Czas gotowania 25 min Łączny czas 30 min Czas przygotowania 5 min Czas gotowania 25 min Łączny czas 30 min Składniki owoce (użyłam 1 śliwki i czerwonych porzeczek) - 100 g płatki owsiane górskie – 1/2 szklanki cynamon – 1/2 płaskiej łyżeczki proszek do pieczenia – 1/4 łyżeczki szczypta soli mleko roślinne bez cukru (użyłam migdałowego)– 1/2 szklanki syrop klonowy lub miód
Powiedz dietom nietych wspaniałych momentów, gdy cieszę się jak dziecko z własnych eksperymentów. Wypróbujcie koniecznie! Składniki: pół szklanki ugorowanej białej quinoy kilka liści sałaty masłowej garść dojrzałego agrestu garść czerwonych porzeczek 2 plasterki szynki dojrzewającej 2 łyżki ekologicznego oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 łyżka soku z cytryny świeże listki oregano Wykonanie: Sałatę rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski, dodajemy
Quinoa Raz!domowy kisiel, ale na pewno nie ostatni bo dużo lepszy niż ten z proszku. A skoro mamy sezon owocowy to polecam wypróbować :) Składniki: - 1 i 1/2 szklanki czerwonych porzeczek - 1 i 1/2 szklanki wody - 5 łyżek cukru - 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Porzeczki myjemy i przecieramy przez sitko. Wodę zagotowujemy z cukrem. Mąkę rozprowadzamy w 4 łyżkach wody
Zainspirowana w kuchnimega czekoladowych ciastek z karmelowym nadzieniem? UWAGA niebezpiecznie duża ilość czekolady! Ten przepis już łapie się w kategoriach cheatmealu Na nadzienie nada się również ten prosty dżemor z czerwonej porzeczki i chia (#teamczerwonaporzeczka) lub jakiś inny wasz ulubiony. Mam mnóstwo pomysłów co można by tam dorzucić: truskawki, maliny, agrest, boczek… Jednym słowem wszystko to co lubicie albo akurat
PaleoLifeSkładniki : 50 dkg czerwonych porzeczek 50 dkg wiśni 3 szklanki wody 4 łyżki cukru sok z 1 cytryny kilka świeżych listków melisy do dekoracji Sposób wykonania : P orzeczki opłucz, wyciśnij z nich sok w sokowirówce. wiśnie opłucz, wydryluj, zmiksuj. Przełóż do rondla lub garnka, zalej wrzącą wodą, dodaj cukier i gotuj na małym ogniu przez
Przepisy i porady kulinarneciasteczek 70 g oleju kokosowego ( możemy zastąpić masłem w takiej samej proporcji) Krem czekoladowy 200 g gorzkiej czekolady 125 g śmietany 35 g masła Dekoracja biała i czerwona porzeczka borówki jeżyny brzoskwinie listki mięty **** INGREDIENTI Crostata 200 g di biscotti 70 g di olio di cocco (p otete sostituirlo con una stessa quantità di burro sciolto) Crema
La grande e la piccola cuocamąki - 1 szklankę mleka - 1 szklankę śmietany 30% - 4 jajka - 1 cukier waniliowy 15 g - 1 łyżkę oleju - 400 g waniliowego serka - świeże owoce (u mnie czerwone porzeczki) Pamiętajcie, by do odmierzania składników użyć szklanek tej samej wielkości. U mnie szklanka miała 200 ml. 1. Do miski wsypujemy mąkę, mleko, śmietanę, olej oraz 4 żółtka. Całość miksujemy
Bez CebuliCzym można lepiej zacząć tydzień niż od zjedzenia na poniedziałkowe śniadanie góry gofrów? I to gofry bezglutenowe , polane tym dżemorem z czerwonej porzeczki oraz chia. Dawno nie było przepisu z mąki kokosowej, a że mam jej dość dużo to trzeba było przerobić na coś pysznego i szybkiego, czyli połączenie idealne. Takie śniadanie możecie naprawdę przygotować w kilka chwil zanim
PaleoLifepszennej 200 g masła, w temperaturze pokojowej 2 łyżki kakao 2 galaretki np. truskawkowe lub wiśniowe 750 ml gorącej wody biszkopty ok. 600 owoców np. truskawki, czarna, czerwona porzeczka, maliny wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka, budyń oraz mąkę. Mieszankę wlewamy do gotującego
Domowy Smak JedzeniaSkładniki : 1 kg dojrzałych czerwonych porzeczek 1 l spirytusu 70 % 1/3 laski wanilii 0,5 kg cukru 1/2 szklanki miodu wielokwiatowego Sposób wykonania : O woce opłucz pod bieżącą wodą na sitku lub cedzaku, osusz, usuń ogonki i inne zanieczyszczenia. Lekko rozgnieć, wsyp do słoja, dodaj laskę wanilii pokrojoną na mniejsze kawałki, zalej alkoholem (wszystkie owoce powinny być
Przepisy i porady kulinarnezjemto.blox.pl/ Szybki placek na maślance BLOG: https://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/ Kokosowe ciasto z jagodami BLOG: http://ilovebake.pl/ Ciasto weselne BLOG: http://smerfetka79.blogspot.com/ Agrestowa chmurka BLOG: http://nastoletniewypiekanie.blogspot.com/ Drożdżówki z czerwoną porzeczką i masą serową BLOG: http://kulinarnepomylki.blogspot.com/ Tarta bez pieczenia z kremem i owocami BLOG: http://smacznapyza.blogspot.com/ Kruche ciasto z pianką i owocami BLOG: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/ Tort czarny las BLOG
Kuchnia Bazyliikostki masła 50 ml likieru kokosowego Poncz: 100 ml likieru kokosowego 100 ml wody Dodatkowo: 1 galaretka krystaliczna (bezbarwna) 20 dag mieszanych owoców sezonowych-agrest czarna i czerwona porzeczka Mały słoiczek konfitury z czarnej porzeczki ½ szklanki pokruszonych orzechów włoskich ½ szklanki wiórek kokosowych Masło do wysmarowania kokilek Bułka tarta do posypania kokilek Jak wykonać takie mini torciki? Biszkopciki: Jajka wbijamy
Wanilia i Kardamoncałość daję do lodówki na ok. 30-40 minut (czekolada ma być twarda). Po tym czasie pomalutku ściągam folię, uzyskując ciekawy efekt. Na wierz tortu układam truskawki, czerwoną porzeczkę, borówki i listki mięty. Schładzam, a następnie.... zajadam się kawałek po kawałku ;-)) Tort bez problemu kroi się nożem moczonym w gorącej wodzie. SMACZNEGO! :-) * * * Jeśli jeszcze nie lubicie
WielopokoleniowoDiamant -1/2 opakowania drożdży świeżych dodatkowo: 2 łyżki cukru zmielonego na cukier puder i 1 jajko do posmarowania bułeczek NADZIENIE: - 1/2 szklanki wydrylowanych wiśni - 1/2 szklanki porzeczki czerwonej i białej - 1/3 szklanki jagód - 1 łyżka cukru WYKONANIE: 1. W ciepłym mleku rozpuść drożdże. 2. Mąkę wsyp do miski, zrób wgłębienie na mleko z drożdżami i wlej
SMYKWKUCHNIjego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 300 g czerwonej porzeczki 1-2 banany 250 ml maślanki 100 ml mleka Porzeczki umyć, usunąć ogonki, banany podzielić na mniejsze kawałki. Owoce zmiksować z maślanką i mlekiem. Całość można przetrzeć przez sitko
Domowa cukiernia Ewy