Jeśli lubicie pasztety, to w tym zakochacie się od pierwszego kęsu. Pachnący, delikatny, doskonały na świąteczny stół, ale bez okazji też będzie smakował Co potrzeba: 1800 g ćwiartek kurczaka, 1500 g wątróbki z kurczaka, 300 g pora, 200 g marchewki, 200 g selera, Kucharek, 2 liście laurowe, 6 szt. ziela angielskiego, 2 jajka, 1/2 gałki muszkatołowej, 1 pełna łyżka majeranku, 1 pełna łyżka oregano, 1 pełna łyżka czosnku niedźwiedziego, 1 łyżeczka pieprzu Wykonanie: Ćwiartki i wątróbkę myjemy, o... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...