Prostota wykonania tego ciasta zachęci nawet początkujących poszukiwaczy smaków. Biszkopt przygotowuje się bardzo prosto a najlepiej smakuje dodatkiem ulubionych, kwaśnych owoców np. śliwek, rabarbaru, jabłek lub czarnych i czerwonych porzeczek, które świetnie będą komponować się ze słodką śmietaną i czekoladą. składniki na tortownicę 26 cm 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka
Smakowite Daniamnie biała czekolada z maliną (SFD) 1 jajko M (50 g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml mleka 1/3 łyżeczki oleju kokosowego Dodatki: frużelina z czerwonej porzeczki i brzoskwini (SFD) białkowy krem kokosowy i czekoladowy (SFD) Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz oleju) przełóż do blendera i dokładnie zmiksuj na jednolitą masę. Na patelni rozgrzej dosłownie kilka
Zdrowie na języku :Ppanna cottę koniecznie musiałam jej spróbować. Tylko spójrzcie na ten kolor :) Polecam. PORZECZKOWE PANNA COTTY Składniki: 300 g śmietany 30% 100 ml mleka 70 g cukru 200 g czerwonej porzeczki sok z 1/2 cytryny 3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Porzeczki myjemy, odrywamy szypułki i przekładamy do garnka. Dodajemy sok z cytryny oraz cukier i gotujemy, aż porzeczki poszczą
Bon appetit mon amiemnie biała czekolada z maliną (SFD) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko, wielkość M 100 ml mleka 1/3 łyżeczki oleju kokosowego Dodatki: frużelina z czerwonej porzeczki i brzoskwini (SFD) orzechowy krem czekoladowy (SFD) Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz oleju) dokładnie ze sobą wymieszaj. Gofrownicę rozgrzej i rozsmaruj odrobinkę oleju w miejscach, gdzie będziesz smażyć gofry
Zdrowie na języku :PPolecam i Wam do wypróbowania, poezja smaków. Dodam jeszcze ze jest pożywna i doskonała na ciepłe dni, gdy nie chce się za bardzo jeść. Spróbujecie? Sałatka z kabanosem, porzeczką czerwoną i borówką. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJestem totalnym beztalenciem, jeżeli chodzi o wypieki. A ono jest takie (tiutiu) no cudowne. Przepis pochodzi z bloga milionsmakow . Michał, chwała Ci za niego. Składniki: 250 g czerwonych porzeczek 250 g mąki pszennej 100 g schłodzonego masła pół szklanki cukru 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli (przepis na tortownicę
Kardamonovytypu islandzkiego skyr, 0% tłuszczu 50 g kremu kokosowego (SFD) 30 g erytrytolu (SFD) 10 g żelatyny 50 g wrzątku Dodatki: 150 g frużeliny z czerwonej porzeczki (SFD) Przygotowanie: Daktyle zalej wrzątkiem, aby woda je w całości pokryła i odstaw na 15 minut. We wrzątku (50 ml) dokładnie rozpuść także żelatynę i odstaw na chwilkę
Zdrowie na języku :Pjakiej brakowało nam w poprzedniej czekoladzie. Porcelana – Ta wersja jest jakby najtwardsza z trzech dzisiaj opisywanych. Pachnie owocowym kwaskiem i do głowy przyszły nam od razu czerwone porzeczki. W smaku faktycznie czuć całą gamę owoców leśnych, lekko słodkich, lekko kwaśnych z delikatną goryczką. Nawet gdzieś w tle do głosu dochodził smak dojrzałego banana co sprawia, że całość jest
Candy Pandaspojawił się dziś na okładce :) 150 g ulubionej sałaty 225 g sera halloumi łyżka oleju z pestek winogron łyżeczka mielonej kolendry łyżeczka czarnuszki łyżka łuskanych nasion konopi agrest czerwona porzeczka Ser halloumi kroimy w plasterki, nacieramy go olejem i kolendrą. Grillujemy z obu stron do zrumienienia. Układamy na umytej sałacie. Podajemy z owocami i posypujemy czarnuszką oraz nasionami konopi
Mienta blogBędziemy potrzebować: -2 kg owoców czerwonej porzeczki -1 litr alkoholu 50-70 % w zależności kto jaką moc lubi w nalewkach -cukier 0,4 kg -dwie łyżki miodu Wykonanie: Owoce przebieramy myjemy pod bieżącą wodą wkładamy do słoja i zalewamy alkoholem. Zakręcamy,wstrząsamy słojem i zostawiamy na 6-8 tygodni w słonecznym miejscu. Po tym czasie zlewamy nalew, a owoce
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Czekoladowe pancakes wleciały dziś na śniadanie 🍫🥞 Polane miodem 🍯 z dodatkiem czerwonych porzeczek i borówek z ogrodu ❤️ Idealne dla osób, które są na diecie, ale nie chcą sobie odmawiać słodkości. Składniki: 1 szkl. mąki (u mnie pełnoziarnista) 250 ml jogurtu naturalnego (takiego bardziej płynnego) 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki ksylitolu/erytrolu/miodu/cukru Owoce
Czarnawisienkadowolne, ulubione mleko. My zazwyczaj używamy maślanki, ale ostatnio zrobiliśmy chłodnik z truskawek z mlekiem ryżowym i wyszło chyba lepiej niż z maślanką. Składniki: ½ kg truskawek 1 szklanka czerwonych porzeczek 1 pomarańcza 1 banan Kilka listków bazylii lub mięty 1 kubek jogurtu (400 g) 1 szklanka maślanki, mleka ryżowego, sojowego lub orkiszowego Przygotowanie: Krok 1 Umyj liście bazylii, truskawki
Niedzielny kucharzłyżeczki dobrej białej herbaty 2 szklanki soku pomarańczowego marakuja+ plastry cytryny garść czerwonych porzeczek garść borówek amerykańskich kilka truskawek litr wody mineralnej świeża mięta Zagotować wodę i zaparzyć biała herbatę. Po zaparzeniu wlać do dużego dzbanka, dodać owoce, wlać sok pomarańczowy i uzupełnić wodą. Dodać miętę i dużo kostek lodu. U nas diamentowe kostki lodu
AZgotuj!jakiś czas należy wstrząsnąć słojem, by cukier się rozpuścił. A tak to wyglądało rok temu: 5.07. 300 g umytych i pokrojonych truskawek 250 g malin 250 g czerwonej porzeczki 2 szklanki wódki 350-400 g cukru 9.07 250 g wiśni bez pestek 250 g czereśni bez pestek 300 g brzoskwiń bez pestek 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki wódki
Kuchnia domowa AniKonesso mam możliwość codziennie delektować się 4 smakami herbat: * black tea with berries czyli mieszanka czarnej herbaty z owocami leśnymi takimi jak maliny, jeżyny, truskawki, czerwone porzeczki, dzika róża, jagody * earl grey czyli mieszanka czarnej herbaty z kwiatami takimi jak nagietki, bławatki * English breakfast czyli mieszanka herbat Assam i Ceylon. Idealna, ciemna herbata
Zrób to smacznie