowy makaron spaghetti (na dwie osoby ok 200g) • puszka pomidorów • Papryczka chilii • mięso mielone - użyłam drobiowego (ok 200 g) • sól • Pieprz • świeża bazylia Na patelnię wrzucamy pokrojoną cebulkę oraz drobno pokrojoną papryczkę chili (jej ilość zależy od tegho, jak pikantne danie lubimy). Szklimy je razem. Dodajemy
BezglutenowaIzabelaLETNIA ZUPA JARZYNOWA Zupa jarzynowa z młodych warzyw - przepis krok po kroku. Fantastyczna, letnia zupa przygotowana na delikatnym bulionie drobiowym z mnóstwem kolorowych, młodych warzyw wprost z ogród ka. Podajemy ją ze śmietanką i jajkiem na twardo, obficie posypujemy posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Polecam przepis, ulepszajcie go :) Buziaki! K.K. SKŁADNIKI: ok. 2 litry lekkiego bulionu drobiowo-warzywnego
Moja Książka Kucharska