drobiowa - 2000 przepisów (strona:56/134)

Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową 183

Opis: Roladki drobiowe to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Składniki: 4 plasterki mięsa z piersi kurczaka 8 dużych plasterków gotowanej szynki 200 g zielonej fasolki szparagowej Kawałek świeżej papryczki chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek Olej rzepakowy do smażenia Sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początku fasolkę szparagową

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową 319

Opis: Roladki drobiowe to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Składniki: 4 plasterki mięsa z piersi kurczaka 8 dużych plasterków gotowanej szynki 200 g zielonej fasolki szparagowej Kawałek świeżej papryczki chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek Olej rzepakowy do smażenia Sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początku fasolkę szparagową

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 10.02.2017r. 152

Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 10 przepisów. Marzena Gulasz drobiowy z plackami ziemniaczanymi     Kasia  Ciasto herbaciane indyjskie   Joanna  Gofry drożdżowe z jajkiem sadzonym, boczkiem i pieczarkami   Anna  Kiszone cytrusy     Diana  Owsianka nocna toffi z krówkami     Magdalena  Indyk w pięciu smakach   Dorota

Magiczne Życie Marty
pyszne pierogi z kurkumą i mięskiem rosołowym i kaszą jaglaną... 177

gotowane 3/4 kg, kasza jaglana 100 gram, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, majeranek 3 łyżki, włoszczyzna 1/2 pęczka, cebula 4 sztuki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, kucharek 1 łyżeczka mięso drobiowe (średni kurczak) z rosołu obrać z kości i zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku razem z włoszczyzną z rosołu, wymieszać farsz z majerankiem, pieprzem i ugotowaną kaszą gryczaną

W Mojej Kuchni Lubię
DUSZONA KIEŁBASA Z JARMUŻEM 188

SKŁADNIKI: 0.5 kg kiełbasy np. Drobiowej 1 por 3 garście jarmużu 1 50 ml przecieru pomidorowego Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE:  Kiełbasę kroję w plastry grubości ok 0.5 cm.  Na patelnię wlewam olej i smażę kiełbasę na rumiano, następnie dodaję drobno pokrojony por i jarmuż. Mieszam i smażę ok 1 min.  Dodaję przecier pomidorowy, sól

Gotowanie Patki
Staropolski rosół 107

oraz wołowinie. Gotuje się dość długo, ale efekt końcowy jest wart tego czekania.  Składniki: * jeden średni kurczak (około 1.5kg) (bez piersi) * 500g wołowiny  * 1 cebula * 6 drobiowych  wątróbek  * 2 średnie marchewki  * 1 duża pietruszka * 1 liść laurowy * wegeta, pieprz * woda * makaron do rosołu Kurczaka myjemy i porcjujemy. Grzbiet, udka oraz skrzydełka wkładamy do dużego

Klasyka Gotowania
Kotlety drobiowe z marchewką 164

Kotlety przygotowane z mięsa drobiowego z indyka oraz marchewki, to pyszny sposób na odczarowanie nudnych mielonych 😜 Są delikatne, soczyste oraz tak pełne smaku, że z pewnością wejdą na stałe do Waszego menu! 😊 6 szt.: * mięso z udźca indyka- 220 g (ew. pierś) * marchewka- 100 g (1 większa) * cebula- 1 mała * czosnek- 2 ząbki * kasza manna- 3 łyżki * posiekana natka pietruszki

Kraina Miodem Płynąca
Risotto z kukurydzą i brązową soczewicą 144

risotto: – 150 g ryżu arborio – 70 g brązowej soczewicy – 150 g kukurydzy – 1 mały por – 2 łodygi z selera naciowego – 350 ml bulionu drobiowego – 2 łyżki masła

Kuchenne Wariacje
Galareta rybna 246

Zawsze na wigilię galaretę robi mój tatuś, tym razem i ja chciałam spróbować. Wyszła super jestem z siebie dumna . Tym samym sposobem robiłam również drobiową, oczywiście zamiast ryby z dodatkiem mięsa z indyka i kurczaka. Na wywar : 2 średnie cebule 1 por 1/2 średniego selera 1 pietruszka 2 marchwie liść laurowy 2-3 ziarenka pieprzu 2-3 ziarenka ziela angielskiego

Mam apetyt na ...
Makaron ryżowy z mięsem mielonym i brokułami 156

Składniki: 100 g makaronu ryżowego ( produkt suchy ) 120 g mięsa mielonego drobiowego 70 g brokuła średnia marchew 1 łyżka masła klarowanego 30 g cebuli 1 zabek czosnku 1 łyżka imbiru pieprz sok z 1/4 limonki 1 łyżka sosu sojowego płatki chili Wykonanie: 1. Makaron ryżowy ugotować wg instrukcji na opakowaniu. 2. Brokuły podzielić na małe różyczki, marchew pokroić w plasterki

Atlas Smaków
Duszony kurczak w jasnym sosie pieczeniowym 270

kurczak 50 ml słodkiej śmietanki mąka rozrobiona z woda , do zagęszczania sosu ( około ,łyżka od zupy na 1/2 szklanki ) 1 ząbek czosnku sól , pieprz do smaku 1 kostka bulionowa drobiowa lub szklanka rosołu łyżka masła do podsmażenia mięsa – to właśnie masło, nadaje smak sosu Kurczaka dzielimy na małe kawałki , płukamy i osuszamy papierowym ręcznikiem . Podsmażamy na złoty kolor

Ogrodnik w podróży
KREMOWA ZUPA KARTOFLANA 106

Zupa krem jest elegancka w swej prostocie. Wystarczy zwykły talerz, bulionówka lub kubek np. emaliowany i prezentuje się na prawdę dobrze. Kartoflanka jest sycąca i rozgrzewająca.  ~~SKŁADNIKI~~ bulion drobiowy 2 l.  ziemniaki duże 5-6 szt.  korzeń selera 1/2 sztuki korzeń pietruszki 1 sztuka cebula 1 sztuka czosnek 3 duże ząbki suszona natka pietruszki 2 łyżki udka

Kuchnia Paulettes
Pepperoni penne z kurczakiem 168

słodkiej papryki 1 ząbek czosnku odrobina chilli – tyle ile lubicie sól do smaku 50 ml śmietanki 12 % mąka rozrobiona z woda do zagęszczenia sosu 1 szklanka wody Filety drobiowe , kroimy w kostkę , dowolnej wielkości . Paprykę , pozbawiamy gniazd nasiennych , kroimy w paski . Na rozgrzany olej ( jak najmniej ) , wrzucamy paprykę , podsmażamy do momentu jak się zacznie przypiekać . Wsypujemy mieloną paprykę , mieszamy

Ogrodnik w podróży
Zrazy zawijane z kaczki 167

kacze nogi, 1 -2 twarde gruszki, musztarda (u mnie francuska), tymianek do oprószenia mięsa, sól, 8 ziaren pieprzu czarnego, gałązka tymianku, mąka do oprószenia 200 ml mocnego bulionu drobiowego (najlepiej z kaczki), cukier, 2 łyżki zimnego masła, Z nóg zdjąć skórę. Ze skóry wytopić tłuszcz. Następnie wyjąć kości - naciąć mięso wzdłuż kości i delikatnie podcinając mięso wyjąć kości. Mięso oprószyć

królestwo garów
Curry Cocos Laksa z kurczakiem z mleczkiem kokosowym - Zupa azjatycka 300

czosnku w plasterkach 2 cm kawałek korzenia imbiru (oskrobany i starty) 3 łyżki żółtej pasty curry 300 g mięsa z piersi kurczaka 400 ml mleczka kokosowego 1 litr bulionu drobiowego 200 g mrożonego groszku 250 g makaronu (nudle lub mie) 125 g taugé (kiełki soi) garść siekanej natki kolendry 2 cebule dymki pokrojone w krązki 1 cytryna pokrojona w ząbki

Sztuka gotowania w/g Samiry

Proponowane wyszukiwania