mięsa mielonego to prosty przepis na szybki obiad. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 2-4osób Trudność przygotowania: średnie Cena: przystępna SKŁADNIKI FARSZ : 600g mięsa mielonego drobiowego 1 duża cebula 1 czosnek 1 łyżka oleju szczypta soli szczypta pieprzu SKŁADNIKI CIASTO : 500 g mąki 300 ml gorącej wody 4 łyżki oleju do ciasta 1 łyżeczka soli
karolgotujedobrze. Tym razem połączyliśmy go z kurczakiem, topinamburem i pieczarkami. Przepis na tagliatelle z kurczakiem i topinamburem SKŁADNIKI: - 500 g tagliatelle - około 10 główek topinamburu - 450 g mięsa mielonego (drobiowego) - 400 g pieczarek - 1 marchewka - 2 cebule - 2 ostre papryczki - 1 mała pietruszka - ok. 1/3 pora - niewielki kawałek selera - sos sojowy - kurkuma - kilka suszonych pomidorów - sos sojowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Związek na patelniręcznej maszynki więc powinno pójść gładko z jakimś elektrycznym sprzętem. Składniki, których użyłam: 1/2 królika ( ta z tylnymi łapami ) 1/2 kg surowego boczku 1 kg karkówki 1/2 kg wątróbki drobiowej 3 marchewki 1/2 selera 1 pietruszka 2 cebule 4-5 liści laurowych kilka kulek ziela angielskiego kilka kulek jałowca sól pieprz 1 duża łyżka majeranku 1 duża łyżka
Jemy Pijemyteż była ekstra. To kolejna potrawa, którą poznałam dopiero na Śląsku. Korzystając z okazji – kalarepa w gwarze śląskiej to oberiba. Fajnie, nie? Składniki: 2 l bulionu warzywnego lub drobiowego 1 duża kalarepa z liśćmi 4 średnie ziemniaki 1 duża marchewka 1 średni korzeń pietruszki 3 łyżki śmietany 12% 1 łyżka masła sól pieprz pół pęczka koperku (przepis
Kardamonovywyszła genialna. A najlepsze, że zapomniałam dodać do niej cebulę i czosnek. To tylko bulion, przecier pomidorowy, papryki i przyprawy. Nie ogarniam. Składniki: 2 l bulionu (ja użyłam drobiowego) pół litra passaty pomidorowej 2 duże czerwone papryki 1 marchewka z bulionu pół pęczka koperku 200 g drobnego makaronu sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 5 porcji) Papryki kroimy
Kardamonovymniej czasu na cokolwiek, więc na bieżąco od jakiegoś czasu robię weki. Może jeszcze w najbliższy weekend coś zasłoikuję. Jak coś się urodzi, dam znać. Składniki: 2 l bulionu drobiowego 3 duże ziemniaki 1 duża marchewka 1 średni korzeń pietruszki 1 duża cebula 1 łodyga selera naciowego 1 czubata łyżka suszonego majeranku ćwierć łyżeczki wędzonej papryki sól pieprz olej rzepakowy
Kardamonovywspomoże, blog nie padnie. Dziś udało mi się zrobić zdjęcie zupy cebulowej, więc póki młoda śpi, mogę na szybko napisać post. No to sru. Składniki: 1 l bulionu drobiowego 6 średnich cebul 2 ząbki czosnku 200 ml białego wytrawnego wina 1 mała gałązka rozmarynu 2 liście laurowe sól pieprz 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego parę kromek bagietki duża
Kardamonovymoim domu od pokoleń. łopatka, karkówka wieprzowa 500 g szponder lub inne mięso wołowe 500 g podgardle lub surowy boczek 500 g 1 udko kurczaka wątróbka drobiowa 100 g 3 cebule 6 jajek 2 czerstwe bułki + mleko do moczenia po 1 marchewce i pietruszce kawałek selera ( ok. 1/4 lub 1/3 ) gałka muszkatołowa liście laurowe ziele angielskie sól, pieprz
Smaczne mojeciastem, odstawiam na minimum pół godziny do lodówki. Po tym czasie polędwiczki smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze klika pomysłów na kotleciki drobiowe ( po kliknięciu w tytuł ukaże się przepis ) zapraszam : Soczyste kotlety z kurczaka w majonezowej marynacie klik Kotleciki siekane z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami klik Serowe kotleciki
Kuchnia z widokiem na ogródpieczenia, na tyle duży, żeby cały pasztet można było nim zakryć. Tak przechowujemy w lodówce. Kroimy zimny w przeciwnym razie będzie się kruszył. Smacznego :)) ćwiartki z kurczaka, wątróbka drobiowa, czosnek niedźwiedzi, marchewka, por, seler, gałka muszkatołowa
Bułka z Chlebembiała część) około 300 g kiełbasy tradycyjnej Pieczone&Wędzone 110 g boczku tradycyjnego Pieczone&Wędzone pieprz i sól do smaku 2 czubate łyżeczki majeranku *można użyć wersji drobiowej, ale najlepszy jest kapuśniak na żeberkach Przygotowanie: Żeberka płuczemy pod zimną wodą, wkładamy do garnka i zalewamy 2,5 litrami zimnej wody. Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy szumowiny z powierzchni wody
Słodkie okruszkichyba szkoda i lepiej na przykład udusić je z czerwonym winem . Przodki z około 3 królików, po ugotowaniu otrzymałam 700 g mięsa, 300 g podgardla, 400 g wątróbki drobiowej, 2 cebule, 2 marchewki, pietruszka, 2 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu czarnego, 4 jajka, sól, gałka muszkatołowa, imbir, tłuszcz do smarowania formy, 100 g orzeszków pistacjowych – można pominąć 60 g suchej
królestwo garówBłyskawiczna, przepyszna zupa o bogatym smaku. Gotowa w 15-20 minut. papryka konserwowa 200 g rosół 750 ml ( lub 1,5 kostki drobiowej ) szynka wędzona 100 g śmietana 18 % 125 ml 2 lekko czubate łyżki mąki starty chrzan 1 łyżka lub łyżeczka sos sojowy 1 łyżka lub łyżeczka gałka muszkatołowa, sól, pieprz cytrynowy natka pietruszki 2 -3 łyżki
Smaczne mojeZupa rybna z łososia z poniższego przepisu to pomysł na ekspresowy obiad w 25 minut, jeśli w swoich zapasach macie dowolny bulion, np. drobiowy lub warzywny. Zupa rybna z łososia przepis W mojej lodówce zawsze znajdziecie bulion. Praktycznie na każdą The post Zupa rybna z łososia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojełyżka bułki tartej 1 łyżka kaszy manny 1 łyżka smalcu 100 g ciecierzycy z puszki bez wody sól, pieprz, majeranek, papryka wędzona do smaku 1. Mięso drobiowe oddzielam od kości i mielę przez maszynkę do mięsa lub malakserze (ja tym razem wybrałam malakser) dodaje warzywa bułkę tartą, kasze mannę, cebulę, połowę ciecierzycy i wszystko mielę/siekam. Całość mielę jednokrotnie
Gotowanie...to proste !