Sok wieloowocowy (malina, truskawka, czerwona porzeczka)

Sok wieloowocowy (malina, truskawka, czerwona porzeczka)

Sok wieloowocowy (malina, truskawka, czerwona porzeczka)

Kolejne owoce zamknięte w butelkach. W tym roku wyjątkowo dużo gatunków u mnie, ale na szczęście wszystkiego po trochu, bo z większą ilością byłby problem "I kto to wszystko zje/wypije?" Mocno owocowy sok z czerwonych owoców, doskonały do herbaty na zimowe wieczory oraz jako dodatek do wody na letnie upały. Połączenie ich to świetny pomysł! Składniki:   5 litrów malin 1kg czerwonej porzeczki ok 800g truskawek (mogą być mrożone) 2 kg cukru Sposób przygotowania: Owoce dokładnie obrać, delikatnie zmieszać ze so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.