duże ćwiartki z kurczaka (całkowita waga 1,3-1,4 kg) 50g grzybów suszonych 1 marchewka 1 pietruszka 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 500g wątróbki drobiowej 2 cebule 100 ml śmietany 18-36% 3 jajka 1 ugotowany ziemniak 1 opakowanie przyprawy do pasztetu "Przysmak Babci Czesławy" sól Ponadto: olej/smalec do podsmażenia cebuli Kurczaka, grzyby
Di gotujemakaron z pikantnym sosem pomidorowym. Pikanterii dodaje mu mała, niewinna papryczka chilii. Oto przepis - • bezglutenowy makaron spaghetti (na dwie osoby ok 200g) • puszka pomidorów • Papryczka chilii • mięso mielone - użyłam drobiowego (ok 200 g) • sól • Pieprz • świeża bazylia Na patelnię wrzucamy pokrojoną cebulkę oraz drobno pokrojoną papryczkę chili (jej ilość zależy od tegho, jak pikantne danie lubimy). Szklimy je razem. Dodajemy
BezglutenowaIzabelaLETNIA ZUPA JARZYNOWA Zupa jarzynowa z młodych warzyw - przepis krok po kroku. Fantastyczna, letnia zupa przygotowana na delikatnym bulionie drobiowym z mnóstwem kolorowych, młodych warzyw wprost z ogród ka. Podajemy ją ze śmietanką i jajkiem na twardo, obficie posypujemy posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Polecam przepis, ulepszajcie go :) Buziaki! K.K. SKŁADNIKI: ok. 2 litry lekkiego bulionu drobiowo-warzywnego
Moja Książka Kucharskaciasta cukiniowego :) Dziś podam Wam przepis na cukinię faszerowaną w wersji dietetycznej. Nam bardzo smakowała i mam nadzieję, że Wam również posmakuje :) Składniki: 3 małe cukinie 250g mielonego mięsa drobiowego 60g kaszy bulgur 1 cebula garść posiekanej natki pietruszki 50g startego żółtego sera 1/4 łyżeczki cząbru 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku sól biały pieprz Kaszę ugotować i wystudzić. Cukinię przekroić
kuchnia doskiczarne oliwki marchewka sól i pieprz do smaku opcjonalnie sos z mango i tamaryndowca lub sos miętowy Przygotowanie Kaszę gotuję i pozostawiam do wystudzenia. Mięso drobiowe (gotowane lub zgrillowane) kroję na niewielkie kawałki. Natkę pietruszki (lub miętę) drobno siekam. W małych szklaneczkach układam warstwami: ugotowaną kaszę, natkę pietruszki albo miętę, kawałki kurczaka, ozdabiam oliwkami i plasterkami surowej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataobiedzie.Podana z pysznym sosem miodowo - musztardowym.Polecam ja także na imprezy i spotkania towarzyskie. 4 ugotowane małe młode ziemniaki 1 pętli obranej że skórki dobrej kiełbasy cienkiej( u mnie drobiowa) 1 puszka kukurydzy ser cheddar do posypania sałatki koperek sól i pieprz 1 łyżka majonezu 1 mały pojemnik jogurtu naturalnego 1 łyżeczka miodu 0.5 łyżeczki musztardy ************************************ Ugotowane ziemniaki obrać , pokroić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCzasem nachodzi mnie ochota na domowy fast food 🙂 Przedstawiam przepis na drobiowe burgery. Najlepsze oczywiście z samodzielnie upieczoną bułką (przepis tutaj). Burgery można smażyć na patelni lub piec na grillu
BullioSkładniki: 1 jogurt naturalny 2 jajka 4-5 łyżek mąki 10 dkg szynki drobiowej 1 cebula 15 dkg pieczarek 5 dkg sera żółtego sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę posiekać i zeszklić na … Czytaj dalej Placuszki szynkowe
czarrna od kuchniwyszukujesz) i możesz zabrać do pracy ;) wystarczy wlać do słoika. Zdecydowanie muszę częściej robić zupy z piekarnika! A Ty robisz? Lubisz? Składniki: 2 szkl. makaronu farfalle 150 g kabanosów drobiowych 100% 1/2 papryki czerwonej kilka liście botwinki 1 litr bulionu warzywnego (zrobiłam na domowej bulionetce) 100 g śmietany 30% 70 g tartej mozzarelli sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania
Kolorowy Przepisownikzupa krem z brokuła i szparagów z serkiem topionym. Ma fajny aksamitny smak, najlepiej smakuje z dodatkiem pieczywa czosnkowego. Składniki: 1 brokuł Pęczek zielonych szparagów 1,5 litra rosołu drobiowego 150 gram kremowego serka topionego Sól do smaku Pieprz czarny mielony Cykoria Czosnek granulowany Cykoria Sposób przygotowania: Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy, szparagi kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy
Bajeczna Kuchniazabraknąć na moim stole, jak tylko zaczyna pojawiać się botwinka. 1 pęczek botwinki z buraczkami 1 marchewka 1 pietruszka 1/4 selera 200 g boczku wędzonego 3 litry bulionu drobiowego 2 łyżki śmietany sól pieprz czarny mielony jajka ugotowane na twardo świeży koperek Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć przez chwilkę na patelni. Ważne, aby nie był zbyt tłusty. Marchewkę
https:KKuchniaMniampapryka 20 dkg pieczarek kawałek cukinii 1/2 bakłażana 3 cebulki 1 papryczka chili kilka gałązek zielonej pietruszki sól, pieprz przyprawa do szaszłyków Plenus sos … Czytaj dalej Szaszłyki drobiowe z grilla
czarrna od kuchniwłaśnie wątróbkę na obiad. Z podsmażoną cebulką, kwaśnym jabłkiem i majerankiem wyszła obłędnie. Rzadko jem wątróbkę, ale w takiej postaci mogłabym ją jeść niemal codziennie. Składniki: * 1/2 kg wątróbki drobiowej * 2 kwaśne jabłka * 2 cebule * 1 łyżeczka majeranku * sól, pieprz * mąka do obtoczenia wątroby * olej do smażenia Wykonanie: Wątróbkę delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek obtoczyć w mące
Zrób to smacznieSkładniki: żołądki drobiowe 60 dag, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek - ile potrzeba, marchew 2 sztuki, groszek konserwowy 1 puszka, żelatyna 1 opakowanie/1 litr, natka pietruszki 1/2 pęczka oczyszczone żołądki raz zagotować i wodę wylać i opłukać żołądki, wlać teraz z 3 litry świeżej wody do szybkowara, dodać żółądki, ziele angielskie, obrane marchwie
W Mojej Kuchni Lubięwówczas ofertę gastronomiczną Słupska. Inicjatorem całego przedsięwzięcia był nieżyjący już dyrektor ówczesnego Zakładu Nowoczesnych Wdrożeń PSS „Społem” – Tadeusz Szołdra, twórca słynnych karczm „Pod Kluką” i „Słupskiej”, rybnego „Tunka” czy drobiowego „Zacisza”. Pomysł przywiózł z podróży służbowej do Włoch, gdzie zakładał jedną z wielu „Karczm Słupskich”. Doświadczenia słupskiej pizzerii w latach następnych rozprzestrzeniły się na cały kraj i dzisiaj trudno znaleźć
KUCHNIA POLSKA