wystarczy, że zastąpicie żelatynę agarem. Dobra przejdźmy do przepisu. Na jedną foremkę o średnicy 18cm, potrzebujemy: Warstwa owocowa: żelatyna 12gr ksylitol woda ulubione owoce (mango, papaja, borówki, maliny, czerwona porzeczka ) Warstwa zielona: odrobina spiruliny woda 0,5l 12gr żelatyny 3-4 łyżki ksylitolu Warstwa kokosowa: puszka mleka kokosowego żelatyna 12g 2-3 łyżki ksylitolu 100ml wody szczypta soli Przygotowanie
PaleoLifeSkładniki na keksówkę o wym. ok. 28x12cm: 400ml śmietany 30% 3 jajka 4 żółtka ¾ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 200g malin 100g czerwonych porzeczek 100g borówek lub jagód Sposób przygotowania: Metalową miskę stawiamy na garnku z gotującą się wodą. Wbijamy jajka, dodajemy żółtka oraz oba rodzaje cukrów. Intensywnie ubijamy przez ok 5 minut
Kuchnia w czekoladziejogurtu naturalnego – 1/4 szkl, oleju ( u mnie z pestek winogron ) – 2 łyżki cukru – 1 jajko – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – filiżanka czerwonej porzeczki – garść borówek amerykańskich lub leśnych Przygotowanie: Wszystkie produkty powinny być w temp. pokojowej. Do miseczki przesiać mąki, proszek do pieczenia, dodać cukier i wszystko delikatnie mieszam. W osobnym naczyniu ubić
I LOVE LIFEplacuszków 4 bardzo dojrzałe banany 2, 5 szklanki mąki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia mrożone owoce: borówki, porzeczka czerwona konfitura brzoskwiniowa Banany rozgniatamy dokładnie widelcem. Dodajemy stopniowo mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Wyrabiamy, można dodać jeszcze trochę mąki jeśli ciasto będzie kleiło się do rąk. Przygotowujemy dużą deskę
noteskulinarnyfigapotem, na śniadanie mogła upiec pyszne racuchy. Polecam taki sposób bo jest prosty a pyszne śniadanie na talerzu w krótkim czasie. Racuchy na drożdżach i mące gryczanej z porzeczką czerwoną. d ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: (2 porcje) 300 g. malin 300 g. czerwonych porzeczek 3 gałki lodów waniliowych 1 łyżka cukru (lub więcej jeśli potrzebujesz) 1/2 szkl. mleka Maliny zblenduj, przełóż na sitko i przetrzyj, aby pozbyć się pesteczek. Do przetartych malin wsyp porzeczki, dodaj cukier (możesz zastąpić np. miodem) i wlej mleko. Zmiksuj. Na koniec dodaj lody i ponownie zmiksuj
Delicious Placesody oczyszczinej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 2 łyżeczki octu 3 żółtka 200 g. kwaśnej śmietany 18% Lukier 1 szkl. cukru pudru 100 g. mrożonych czerwonych porzeczek 2 łyżeczki cukru Oraz ok. 750 ml. oleju do głębokiego smażenia cukrowe posypki serduszka, kuleczki, maczek itp. Mąkę wymieszaj z sodą, cukrem, cukrem z wanilią. Wysyp na stolnicę, dodaj
Delicious Placedzieci, na kanapki, do naleśników czy jako podkład do ciast. Dżem łatwo smaruje się, pachnie i prezentuje się wyśmienicie. Dżem porzeczkowo cytrynowy babcinym sposobem czerwone porzeczki 3 l. cytryna 1 duża szt. lub 2 małe cukier 1,3 kg. Z porzeczek usuwamy łodyżki. Dokładnie je myjemy i przebieramy. Umieszczamy w dużym garze. Gotujemy
Kuchnia Paulettesjogurtu jest. Jogurt z owocami czyli drugie śniadanie na diecie. 170 gram jogurtu naturalnego + 1 łyżka wody 1 łyżka odżywki 200 gram borówki amerykańskiej kilkanaście owoców porzeczki czerwonej listki mięty łyżeczka sezamu Jogurt wymieszałam z wodą aby móc dodać odżywkę ( jogurt miałam gęsty bardzo ), wymieszałam całość. Przełożyłam do salaterki posypałam owocami, dołożyłam miętę, posypałam sezamem i .. gotowe
Kuchnia na wzgórzujabłko (ok. 188 g), - szczypta cynamonu, - łyżka jogurtu naturalnego (ok. 20 g), - łyżeczka cukru pudru (ok. 5 g). Do dekoracji: owoce np. truskawki, maliny, czerwona porzeczka, borówki. Sposób przygotowania 1. Jajko miksujemy z mlekiem. 2. Do masy dodajemy mąkę i miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach. 3. Jabłko obieramy ze skórki i trzemy na tarce. 4. Do ciasta dodajemy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachDziś zapraszam Was na roladę biszkoptową z bitą śmietaną, mascarpone i czerwonymi porzeczkami. Sezon na porzeczki w pełni więc warto z nich korzystać. Jak nie lubicie porzeczek możecie dać inne owoce. Ale porzeczki fajnie przełamują słodkość śmietany i biszkoptu. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnitaki wieloowocowy kompot to już muszę robić obowiązkowo bo najczęściej znika w pierwszej kolejności. W tym roku zamiast zwykłego cukru dodałam cukier brzozowy tzw. ksylitol. Składniki: agrest czerwona porzeczka czarna porzeczka ksylitol woda Przygotowanie: Owoce obrać i umyć. Do umytych i wyparzonych litrowych słoików wsypujemy mieszankę owoców. Owoców powinno być co najmniej do połowy słoika. Do każdego słoika
Ala piecze i gotujelady fingers 800 g truskawek 1 galaretka truskawkowa cukier puder 250 g mascarpone 400 g śmietanki kremówki 36% żelatyna w proszku – 1 łyżka dowolne owoce do dekoracji ( np. czerwona porzeczka, truskawki, czereśnie itp.) Przygotowujemy tortownicę o średnicy 23 cm i wykładamy najpierw jej boki biszkoptami (należy trochę przyciąć końce biszkoptów, żeby stabilnie trzymały się blaszki) , a następnie spód. Zabieramy
noteskulinarnyfiga