czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:101/165)

Mało słodkie ciasto jogurtowe z kubeczka 224

jesień szaleje :) Zapraszam do podejrzenia również moich poprzednich wariacji w temacie ciasta jogurtowego : Ciasto jogurtowe ze śliwkami dla leniwych Proste ciasto jogurtowe z truskawkami Kubeczkowe ciasto jogurtowe z czerwoną porzeczką Ciasto jogurtowe z owocami letnimi Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Ciasto jogurtowo-gruszkowe z kubeczka Składniki na średnią blachę o wymiarach LxW 24x36cm, przy użyciu kubeczka jogurtu wielkości 350g

Grunt to przepis!
Bezglutenowa szarlotka 133

Znalazłam na to pyszny sposób! Połączenie mąki kokosowej i mąki owsianej z pysznymi soczystymi jabłkami to był strzał w dziesiątkę! Składniki: Masa jabłkowa: 500 g jabłek pół szklanki czerwonej porzeczki (mrożona) 3 łyżeczki cukru waniliowego pół łyżeczki cynamonu 2 łyżki mąki owsianej łyka masła Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć 10 minut na łyżce masła z dodatkiem cukru waniliowego

Mój pomysł na
Bezglutenowa szarlotka 122

Znalazłam na to pyszny sposób! Połączenie mąki kokosowej i mąki owsianej z pysznymi soczystymi jabłkami to był strzał w dziesiątkę! Składniki: Masa jabłkowa: 500 g jabłek pół szklanki czerwonej porzeczki (mrożona) 3 łyżeczki cukru waniliowego pół łyżeczki cynamonu 2 łyżki mąki owsianej łyka masła Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć 10 minut na łyżce masła z dodatkiem cukru waniliowego

Mój pomysł na
Placek na maślance z podwójną porcją kruszonki 129

szkl maślanki 2 jajka 1/2 szkl oleju roślinnego 1/2 opakowania cukru waniliowego Kruszonka: 200 g mąki tortowej 8 łyżek cukru 100 g masła zimnego  dodatkowo: agrest borówka czerwona porzeczka Wykonanie: Najpierw szykujemy kruszonkę. Mieszamy wszystkie składniki, rozcieramy je w rękach na sypką masę. Wkładamy do lodówki. Następnie w jednej misce mieszamy mąkę, sól, cukier, proszek do pieczenia

Trufelkowo
Krucha tarta z delikatnym kremem i czerwonymi owocami 168

serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% 5 łyżeczek cukru z prawdziwą wanilią, lub 3 łyżeczki cukru pudru i miąższ z laski wanilii Składniki owocowe: 300 g truskawek garść czerwonej porzeczki garść malin Wykonanie: Do miski przesiać mąkę, dodać cukier wymieszany z miąższem wanilii oraz masło. Urobić ciasto, które powinno mieć konsystencję kruszonki, dodać jajko. Urabiać jeszcze 5 minut

Trufelkowo
Tort holenderski z kremem Chanitylly i wiśniami 192

tego tortu potrzeba po prostu trochę czasu, a efekt smakowy spełni Wasze oczekiwania. Składniki: ciasto francuskie mrożone (2 arkusze po 275 g) 3 łyżki galaretki lub dżemu z czerwonej porzeczki Składniki na lukier: 100 g (7 pełnych łyżek) cukru pudru 2 łyżki wódki (można zastąpić rumem lub koniakiem) Składniki na krem Chanitylly: 750 ml śmietanki (30%) 2 łyżki cukru

Kuchnia u Krysi
Prosta beza Pavlova 233

dlatego w mojej bezie -  środek jest pusty...  ;) Składniki: 5 białek ( z jajek w rozmiarze M) 250 gram cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżeczka octu 250 gram czerwonej porzeczki 250 gram malin opakowanie 250 gram mascarpone 1 żółtko 3 łyżki cukru Jak przygotować: Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ubijamy białka do tego stopnia, że po odwróceniu misy

dlaSmaQ
Jogurtowe ciasto z malinami i kruszonką 181

pieczenia Cykoria 3/4 kg owoców [ u mnie maliny] kisiel truskawkowy Cykoria UWAGA: Kisiel dajemy tylko do soczystych owoców jak rabarbar, truskawki, maliny, jagody, soczyste brzoskwinie itp. Do czarnej, czerwonej porzeczki, agrestu, borówki itp. kisiel jest zbędny. Drobne owoce trzeba trochę wcisnąć w ciasto, bo same nie wejdą w czasie pieczenia. KRUSZONKA: 50 g cukru pudru 50 g mąki tortowej

Moje domowe kucharzenie
Sernik czekoladowo-limonkowy z mascarpone bez pieczenia 160

mascarpone bez pieczenia robi się szybko i prosto. Jest delikatny, bardzo kremowy i można użyć do niego dowolnych owoców leśnych. Poprzednio, oprócz borówek, postawiłam na czerwone porzeczki – teraz do deserowej czekolady bardziej pasowały mi maliny. Sernik czekoladowo-limonkowy z mascarpone: 500 g mascarpone 300-400 g borówek amerykańskich 100 g malin 100 g deserowej czekolady

Poezja smaku
Limonkowo-jogurtowe ciasto z malinami 150

postaci malin. Pyszne, świeże, pachnące… wprost idealne do popołudniowej herbaty. Lubicie ciasta z sezonowymi owocami? PROSTE CIASTO Z BORÓWKAMI KOKOSOWE CIASTO Z MORELAMI CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWONĄ PORZECZKĄ Składniki (forma 12 cm x 31 cm): Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej 1,5 szklanki (210 g) mąki 0,25 kostki (50 g) masła 0,75 szklanki (150 g) cukru

Fitsweet.me
Czekoladowe muffiny z owocami 141

Mięciutkie, mocno czekoladowe muffinki, do których pasują praktycznie wszystkie owoce, a z całą pewnością będą to m.in. truskawki, wiśnie, czerwone porzeczki, jabłka, gruszki, śliwki, banany, pomarańcze itp. Ja tym razem wykonałam je z jagodami ( mrożonymi, ale jeszcze chwilka i będzie można już zajadać świeże :) ). Bez owoców też będzie ok, ale po co z nich rezygnować, skoro z nimi

Opowieści z piekarnika
Buraczki duszone z wiśniami i korzenną nutą 134

Poddusić jeszcze 2-3 minuty. Podawać na goraco jako przystawkę do mięs. Ja jadłam również na zimno z serem pleśniowym i tez było super. Gorąco polecam :) ps. gałązki czerwonej porzeczki, tylko jako dekoracja

Gosia gotuje
Konfitutra malinowa z cukrem żelującym Diamant 170

Pyszny dżem z maliny podobnie jak z czerwonej porzeczki, idealny do kanapek lub naleśników.  Do przygotowania dżemu użyłam  cukru żelującego   Diamant , który sprawił, że owoce były gotowane krócej i nie straciły nic na swojej wartości i kolorze.  Składniki: 3 kg maliny 1 kg  cukru żelującego Diamant Przygotowanie: Owoce wsypujemy do garnka najlepiej z grubym

Życie zaczyna się w kuchni
Semifreddo porzeczkowe 107

kilku dniowej przerwie zapraszam Was na domowe lody porzeczkowo- śmietankowe.  W pełni lata nie ma to jak domowe lody. Polecam Składniki: 1 szkl czerwonej porzeczki świeżej 1/2 szkl cukru+ 3 łyżki 3 łyżki wody sok z połowy cytryny 330 ml śmietanki 30 % schłodzonej 10 bezów ( ciastek bezowych) Przygotowanie: Porzeczki odrywamy od gałązek i myjemy. Przekładamy do garnka, dodajemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Red currant & raspberry lassi! 142

Pyszności! Uwielbiam proste rzeczy, które smakują wyśmienicie! Dzisiaj banalne połączenie, trzy składniki, które sprawią uśmiech na twarzy. Dojrzała zamrożona czerwona porzeczka, maliny i mleczko kokosowe. Cały deser polega na zmiksowaniu ze sobą zamrożonych malin, około 1/2 szklanki i 2 łyżek schłodzonego mleka kokosowego, przelewamy do szklanki, miksujemy porzeczkę i mleczko kokosowe i przelewamy do szklanki, na sam wierzch wlewamy

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania