WIOSENNA KOPERKOWA Z ZACIERKAMI I I ŚMIETANĄ

WIOSENNA KOPERKOWA Z ZACIERKAMI I I ŚMIETANĄ

WIOSENNA KOPERKOWA Z ZACIERKAMI I I ŚMIETANĄ

Bardzo prosta i smaczna zupa. Gotuję ją zazwyczaj na częściach drobiu (skrzydełkach, udkach czy skrzydle z indyka), a serwuję z bardzo różnymi dodatkami: ryżem, ziemniakami, drobnym makaronem, lanymi kluskami. Dziś  podałam ją z makaronem zacierkowym, który bardzo lubię.  Zupa jest delikatna w smaku, aby nadać jej odrobinę charakteru zawsze dodaje do niej dużo śmietany ukwaszonej, i oczywiście całe mnóstwo świeżo posiekanego koperku 👍👌 Mięso, na którym gotuję wywar zawsze obieram i wrzucam  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.