czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:92/165)

Placuszki z kaszy manny 124

smażyć nas małym ogniu na rumiano z obu stron. Nie potrzeba dodatkowego tłuszczu, ten w placuszkach wystarczy. 4. Podawać wedle uznania - u nas z domową galaretką z czerwonej porzeczki. Smacznego!!! Źródło: Kobieta wszechjedząca

Kuchnia domowa Ani
Domowy kompot 102

czego robimy domowy kompot? Ze wszystkich dostępnych sezonowo owoców! Do gara wrzuciłam obrany ze skóry rabarbar, jakieś resztki znudzonych od tygodnia jabłek, trochę borówki amerykańskiej ,białe i czerwone porzeczki, agrest czarny i biały dodatkowo laskę wanilii ,kilka goździków, laskę cynamonu i gwiazdkę anyżu. Gotowałam parę godzin, wychłodziłam , przecedziłam   przez sito i włożyłam do lodówki. Mówię Wam , pyszka

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z grillowana piersią z kaczki i czerwonymi porzeczkami. 141

pozostawiam również wersję na bogato! Lekka sałatka to idealny pomysł na letni obiad, kiedy z nieba leje się żar. W tej sałatce super robotę robią sezonowe czerwone porzeczki. Polecam każdemu, kto lubi jeść sałatki!   SKŁADNIKI: - 1 porcja pieczonej lub grillowanej piersi kaczej - 80g - 1 małe jajko zerówka, usmażone bez tłuszczu - pomidory malinowe - rzodkiewka 2-3 sztuki - kilka

SMYKWKUCHNI
Dutch baby z owocami lata 91

Czyli to co mamy pod ręką i co lubimy. U mnie to morele, porzeczki, wiśnie. Dodałam orzechy brazylijskie bo uwielbiam. składniki: 3 jajka L 1/2 szklanki mąki pszennej 125 ml mleka szczypta soli 1 łyżka masła pozostałe: 2 łyżki dżemu truskawkowego 2 morele 1 garść porzeczek czerwonych i białych 3 łyżki wiśni wydrylowanych 5 malin 1 łyżka poziomek

wesoła kuchnia
MUS JEŻYNOWY – krem z jeżyn 156

pyszny krem z jeżyn do toru i ciasta. Mus z jeżyn miałam okazję robić w torcie urodzinowym Błażejka i dzieciom oraz gościom bardzo smakował. Polecam również mus z czerwonej porzeczki. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Mus jeżynowy: 220 g jeżyn świeżych/mrożonych 40 – 50 g cukru, do smaku 2-3 łyżeczki soku z cytryny, do smaku

Słodki Pomysł
Szybki FIT deser z granolą robioną na patelni 153

mamy czasu na przygotowywanie ambitniejszych deserów. Przede wszystkim ten fit deser łączy ze sobą moje dwa ulubione smaki kwaśny i słodki .  Na dno słoiczków dodałam fit frużelinę z porzeczki czerwonej i czarnej, jogurt skyr - świetne źródło białka, a na sam wierzch robioną na szybko granolę z patelni. Granolę z patelni robię w ten sposób: wrzucam na suchą patelnię

SMYKWKUCHNI
Deser owocowy z bezą 104

było pyszne:)) Postanowiłam trochę pozmieniać i sprawdzić jak smakuje. Moja beza była czekoladowa a maliny zastąpiłam borówkami. Efekt był, bo deser zniknął natychmiast:)) Myślę, że doskonale sprawdzą się czerwone porzeczki, jagody czy jeżyny. Dla trzymających linię polecam zastąpić śmietanę kremówkę jogurtem greckim, wymieszanym z miodem. Szybko można przygotować bez specjalnych kulinarnych zdolności. Zapraszam do przepisu:)) Składniki Beza

gotuj ze mną
Beza Pavlova z kremem bazyliowym 97

przepadniecie, tak jak ja. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie też inne przepisy na bazylię na slodko: sorbet ananasowy z bazylią bez cukru   sernik na zimno z czerwonej porzeczki z bazylią   bazyliowy sernik na zimno z borówką   domowe lody bazyliowe bez jajek   bazyliowa panna cotta z poziomkami   Beza Pavlova z kremem bazyliowym Beza Pavlova

Kulinarne przygody Gatity
Malinianki - bułeczki z malinami! 141

malinianki, bo przypominają wyglądem jagodzianki. Ciasto drożdżowe do malinianek, jest mniej maślane niż przy MAŚLANYCH JAGODZIANKACH , jest go też więcej w bułeczce. Bułeczki te możesz wykonać również z porzeczką czerwoną, czarną lub zwykłą konfiturą. To bardzo uniwersalny przepis na bułeczki drożdżowe. Ciasto się super zachowuje nie nasiąka od wilgoci owoców. W przypadku tych bułeczek -malinianek, nadzienie to maliny

SMYKWKUCHNI
Sernik z czerwonymi porzeczkami, na kakaowym spodzie 111

Słodki sernik doskonale smakuje w połączeniu z kwaśnymi czerwonymi porzeczkami

Przepisy Kulinarne
Sprawdź kto wygrał gofrownicę Dezal 143

kaloszach przy zbieraniu truskawek; przygoda ze szpakami, których w tym roku wyjątkowo mało, przy zbieraniu czereśni; uśmiech na twarzy, który zagościł u dzieci na w idok pierwszych czerwonych porzeczek (większość z nich zniknęła już pod krzaczkiem ) i trochę aromatu i orzeźwienia mięty, która błogo sobie rośnie od paru lat w doniczce. Wszystko w towarzystwie pięknych i dzikich chabrów Zapraszamy

Słodkie okruszki
Ciasto owocowe z bezą na kruchym spodzie 107

sumie to nie tak, że ona tylko polecenia wydaje. Całkiem aktywnie uczestniczy w tej kuchennej krzątaninie. I tak oto zrobiliśmy to ciasto. My użyliśmy czarnych i czerwonych porzeczek, ale w zasadzie każde owoce będą dobre. Nam akurat zależało na kontraście kwaśnych porzeczek i słodkiej bezy. Wyszło doskonale. Trochę kwaśne, trochę słodkie. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Jochanki we szokoladzie (Czerwona porzeczka w czekoladzie) 82

prołwdzie1 takoł wariacja na tymat ajnfachowego2 murzynka. Lubia, kej3 słodycz je przełōmano czymś kwajśnym, a do tego jeszcze tyn szokoladowy smak… [...] Artykuł Jochanki we szokoladzie (Czerwona porzeczka w czekoladzie) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Dżem truskawkowy z kwiatem czarnego bzu 155

przenieść do spiżarni. 🍎 Pektyna Zagęszczać dżemy czy nie? Jeśli tak, to czym zagęścić dżem? To zależy, z jakich owoców przygotowujemy dżem. Owoce takie jak czarne i czerwone porzeczki, śliwki, agrest, pigwa i żurawina mają ich najwięcej i do tego typu dżemów w zasadzie nie musimy używać w ogóle żadnych zagęszczaczy. Truskawki nie mają niestety zbyt wiele pektyn, dlatego

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania