czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:99/165)

Jogurt z owocami – czyli drugie śniadanie na diecie 128

jogurtu jest.   Jogurt z owocami czyli drugie śniadanie na diecie. 170 gram jogurtu naturalnego + 1 łyżka wody 1 łyżka odżywki 200 gram borówki amerykańskiej kilkanaście owoców porzeczki czerwonej listki mięty łyżeczka sezamu   Jogurt wymieszałam z wodą aby móc dodać odżywkę ( jogurt miałam gęsty bardzo ), wymieszałam całość. Przełożyłam do salaterki posypałam owocami, dołożyłam miętę, posypałam sezamem i .. gotowe

Kuchnia na wzgórzu
Placuszki z jabłkiem 136

jabłko (ok. 188 g), - szczypta cynamonu, - łyżka jogurtu naturalnego (ok. 20 g), - łyżeczka cukru pudru (ok. 5 g). Do dekoracji: owoce np. truskawki, maliny, czerwona porzeczka, borówki. Sposób przygotowania 1. Jajko miksujemy z mlekiem. 2. Do masy dodajemy mąkę i miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach. 3. Jabłko obieramy ze skórki i trzemy na tarce. 4. Do ciasta dodajemy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Rolada porzeczkowa 137

Dziś zapraszam Was na roladę biszkoptową z bitą śmietaną, mascarpone i czerwonymi porzeczkami. Sezon na porzeczki w pełni więc warto z nich korzystać. Jak nie lubicie porzeczek możecie dać inne owoce. Ale porzeczki fajnie przełamują słodkość śmietany i biszkoptu. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kompot wieloowocowy z ksylitolem 123

taki wieloowocowy kompot to już muszę robić obowiązkowo bo najczęściej znika w pierwszej kolejności. W tym roku zamiast zwykłego cukru dodałam cukier brzozowy tzw. ksylitol.  Składniki: agrest czerwona porzeczka czarna porzeczka ksylitol woda Przygotowanie: Owoce obrać i umyć. Do umytych i wyparzonych litrowych słoików wsypujemy mieszankę owoców. Owoców powinno być co najmniej do połowy słoika. Do każdego słoika

Ala piecze i gotuje
Truskawkowa Charlotte 162

lady fingers 800 g truskawek 1 galaretka truskawkowa cukier puder 250 g mascarpone 400 g śmietanki kremówki 36% żelatyna w proszku – 1 łyżka dowolne owoce do dekoracji ( np. czerwona porzeczka, truskawki, czereśnie itp.) Przygotowujemy tortownicę o średnicy 23 cm i wykładamy najpierw jej boki biszkoptami (należy trochę przyciąć końce biszkoptów, żeby stabilnie trzymały się blaszki) , a następnie spód. Zabieramy

noteskulinarnyfiga
Lody porzeczkowe 199

Przepis na naturalne lody z czerwonej porzeczki oczarował nie tylko mnie samą, ale i moją najbliższą rodzinę. To tylko kremówka w połączeniu z kwaśnymi porzeczkami i odrobiną słodyczy a efekt wprost nieziemski.  Lubię robić domowe lody. Latem nie ma dnia, bym nie miała w zamrażalniku jakiś lodów naturalnych. Zazwyczaj są to lody owocowe, ale i l ody solony

AniaGotuje.pl
35 najlepszych przepisów na czerwiec! 280

ZIEMNIAKA! 9. PUCHATE DROŻDŻÓWKI Z OWOCAMI POLSKIEGO LATA 10. UCIERANE CIASTO Z RABARBAREM 11. NADZIEWANE CUKINIE 12. NADZIEWANE CUKINIE wersja ii 13. UCIERANE MUFFINKOWE CIASTO Z WIŚNIAMI I CZERWONĄ PORZECZKĄ! 14. DROŻDŻÓWKI Z WIŚNIAMI I SEREM! 15. NAJLEPSZE NALEŚNIKI ZE SZPARAGAMI I JAJKIEM W KOSZULCE 16. CHŁODNIK Z BURACZKAMI! IDEALNY PRZEPIS NA OBIAD NA UPALNY DZIEŃ! 17.  PUSZYSTA

SMYKWKUCHNI
niedziela na dworze czy polu...? 133

widzę coś następnego. A to gotowanie a to kotki, pieski i tak cały czas. To krzak rabarbaru, który wczoraj troszkę  uszczupliłam :D  Troszkę lasku i sadku Czerwona porzeczka Jabłonka z ławeczką i widok na ogród jeszcze nie w pełni zasadzony. Jednak kwitnie, nie wszystkie kwiaty obmarzły :D Miłej niedzieli Wszystkim życzę :D Ciasto z rabarbarem i kompot

Pieprzyć z Fantazją
Jogurtowe ciasto z miksem letnich owoców, bez użycia jajek 107

ciasto z owocami, nie mogłam się zdecydować na jeden rodzaj owoców, dlatego z przyjemnością użyłam ich wszystkich ;) Moje dzisiejsze ciacho skrywa w sobie truskawki, maliny, jeżyny, borówki i czerwoną porzeczką. Nieźle co? Musi Wam zasmakować ;') Składniki: 1 duży kubek 600 g jogurtu naturalnego 3 kubki mąki 1 kubek cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 banan 1 kubek oleju

Życie zaczyna się w kuchni
TARTA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I BORÓWKAMI 213

kruchym cieście, nadziana masą z serka mascarpone i białej czekolady oraz borówkami. Można ją wykonać w różnych wariantach i zamiast borówek wykorzystać inne owoce, jak np. czerwone porzeczki, maliny, bądź truskawki. Najlepiej żeby owoce nie były zbyt słodkie, bo w połączeniu z masą z białej czekolady nasza tarta będzie przesłodzona 😉 Składniki: 120 g masła 2 szklanki mąki pszennej

Kuchnia MagdaLeny
Muffinki z owocami 88

Muffinki z owocami Ten przepis na muffinki należy do moich ulubionych. W dzisiejszej odsłonie mamy muffinki z czerwonymi porzeczkami (odkryłam właśnie ostatni woreczek porzeczki w zamrażalniku,) ale można użyć do niego właściwie wszystkich owoców i będziemy mieć muffinki z truskawkami, jagodami, borówkami, malinami itp. Niekiedy ekstrakt z wanilii zastępuję 2 łyżeczkami cynamonu

Gotuj Się Kto Może
OWOCOWY SER CZYLI AMERYKAŃSKIE FRUIT LEATHER 95

Powiem Wam jednak, że warto! To danie to kwintesencja lata. W małym ruloniku zamknięte jest to co kochamy latem... owoce. Składniki: 3 szklanki owoców (maliny, jagody, czerwone porzeczki) 1/4 szklanki miodu garść mięty skórka i sok z 1/2 limonki papier do pieczenia Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Masę przecieramy przez sitko do rondla a następnie gotujemy

Kuchnia w oparach
SMAŻONE CIASTO KASZTANOWE Z GRUSZKĄ 128

propozycja podania tego ciasta. Można pominąć krem kasztanowy, a wtedy ciasto będzie kakaowe. Możemy dodać posiekane orzechy, migdały czy suszoną żurawinę. Jeżeli wykorzystamy jabłka, śliwki czy czerwone porzeczki też ciasto będzie rewelacyjne . Właśnie to lubię w ciastach. Inne dodatki-inny smak ciasta Do ciasta użyłam Oleju Wielkopolskiego . Producent na swojej stronie pisze:   "Olej Wielkopolski to 100% olej

Kuchnia w oparach
Konfitura z czerwonej cebuli i czerwonej porzeczki 177

całkowicie wymiata… Składniki: 1kg czerwonej cebuli 100ml różowego wina pół słodkiego 2 łyżki octu winnego z czerwonego wina 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki masła 300g przecieru z czerwonej porzeczki (lub ewentualnie kupnej konfitury) sól, pieprz Cebulę kroimy w pióra. Oliwę i masło rozgrzewamy na patelni, dodajemy cebulę, zmniejszamy ogień do najmniejszego i zmiękczamy cebulę przez 15 – 20 minut

Gotowanie i blogowanie