czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:91/165)

Beza Pavlova z kremem cytrynowym 74

Masz ochotę na coś słodkiego? Coś bardzo słodkiego? Proszę, oto ona królowa Pavlova w całej okazałości. Kusi swoim wyglądem i słodyczą przełamaną kwaśnymi czerwonymi porzeczkami i kremem cytrynowym na bazie serka mascarpone i śmietanki kremówki.  Obserwuj mój profil na INSTAGRAMIE SKŁADNIKI na bezę: 5 białek (ok. 170 ml) w temperaturze pokojowej 250g drobnego białego cukru szczypta soli

kulinarnyJa
Najlepsze Domowe Nalewki - 15 przepisów (Ebook) 113

przydatne szczególnie dla osób, które po raz pierwszy będą wykonywać domowe nalewki. To do dzieła! SPIS TREŚCI: PRZYKŁADOWE NALEWKI, KTÓRE ZNAJDZIECIE W E-BOOKU: Nalewka ananasowa Nalewka z czerwonej porzeczki Nalewka czekoladowa Nalewka pomarańczowa Gorąco zachęcam do zakupu

Kuchnia MagdaLeny
Najlepsze Domowe Nalewki - 15 przepisów (Ebook) 113

przydatne szczególnie dla osób, które po raz pierwszy będą wykonywać domowe nalewki. To do dzieła! SPIS TREŚCI: PRZYKŁADOWE NALEWKI, KTÓRE ZNAJDZIECIE W E-BOOKU: Nalewka ananasowa Nalewka z czerwonej porzeczki Nalewka czekoladowa Nalewka pomarańczowa Gorąco zachęcam do zakupu

Kuchnia MagdaLeny
Domowe Drożdżówki w 14 Wariantach – Najlepsze Przepisy 80

śniadanie czy kolację. 1. Drożdżówki z truskawkami i kruszonką Przepis na: przepiski.pl 2. Pyszne drożdżówki z wiśniami Przepis na: mniammniam.com (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Drożdżówki z serkiem wiejskim, czerwoną porzeczką i kruszonką Przepis na: justynadragan.pl 4. Domowe drożdżówki z truskawkami i kruszonką. Przepis na: lawendowy-dom.com.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Domowe Drożdżówki w 14 Wariantach – Najlepsze Przepisy pochodzi

Damusia.pl
Ciastka z porzeczkami i czekoladą 66

łyżki zmielonych migdałów 150 g drobnego cukru do wypieków 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 g drobinek czekoladowych lub posiekanej czekolady (ja użyłam gorzkiej) 150 g czerwonej porzeczki Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło, mąkę, migdały, cukier, jajko i ekstrakt z wanilii miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Na sam koniec dodajemy kawałki czekolady, mieszamy. Blachę

Kardamonovy
Pleśniak z rabarbarem 72

Lubię tego typu ciasta, pod warunkiem, że są z kwaśnymi dodatkami. Na moim blogu znajdziecie przepis np. pleśniaka z czerwoną porzeczką , który był dla mnie ciastem niemalże idealnym. Postanowiłam więc, że sezonowo wrzucę do niego kwaśny rabarbar. Pleśniak z rabarbarem wyszedł na tyle super, że dwa weekendy z rzędu to ciasto umilało nam kawękawusię. Składniki: 4 łodygi rabarbaru

Kardamonovy
Ciasto Świąteczna Mleczna Kanapka 70

szkl mleka w proszku 1 i 1/2 łyżeczki cukru waniliowego Polewa: 100 g białej czekolady 3 i 1/2 łyżki mleka'wiórki kokosowe dodatkowo: mały słoiczek dżemu z czerwonej porzeczki Biszkopt 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dosypujemy cukier i ubijamy na sztywno, wlewamy po żółtku i ubijamy na najmniejszych obrotach aż całość się połączy. 2. Następnie dodajemy mąkę

Gotowanie...to proste !
Zupa pamuła weryńska – kuchnia podkarpacka 83

suszonych śliwek 100 g suszonych jabłek 100 g suszonych gruszek niepełna szklanka mleka 3,2 % 2 płaskie łyżeczki mąki pszennej około 2 l wody ewentualnie łyżka soku z czerwonej porzeczki lub wiśni 1 łyżeczka miodu i cukier do smaku Suszone owoce myjemy i moczymy w 1 litrze wody przez 2-3 godziny. Następnie dolewamy pozostały litr wody i gotujemy

Trzeci talerz
Kruche z masą kokosową i owocami pod kratką 75

Propozycja na już, na teraz. Na brudzenie dłoni sokiem przebieranych kulek agrestowych, czarnych i czerwonych porzeczek, borówek. To własnie ten moment, by wykorzystać wszystkie. A to przepis by wykorzystać je wszystkie naraz. Zatopić w kremowej, kokosowej masie, zapieczonej na kruchym, maślanym cieście. Przepis wykorzystany, by osłodzić czas spędzany z tymi, przy których ani okazja, ani okoliczności nie są istotne

Kronika Piekarnika
Kawowa panna cotta z owocowym sosem 78

bardzo prosty do przygotowania, a poza tym daje nam mnóstwo możliwości, jeśli chodzi o jego smak. Dziś jest to kawowa panna cotta z owocowym sosem. Do sosu użyłam czerwonych porzeczek, bo te kwaskowe owoce fajnie kontrastują ze słodkim deserem. Kulinarne inspiracje Na bogu znajdziecie też inne przepisy na pannę cottę: Czekoladowo-rozmarynowa panna cotta z malinami Panna cotta

Kulinarne przygody Gatity
Efektywna praca zdalna – 5 sposobów 87

tutaj: https://www.maczfit.pl/produkt/care/ . A z kodem KRp387 macie -5% zniżki na każdą dietę . Taki kod też dostaniecie dla siebie po rejestracji Na zdjęciu akurat widzicie tartę z czerwonych porzeczek na musie z tapioki i chrupkim, bezglutenowym spodzie z płatkami migdałów. Ależ to było dobre! 3. Zmiana środowiska na 1 – 2 dni Jako że na piechotę

Czynniki pierwsze
Babka z owoców i galaretki 73

niejadków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Babka z owoców i galaretki Składniki 3 galaretki owocowe (ja użyłam truskawkową) 1 l wody 300 g różnych sezonowych owoców (ja użyłam truskawek, czerwonej porzeczki, borówek, malin i czereśni) Instrukcje Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody, odstawiamy do stężenia. Część tężejącej galaretki przelewamy do formy w kształcie babki , wrzucamy połowę owoców, zalewamy galaretką

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto z jagodami i budyniową pianką 114

budyniową pianką to jedno z lepszych wakacyjnych ciast, jakie robiliśmy. Kruche ciasto, dodatek jagód oraz pianka z białek i budyniu – tak smakuje lato. Kusi mnie wersja z czerwonymi porzeczkami, ale niestety nie mamy takich krzaczków, a do miasta daleko. Dla wyjaśnienia – piszę przepis w rodzinnym domu na wsi. A wracając do ciasta – oczy same jedzą, tylko

niecodziennikpary
ŻELKA JEŻYNOWA 146

filmie widać jak to powinno wyglądać. Do tortu o śr 20 cm polecam zrobić żelkę o śr 17-18 cm. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Żelka z czerwonej porzeczki – śr ok 15 cm, wysoka 7 mm: 250 g świeżych/mrożonych jeżyn 20 g cukru lub więcej, do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny lub więcej, do smaku

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania