realizuje cele zgromadzenia zakonnego,służąc Bogu i ludziom poprzez swoje prace kulinarne. Książka wydana solidnie. Gruba oprawa. Całość szyta. Do dzieła, robimy zupkę na weekend. Składniki półtora litra wywaru drobiowego lub warzywnego, u mnie rosół z kaczki półtorej szklanki zielonej soczewicy 5 ziemniaków 2 marchewki 1 por tylko biała część 1 łodyga selera naciowego duża czerwona cebula 3 ząbki czosnku
Z Kuchni Do Kuchnimasła seler naciowy, oczyszczony i pokrojony w półksiężyce 2 duże pory oczyszczone i pokrojone w cienkie plasterki 200 ml białego wina 1,2 l bulionu warzywnego lub drobiowego sól morska czarny pieprz świeżo zmielony Ponadto grzanki z serem camembertem: 4 kromki bagietki 100 g sera camembert pokrojony w plasterki Masło estragonowe: 50 g masła 1 łyżka posiekanego estragonu Wykonanie
Kuchnia u Krysijako obiad rodzinny , jest dla tych co dbają o linie , i dla tych co lubią sobie dobrze zjeść , ale to już według uznania Państwa . Składniki 300 dag mięsa drobiowego mielonego 1 duża cebula pęczek kopru świeżego bądź suszonego 2 jajka 1 kubek jogurtu greckiego sól pieprz czarny 1 puszka pomidorów z puszki
Mój SmakRobię go od wielu lat i 2 przygotowane keksówki znikają w mgnieniu oka. Wiem, co jem, wiem czym karmię swoją rodzinę. Pasztet można zrobić z szybki, schabu, karkówki, mięsa drobiowego. Tak na prawdę sami decydujemy jakie mięso się w nim znajdzie. Ważne by nie było go więcej niż 2 kg (łącznie – połączonych mięs), bo na 2 kg jest
MojaQchnia.plSKŁADNIKI: 1 litr bulionu drobiowego (lub rybnego) 2 ząbki czosnku 4 łodygi selera naciowego 1 cebula (pokrojona w pół plasterki) 70 g (puszeczka) koncentratu pomidorowego 1 puszka (400 g) pomidorów konserwowych (całych lub w kostce) 1 listek laurowy 1/4 łyżeczki lub nieco więcej suszonej chili w patkach 4 łyżki oleju lub oliwy 100 ml wódki 50 g miękkiego masła garstka
Sztuka gotowania w/g Samiryselera kawałeczek pora łyżka natki pietruszki łyżeczka warzywka np takiego bez soli 4-5 łyżek kaszy jaglanej 2 łyżki kaszy manny ( lub jedna ) 1/3 kostki rosołowej lub np. bulionu drobiowego od Krakusa sól, pieprz do smaku 1. Warzywa oprócz selera i pora, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wrzucamy na gotującą się wodę i dodajemy od razu warzywko, kostkę rosołową
Gotowanie...to proste !kurczakiem podawana jest ze specjalnymi ciasteczkami (przygotowanymi z ciasta śniadaniowego, na które przepis znajdziecie tutaj). My obcinając kalorie podajemy są samą. Składniki: ok. 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego ok. 0,5 kg gotowanego kurczaka podzielnego na mniejsze kawałki (najlepiej wzdłuż włókien) 4 łyżki masła lub oliwy 1 cebula – posiekana o,5l mleka – można zamienić na kremówkę
Pociąg Do Kuchniprostokątne opakowania serka topionego śmietankowego (łączna waga 300 g, u mnie Hochland ); 150 ml słodkiej śmietanki UHT 12 % (w kartoniku, takiej jak do kawy); 1,5 l bulionu drobiowego (u mnie 1,5 l gorącej, przegotowanej wody + 1 łyżka domowej vegety ); 1 średnia cebula; 1 łyżka oleju; 2 ząbki czosnku; 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki w proszku; 1/2 łyżeczki
Gospodyni Miejskakurczakiem podawana jest ze specjalnymi ciasteczkami (przygotowanymi z ciasta śniadaniowego, na które przepis znajdziecie tutaj). My obcinając kalorie podajemy są samą. Składniki: ok. 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego ok. 0,5 kg gotowanego kurczaka podzielnego na mniejsze kawałki (najlepiej wzdłuż włókien) 4 łyżki masła lub oliwy 1 cebula – posiekana o,5l mleka – można zamienić na kremówkę
Pociąg Do Kuchnidrobno posiekanych ząbków czosnku; 1 łyżeczka chili w proszku; 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne; 2 łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu); 2 łyżki mąki pszennej; 850 g przecieru pomidorowego; 1 szklanka bulionu drobiowego (u mnie 1 szklanka gorącej, przegotowanej wody + 1 łyżeczka domowej vegety); 3 szklanki zimnej wody; Sól; Pieprz. Szklanka = 1 cup = 240 ml Sposób przygotowania: Czerwony sos do enchiladas
Gospodyni Miejskasię mozzarellą. Krokieciki są delikatne i chrupiące. Prezentują się elegancko. Można podawać je do obiadu jak i potrawa na imprezowym stole. ~~SKŁADNIKI~~ Na ok. 10 sztuk: filety drobiowe 3 sztuki jajko 1 sztuka kasza manna 2 łyżki bułka tarta 3 łyżki sól 1/2 łyżeczki pieprz 1/2 łyżeczki cebula 1 sztuka olej do smażenia szpinak mrożony rozdrobniony brykiet Hortex
Kuchnia Paulettesnajważniejsze są zdrowe !! Gdyby ktoś raz spróbował takich pyszności już nigdy by nie chciał jeść wędlin ze sklepu ! Składniki : 1 kg wątróbki z indyka ( może być drobiowa ) 1 kg mięsa wieprzowego ( karkówka, łopatka ) 1 kg słoniny 8 dkg kaszy manny 1,5 g mielonego imbiru 1,5 g mielonej gałki muszkatołowej sól pieprz mleko Sposób wykonania
Przepisy i porady kulinarnerozwinąć i przenieść na blachę z papierem do pieczenia posmarować ciasto sosem ostrym pomidorowym, na sosie rozłożyć pokrojone pieczarki rozsypać pokrojoną cebulę, posypać do smaku kucharkiem, położyć cienkie parówki drobiowe przekrojone na połowę poukładać między parówkami przekrojone ogórki konserwowe, położyć cienkie pastry sera żółtego (użyłam morski), brzegi ciasta zawinąć do góry, posmarowac woda i obsypać kminem czarnym piekarnik nagrzany
W Mojej Kuchni Lubięduża marchew 1 pietruszka 1 mały seler korzeniowy 1 por (biała część) 1 pomidor malinowy 100 g pieczarek 2 ziemniaki 1 cebula 1 łyżka masła 1,5 l rosołu drobiowego 3 łyżki kaszy pęczak 1/4 główki kapusty włoskiej sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kroimy w 2 cm kostkę. Marchew, pietruszkę
R'n'G Kitchenpartiach wrzucamy szpinak. Podsmażamy, aż listki szpinaku zwiędną i znacząco zmniejszą objętość. Często mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po ostudzeniu wykładamy na deskę i siekamy. Mięso drobiowe (bez skóry) i wołowe (jeśli używamy) mielimy w maszynce, wykładamy do miski i dokładnie mieszamy z pokrojonym szpinakiem oraz sosem sojowym, solą i pieprzem. SOS : Grzyby wkładamy do garnka, zalewamy
cool and minty