drobiowa - 2000 przepisów (strona:48/134)

ZIEMNIAKI DUSZONE W BULIONIE ŚMIETANOWYM 112

nadzielę możecie przygotować delikatne, miękkie ziemniaki z sosie śmietanowym. Ziemniaki duszone są z cebulką i bulionie (ja użyłam po prostu rosół). Składniki: 1 kg ziemniaków 3 szkl. bulionu drobiowego 1 op. małej śmietany 12% 2 cebule sól pieprz przyprawa do ziemniaków oliwa Ziemniaki obrać i pokroić w talarki. Przyprawić przyprawą do ziemniaków. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni

Kuchnia w oparach
Twarożek w 3 wydaniach 180

pokrojonym drobno szczypiorkiem, mieloną papryczką chili, solą oraz jogurtem naturalnym. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe. Twarożek mieszanka SKŁADNIKI - 250g białego sera (tłustego) - pół pęczka rzodkiewki - 2 pomidory - 100g wędliny drobiowej - 1 ząbek czosnku - szczypiorek - około 5 pędów - sól, pieprz do smaku - 4 łyżki jogurtu naturalnego Rzodkiewkę, wędlinę, pomidory oraz szczypiorek kroimy drobno. Pomidory dodatkowo odcedzamy z nadmiaru wody. Wrzucamy razem

Związek na patelni
A'LA FLACZKI Z ŻOŁĄDKÓW I PIERSI Z KURCZAKA 89

Pyszna, aromatyczna i sycąca zupa przygotowana na bazie rosołu z żołądków i piersi drobiowej. To takie oszukane flaki, choć smakiem wiele się nie różnią od tradycyjnych flaków. Według mnie idealna, szybko się ją przygotowuje i stosunkowo jest to tania zupa. Rodzina zjadła z apetytem :) Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * 600 g żołądków z kurczaka * 2 marchewki * kawałek selera * kawałek

Zrób to smacznie
Kotlety wołowe z marchewką z piekarnika 203

burgerów wołowo-jagnięcych itp. Lubię ułatwiać sobie pracę w kuchni, zamiast stania przy garach smażąc kotlety mielone. , ułatwiam sobie pracę i piekę kotlety w piekarniku, tak jak np. kotlety drobiowe z marchewką , kotlety pieczone z prażoną cebulą , kotlety wieprzowe z cukinią . to znacznie skraca czas. Na mojej patelni nie zmieści się naraz 12 dużych kotletów. W piekarniku zaś upiekłam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krem kalafior z kalarepą 117

myję dokładnie i kroję. Osobno zostawiam liście i łodyżki. W głębokim garnku rozgrzewam olej, dodaję pokrojoną por, seler i chwilę podsmażam. Wlewam  1,5 litra wody, dodaję bulion drobiowy, kalafior różyczki i gotuję 10 minut. Po tym czasie przekładam kalafior połowę bulionu i resztę warzyw do misy blendującej i miksuję. Krem kalafiorowy doprawiam pieprzem, solą. Do pozostałego bulionu

wesoła kuchnia
Sałatka makaronowa ze szczypiorkiem 143

wiosennego szczypiorku idealna jako dodatek do dań oraz jako samodzielny posiłek. Składniki: opakowanie makaronu "orzo" lub innego drobnego puszka kukurydzy konserwowej 2 ogórki zielone długie 20-30 dag wędliny drobiowej pęczek szczypiorku majonez 3-4 łyżki sól, pieprz Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie przelać zimną wodą i ostudzić. Ogórki obrać i pokroić w kostkę, wędlinę również pokroić w kostkę

talerz przyjemności
Jajka łódeczki 150

łódeczki jest bardzo prosty. Można je przygotować na każdą okazję nie tylko na Wielkanoc. SKŁADNIKI Ozdobny talerz do jajek Jajka ugotowane na twardo Majonez Kilka plasterków salami Plaster szynki drobiowej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na pół. Z każdego wyjąć żółtko, rozdrobnić widelcem i wymieszać z majonezem Napełnić połówki jajek masą żółtkową. Powkuwać wykałaczki na krawędzi jajka wraz

zielonacukinka
Pasztet drobiowy z rosołu 105

  tani… łatwy… smaczny… Zamiast wyrzucać resztki z rosołu, można z nich zrobić bardzo smaczny pasztet Przygotowanie jest banalnie proste – wystarczy zemleć

Kulinarne S.O.S.
Zupa fasolowa z cielęciną 96

będziemy owijać w bawełnę. Cudowne zestawienie, z niesamowicie kruchą cielęciną. Składniki: 2 marchewki 3 duże ziemniaki 1,5 litra rosołu drobiowego 4 łyżki żółtej soczewicy 350 g cielęciny 1 łyżka oleju 1 por 90 g koncentratu pomidorowego 1 puszka białej fasoli 1 łyżka szałwii 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej sól, pieprz Przygotowanie: Marchew i ziemniaki obieramy. Jedne kroimy w talarki

R'n'G Kitchen
WIOSENNA KOPERKOWA Z ZACIERKAMI I I ŚMIETANĄ 119

dodaje do niej dużo śmietany ukwaszonej, i oczywiście całe mnóstwo świeżo posiekanego koperku 👍👌 Mięso, na którym gotuję wywar zawsze obieram i wrzucam  ponownie do zupy.  Składniki: bulion drobiowy (u mnie ugotowany na skrzydle indyka) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera sól pieprz majeranek pęczek koperku 1 łyżka mąki ukwaszona śmietana 18% Wykonanie: Gotujemy bulion z kurczaka lub indyka

Walijskie Pichcenie
Zakręcone kotlety drobiowe 156

Kotlety drobiowe z piekarnika, zakręcone podobnie do faworków. Dodatek do obiadu lub mięsna przekąska. 1 kg fileta z indyka 3 jajka 3 łyżki łagodnego ajvaru 1 łyżka przyprawy typu Vegeta pół łyżki mielonego pieprzu pół łyżeczki papryki mielonej ostrej 1 łyżka przyprawy złocistej do kurczaka kilka łyżek oleju rzepakowego bułka tarta 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Praktyczna pl
Menu na tydzień: Pomysły na zdrowy lunch ze słoika 127

Sałatka z pieczonej kaczki, granatu i mięty. Czerwona soczewica, łosoś i szparagi. Kasza jaglana z pieczonymi polędwiczkami drobiowymi, rukolą i awokado. Makaron warzywny po sycylijsku. Curry z krewetek, batata i mango – dziś mamy dla Was pięć zdrowych przepisów zamkniętych w słoikach. Zdrowe menu na tydzień Menu na ten tydzień jest kolorowe, zdrowe i zapakowane w słoiki! Przepisy odbieraliśmy

Niedzielny kucharz
Drobiowe zrazy z brokułami 126

Wariacja na temat zawijańców drobiowych, do których upakować można prawie wszystko ;) Tym razem wykorzystałem mięso z udek kurczaka. Składniki : - 6 filetów z udek kurczaka, - 1/2 małego brokuła, - 6 suszonych pomidorów, - mozzarella, - zioła dalmatyńskie, - sól, pieprz, - olej do podsmażenia. Wykonanie : Mięso z udek rozbić na płasko, posypać przyprawami. Na każdy plaster nałożyć pomidora suszonego, plaster mozzarelli i posiekane kwiaty brokuła. Zwinąć

Przepisy Mikołaja
Barszcz ukraiński 107

kapusty białej * 10 cm białej części pora * 3 ząbki czosnku * 3 -4 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego * 1/3 szklanki śmietany 30 % * sól, cukier i kwasek cytrynowy * bulion drobiowy albo wieprzowy * koper lub natka z pietruszki Fasolę opłukałam i namoczyłam na noc. Na drugi dzień odlałam wodę z moczenia i przełożyłam fasolę do garnka 5 l.  Jednego buraka starłam

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania