czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:93/165)

Ciasto brzoskwiniowo-śliwkowe 113

kwaśnymi owocami posmakuje wam na pewno! Kiedy upiekłam ciasto po raz pierwszy, zostało zjedzone, zanim dokładnie wystygło i następnego dnia musiałam piec kolejne 🙂 wypróbowałam już wersję z malinami, porzeczkami czerwonymi i czarnymi wszystkie smakują wspaniale! Print Ciasto brzoskwiniowo-śliwkowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne ciasto ucierane z dodatkiem wiórków kokosowych, grubą kruszoną

SprawdzonaKuchnia.pl
Konfitura różana 102

kryształki cukru nie będą wyczuwalne, a płatki możliwie jak najlepiej roztarte. Gotową konfiturę różaną przełóż do niewielkich, wyparzonych słoiczków. Zobacz też inne przepisy na przetwory owocowe : Dżem z czerwonych porzeczek Konfitura z pigwy Czekośliwka – powidła z czekoladą Dżem truskawkowy z pomarańczami Nalewka truskawkowa Dżem malinowy z wiśniówką Zobacz też najnowsze przepisy Konfitura różana Chleb ze śliwkami pszenno-żytni Burger

okolicepalnika.pl
BISZKOPTOWIEC Z OWOCAMI 117

wiórków kokosowych 80 g margaryny Dodatkowo: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżki cukru 125 g borówki amerykańskiej ok. 200 g owoców (malin, porzeczki czerwonej i czarnej, truskawek, jeżyn) Przygotowanie: Kruszonka kokosowa - mąkę z cukrem pudrem przesiać, dodać wiórki kokosowe - wymieszać. Następnie dodać schłodzoną rozpuszczoną margarynę i rozetrzeć palcami, nie zagniatać.  Budyń waniliowy

Ciastka - domowe słodkości
CIECIERZYCOWE NALEŚNIKI Z OWOCAMI, JOGURTEM I MASŁEM ORZECHOWYM 129

łyżeczka czarnego sezamu, łyżeczka, rozgniecionej w moździerzu, gorczycy, łyżka oliwy z oliwek. dodatki: 4 łyżki jogurtu naturalnego, 3 truskawki, garść borówek, garść malin, 3 owoce agrestu, łyżka stołowa czerwonych porzeczek, łyżeczka masła orzechowego. sposób przygotowania Jajka rozbiłam do miski, dodałam mąkę z ciecierzycy, oliwę z oliwek, napój ryżowy i wodę. Całość wymieszałam, następnie przyprawiłam solą, dodałam czarny sezam

Looking for Cooking
Puszyste ciasto z owocami 147

Zanim w moim ogrodzie pojawią się świeże owoce, wykorzystuję w kuchni własne mrożonki. Tym razem do ciasta użyłam mrożonych czerwonych porzeczek. To kolejne ciasto, które zawsze wychodzi i jest proste oraz szybkie w wykonaniu. Puszyste ciasto z owocami to doskonały dodatek do popołudniowej kawy. Składniki: - 5 jajek - 200 g masła - 3/4 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 szklanki mąki

Kuchnia co dnia
Mini brownie migdałowe z gruszkami 99

nagrzanym do 170°C przez około 20 minut (do tzw. suchego patyczka). Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mini murzynki z wiśniami → Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką → Brownie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Brownie z masłem orzechowym Artykuł Mini brownie migdałowe z gruszkami pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Sałatka z łososiem i awokado 133

czerwonej kapusty i cytrusów Sałatka z kaszką kuskus i mango Sałatka z kuskusem i cukinią Orientalna sałatka z pieczoną dynią i jarmużem Sałatka z ciecierzycą, ziemniakami i czerwoną porzeczką Sałatka z kaszką kuskus i szparagami Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem

Kulinarne przygody Gatity
Kokosowa gryczanka z owocami i orzechami 102

owocami i orzechami Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 1 osoby Składniki: 1 szklanka "mleka" kokosowego 5 łyżek płatków gryczanych 1 łyżeczka miodu mrożony agrest mrożona czerwona porzeczka  kostki świeżego ananasa plasterki khaki orzechy pekan czarny sezam Wykonanie: Do garnuszka wlewamy "mleko" i wsypujemy płatki. Podgrzewamy na małym ogniu, aż do zagotowania. Odstawiamy  na chwilę do przestudzenia

Kulinarne przygody Gatity
9 przydatnych porad – jak wzmocnić swoją odporność? 94

oksydacyjny. Szczególnie ważne dla naszej odporności jest włączenie do diety warzyw i owoców, które zawierają witaminę C i beta-karoten. W witaminę C obfitują m.in.: natka pietruszki, czarna porzeczka, czerwona papryka, warzywa kapustne, truskawki i cytrusy. Dla przykładu, zjedzenie zaledwie pół świeżej papryki czerwonej pokrywa zalecane dzienne spożycie aż w 200%! W beta-karoten , czyli prowitaminę A bogate

Be Fit Be Strong
Torcik makowy z mascarpone 158

Bazą makowego tortu jest zwykły biszkopt, do którego dodaliśmy zmielone ziarenka niebieskiego maku. Torcik makowy przełożyliśmy pysznym i prostym do zrobienia kremem mascarpone. Użyty do przełożenia dżem z czerwonych porzeczek kontrastował ze śmietankowym nadzieniem i lekkim ciastem. Udostępnij Składniki na Makowy biszkopt: 6 jajek wielkości L 120 g cukru 1 małe opakowanie cukru wanilinowego (8g) 140 g mąki ziemniaczanej

niecodziennikpary
Pleśniak z wiśniami z nalewki 272

sierpnia i wrzesień, to czas zlewania soków z owoców z nalewek, które są moim zdaniem idealne do owocowego wkładu do pleśniaka. W tym roku mamy jeszcze czerwone porzeczki z nalewki oraz cały litrowy słoiczek wiśni w spirytusie, będzie więc pieczone, a potem jedzone. Udostępnij Składniki na pleśniak z wiśniami z nalewki 200 g wiśni z nalewki Kruche ciasto

niecodziennikpary
Dieta sokowa - recenzja soków Sportfood 120

zioła oraz inne dodatki. Zawierają 100% składniki naturalne - nic więcej! W zestawie diety 1-dniowej otrzymałam następujące soki: Szczupła talia Skład: jabłka, truskawki, agrest, czarne i czerwone porzeczki, wiśnie.  Wartość energetyczna: 46,9 kcal/100g. To bardzo smaczne i zrównoważone połączenie słodkich i kwaskowatych owoców, które nie tylko syci, ale i orzeźwia. Sok jest gęsty oraz naprawdę przyjemnie

Di gotuje
Pomarańcze 106

grupy B. W błonie oddzielającej  części pomarańczy znajdują się składniki stanowiące o wartości odżywczej owoców - pektyna ( rodzaj rozpuszczalnego błonnika występującego zwłaszcza w jabłkach, cytrynach i czerwonych porzeczkach), wysoki poziom pektyny może obniżyć poziom cholesterolu we krwi. w błonie oddzielającej od siebie poszczególne części pomarańczy występują także bioflawonoidy - które mają właściwości przeciwutleniaczy. Najlepiej jest zjadać pomarańcze całe

przepisy- Milki
Konfitura z czerwonych owoców 79

przygotowania 2 słoiczków konfitury potrzebujemy: – 500g czerwonych porzeczek – 500 g truskawek – 500g cukru żelującego 2:1 – odrobinę wody (1/3 szklanki) Owoce umyć – z truskawek oderwać szypułki a porzeczki oderwać od gałązek. Owoce umieścić w garnku, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu, aż będą lekko rozgotowane (ok 10-15 minut). Dodać cukier żelujący, całość

Szybko Tanio Smacznie