Zupa fasolowa z cielęciną

Zupa fasolowa z cielęciną

Zupa fasolowa z cielęciną

Nie będziemy owijać w bawełnę. Cudowne zestawienie, z niesamowicie kruchą cielęciną. Składniki: 2 marchewki 3 duże ziemniaki 1,5 litra rosołu drobiowego 4 łyżki żółtej soczewicy 350 g cielęciny 1 łyżka oleju 1 por 90 g koncentratu pomidorowego 1 puszka białej fasoli 1 łyżka szałwii 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej sól, pieprz Przygotowanie: Marchew i ziemniaki obieramy. Jedne kroimy w talarki, większe w pół, ziemniaki zaś w kostkę (dużą). Przekładamy do garnka, wsypując soczewicę, zalewamy zimnym rosołem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.