Pasztet drobiowy z rosołu

Pasztet drobiowy z rosołu

Pasztet drobiowy z rosołu

  tani… łatwy… smaczny… Zamiast wyrzucać resztki z rosołu, można z nich zrobić bardzo smaczny pasztet Przygotowanie jest banalnie proste – wystarczy zemleć mięso i warzywa z rosołu, wymieszać z namoczoną bułką oraz jajkami i całość upiec w piekarniku. Taki pasztet świetnie się nadaje do smarowania chleba, ale też można go pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni na złociutki kolor Składniki: 0,5-1 kg mięsa z rosołu (np. 2-3 ćwiartki z kurczaka) warzywa z rosołu (np. marchew, piet... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne S.O.S.

Autor

KulinarneSOS

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, mięso, pasztet, bułki, sosy, dania mięsne, kurczak z warzywami, chleb, mielone, kurczak, likier, likier kawowy, obiad, przekąski, przystawki, przekąska, mięso mielone, tani obiad, kurczak pieczony

Inne przepisy z Kulinarne S.O.S.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.