sałatkę z rukoli, która doskonale współgrała z całością. Smacznego 😊 Składniki: stek : stek wołowy 1 szt, sol i pieprz, olej do smażenia, sos : masło 25g, czosnek 1 ząbek, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol, sałatka : rukola 1 garść, pomidorki koktajlowe 1 garść, awokado pół szt, oliwa z oliwek 1 łyżka, sok z cytryny kilka kropel, sol morska, ponadto: kasza gryczana pół
kulinarne odsłony patikaloryczne niż tradycyjnie smażony w tłuszczu karp. Można zapiec w całości, lub w kawałkach. Składniki: ryba słodkowodna o wadze około 1 kg 20 dag pieczarek kilka gałązek świeżych ziół - natka pietruszki czosnek granulowany natka pietruszki tłuszcz do podsmażenia grzybów cytryna sól i pieprz Wykonanie: Pieczarki pokrojone w plastry podsmażamy na tłuszczu tak, by straciły smak surowizny i były lekko słonawe
Poezja Smaków - blog kulinarnyczerwonym pesto z suszonych pomidorów. Pyyyycha !!! SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 620 kcal) 350-400 g makaronu spaghetti 1 słoiczek pomidorów suszonych w oleju ( z ziołami ) 2 ząbki czosnku garść orzechów włoskich (u nas zamiast pinii) 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz 4 łyżki oliwek (wedle upodobania) świeża bazylia do przybrania PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente według
Moje Kuchenne Rewelacjełyżki oleju 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczka soli Dodatki: 150g szynki w kawałku 100g mozzarelli 1 cebula 5 pieczarek 4-5 łyżeczek koncentratu pomidorowego zioła do pizzy, czosnek granulowany, pieprz 1. Mąkę mieszamy w misce z cukrem i solą, dodajemy olej. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym (nie gorącym!) mleku. Wlewamy do miski. Wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta
Szefowa kuchnitradycyjna pizza. Moja wariacja na temat tego klasyku??- Dodatek mąki razowej, która nadaje wyraźniejszego smaku i czyni ciasto bardziej wytrawnym. Farsz pozostawiam waszemu gustowi... U mnie papryka, czosnek, cebula, pieczarki ,zioła prowansalskie pieprz ziołowy,pieprz cyenne i koncentrat pomidorowy no i ser starty oczywiście. Składniki : 300 g mąki żytniej razowej 150 g mąki pszennej chlebowej
vaniliowoczekoladowasmak kurczaka tak naprawdę w dużej mierze zależy od nas. Smak mięsa drobiowego jest na tyle delikatny, że dobrze przejmuje inne składniki, które do niego dodamy, np. zioła, curry czy czosnek
Proste-przepisy.plAromatyczny, sezonowy obiad Składniki 0,5 kg schabu suszone pomidory z kaparami 1/2 główki czosnku garść świeżych ziół, bazylii i oregano 3 większe pomidory 1/2 cukinii 1 szalotka sos piri-piri sól, … Czytaj dalej Schabowe z pomidorami w sosie
czarrna od kuchnirozmaryn, pietruszka, sól, pieprz. Mięso zalewamy marynatą z wina i octu. Kładziemy do lodówki na całą noc. Pokrojony w plasterki boczek smażymy, dodajemy na patelnię posiekaną cebulę, czosnek, marchewkę i zioła. Zalewamy passatą i całością obtaczamy baraninę. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 150 minut. Smacznego! PS Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia
Bon Ton Italiazestawieniu, to bardzo zachęcam do przygotowania, bo smakują naprawdę wybornie :) * udka z kurczaka- 8 szt. * kapusta kiszona- 8 00 g * olej ryżowy- 4 łyżki * sól, pieprz, suszony czosnek, papryka czerwona, zioła prowansalskie- wedle uznania Udka zamarynować w oleju i przyprawach, odstawić na minimum 30 minut. Duże naczynie żaroodporne lekko natłuścić, wyłożyć kapustę kiszoną (jeżeli nie lubicie mocno kwaśnej
Kraina Miodem Płynącapopieprzyć. Obsmażyć ze wszystkich stron na oliwie, posypać kminem. Garnek rzymski namoczyć przez ok 30 minut. Włożyć do niego pokrojoną w piórka cebulę, na niej ząbki czosnku, obsmażone mięso, zioła, podlać winem i bulionem i wstawić do zimnego piekarnika. Piec 2 godziny od chwili gdy piekarnik nagrzeje się do 200 st. C. Po upieczeniu mięso wyjąć
Stare Garyzrobić. Idealny omlet na wakacyjne śniadanie. Składniki: 3 jajka 2 plastry pomidora 2 czarne lub zielone oliwki szczypta proszku do pieczenia świeży koperek świeża natka pietruszki zioła prowansalskie pieprz czosnek granulowany oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Jajka wpijamy do miski i roztrzepujemy. Dodajemy pozostałe składniki. Na rozgrzaną patelnię z oliwą przelewamy masę jajeczną. Jak tylko omlet się
Truskawkowa Fiestawykorzystałam do przygotowania dzisiejszego obiadu. Jako, że dziś przypada Światowy Dzień Makaronu oczywistym było połączenie ich z makaronem. Tak powstała tarta makaronowa z farszem z leśnych grzybów, cebuli, czosnku, papryki świeżych ziół i parmezanu. Wyszło z tego wspaniałe danie pasujące zarówno na obiad jak i kolację. Nam tak posmakowało, że jedliśmy ją na oba te posiłki.” Czytaj więcej
Wiem co jemRobi się praktycznie sam, my tylko doprawiamy . Polecam idealna wędlina na kanapki, w smaku jak znana wszystkim polędwica łososiowa Składniki: 1,5 kg schabu 4 ząbki czosnku 1 op. ziół prowansalskich 1 łyżka majeranku 1 czubata łyżka pieprzu naturalnego 1 szkl soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli peklowej folia aluminiowa Wykonanie: Wszystkie przyprawy wymieszać
Z Majeczką w kuchniposiekany ząbek czosnku. Dodać miąższ z pomidorów podsmażyć około 8 minut, aż pomidory zmiękną. Mozzarellę odsączyć, pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z mielonym mięsem. Dodać pozostały czosnek, posiekane świeże zioła, sól i pieprz. Farszem napełnić wydrążone pomidory. Podsmażony miąższ doprawić według smaku, zmiksować, wymieszać z podgotowanym ryżem. Przełożyć na dno żaroodpornego naczynia. Na ryżu ułożyć nafaszerowane pomidory, przykryć odciętymi
Pełny talerz