Idealna na przyjęcie 🙂 Składniki 1 opakowanie grzybowego tortellini 1 słoik selera w zalewie 1/2 pora 10 dkg szynki drobiowej 1/2 puszki kukurydzy 30 dkg pieczarek majonez sól, pieprz Sposób … Czytaj dalej Sałatka z grzybowym tortellini
czarrna od kuchniłyżki oleju roślinnego garść suszonych grzybów 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 600 g miąższu dyni, pokrojonej w kostkę 200 g kiełbasy, pokrojonej w kostkę 250 ml bulionu drobiowego 150 ml śmietanki 36% 8 liści szałwii, posiekanych sól, pieprz, gałka muszkatołowa ugotowany makaron do podania Przygotowanie: Namocz grzyby w gorącej wodzie aż zmiękną, po czym pokrój je w paski
karmelowyużyć grzybów takie jakie uda nam się znaleźć w lesie, mogą to być podgrzybki, maślaki, prawdziwki, kukri. Do przygotowania gulaszu będziemy potrzebować: około 800 g mięsa wieprzowego, wołowego lub drobiowego około 400-500 g grzybów (prawdziwki, podgrzybki, maślaki, kurki) 500 ml wywaru warzywnego lub mięsnego cebula około 150 g 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 4 łyżeczki ostrej musztardy 3 duże ząbki
Uwaga Babcia Gotujeklasycznego spaghetti polecam miłą alternatywę - makaron z sosem z mięsem z kurczaka, pomidorami i świeżą bazylią, która dodaje daniu świeżości przyjemnego aromatu. 400g dowolnego makaronu 500g mielonego mięsa drobiowego 1 litr passaty pomidorowej 1 cebula 5 ząbków czosnku oliwa z oliwek 200g tartej mozzarelli świeża bazylia sól, pieprz 1. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mielone
Szefowa kuchniklarowanego ( chodzi o smak palonego masła ) sól , pieprz do smaku 1 duża łyżka miodu śmietana kremówka 30 % , przynajmniej 150 ml 1,5 – 2 l litry dobrego rosołu drobiowego lub bulionu na kościach , w najgorszym wypadku może być z kostki ( w zależności jak gęstą zupę lubimy , im bardziej lekka tym mniej , ja robię na 1,5 l lubimy czuć
Ogrodnik w podróżyZupa-krem: 1 duży por 4 ziemniaki 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka masła 1 łyżka oleju Klopsiki: 250 g mięsa mielonego (drobiowego lub wieprzowego) 1 mała biała cebula 1 jajko sól, pieprz 1/2 słodkiej papryki 2 łyżki kaszki manny 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej Wykonanie: Zupa – krem: Pora obrać, umyć
Pasja Smakuposoliłam odrobinę oraz dodałam masło. Zblendowałam kiedy warzywa były ugotowane. Dolałam śmietanę i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Nalewałam do talerzy i oprószyłam natką pietruszki. Notatki: * miałam bulion drobiowy, może być również z innego rodzaju mięsa bądź warzywny, będzie smaczna zupa również na samym maśle. * świetnie komponują smakowo z tą zupą białe warzywa (pietruszka, seler) * nie ma potrzeby
Pieprzyć z Fantazjązalewy, może być mrożony bądź świeży w sezonie * miałam wino białe półwytrawne * nie soliłam i nie przyprawiałam niczym, ponieważ bulion sam w sobie miał już te smaki. Miałam bulion drobiowy * zamiast koncentratu pomidorowego można dodać pokrojonego w kostkę dużego pomidora Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąkurczaka 3 jajka 2 łyżki majonezu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz Dodatki: 1/2 papryki czerwonej 100 g szynki drobiowej ok. 15 szt. oliwek 1 kula mozzarelli (125 g) natka pietruszki Wykonanie: Ciasto: Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z majonezem. Dodajemy oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy
Kuchnia MagdaLenyzapiekankę z ziemniaków: 1 kg ziemniaków 2 cebule białe (czosnkowe) 300 g se ra żółtego gouda 50 g parmezan u 300 g gęstej ś mietan y pół szklanki bulionu (drobiowy lub warzywny) przyprawy: suszone pomidory, czosnek granulowany, papryka ostra, rozmaryn, s ó l, pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Cebule również kroimy
e-PrzepisyKulinarneduży kawałek białej części pora kawałek cukinii ( wielkości jednego ziemniaka ) 2 duże serki topione cheddar lub emmentaler (te złote kostki , dowolnej firmy np. Lactima ) 1 l bulionu cielęcego lub drobiowego ( własny lub z kostki ) 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól , pieprz do smaku dodatkowo : cienkie plastry boczku do wytopienia na chipsy Ziemniaki obieramy i kroimy w mała kostkę . Pora
Ogrodnik w podróżybloga Toriavey.com Składniki 10 średnich ziemniaków (około 2 kg) 2 żółte cebule 6 jajek 6 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 4 łyżki oleju, oliwy lub smalcu (drobiowego) Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 205 stopni. Naczynie do zapiekania wysmaruj trzema łyżkami oleju. Wstaw do piekarnika. Krok 2 Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dobrze odciśnij
Niedzielny kucharzjednogarnkowe”. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 350 g dyni 1/2 szklanki suchej czerwonej soczewicy 1 mała biała cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka bulionu warzywnego lub drobiowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 200 ml śmietanki 30% sól, pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano 2 łyżki oleju Wykonanie: Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Dynię
Pasja SmakuCurry z kurczakiem i papryką to pyszne i szybkie danie z mięsem drobiowym w curry i przyprawami. Na sam wygląd dania robi się znacznie cieplej, a smak… no właśnie sprawdźcie sami. Curry możecie podać z ryżem -> tą opcję polecam, albo z makaronem, kaszą. Po prostu zjedźcie z tym z czym lubicie. Składniki (4 porcje) 2 piersi z kurczaka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!