Marynowane grzyby słodko-kwaśne

Marynowane grzyby słodko-kwaśne

Marynowane grzyby słodko-kwaśne

Kilka tysięcy odsłon przepisu na sałatkę z ogórków na zimę (wpis poniżej) uświadomiło mi, że nadeszła pora na przepisy ,,słoikowe". Zdjęcia tych uroczych grzybków czekają na zamieszczenie na blogu od ubiegłej jesieni. Pora grzybobrania jeszcze przed nami, ale już widziałam w sprzedaży kurki, więc można wypróbować przepis. Do marynowania w zalewie słodko-kwaśnej nadają się praktycznie wszystkie jadalne grzyby. Najważniejsze, żeby używać małych, jędrnych grzybów. Marynujemy grzyby leśne, ale można użyć równi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, kurki, słoik, ogórki, pieczarki, sałatka, sałatki, por , przetwory, imbir, truskawka, truskawki, czerwona porzeczka, wegańskie, smaczna sałatka, salatka z jajkiem, sałatka imprezowa, sałatka wegetariańska, pyszna sałatka, lekkie sałatki, czarna porzeczka, dania na gorąco

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.