czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:98/165)

Lody porzeczkowe 209

Przepis na naturalne lody z czerwonej porzeczki oczarował nie tylko mnie samą, ale i moją najbliższą rodzinę. To tylko kremówka w połączeniu z kwaśnymi porzeczkami i odrobiną słodyczy a efekt wprost nieziemski.  Lubię robić domowe lody. Latem nie ma dnia, bym nie miała w zamrażalniku jakiś lodów naturalnych. Zazwyczaj są to lody owocowe, ale i l ody solony

AniaGotuje.pl
35 najlepszych przepisów na czerwiec! 288

ZIEMNIAKA! 9. PUCHATE DROŻDŻÓWKI Z OWOCAMI POLSKIEGO LATA 10. UCIERANE CIASTO Z RABARBAREM 11. NADZIEWANE CUKINIE 12. NADZIEWANE CUKINIE wersja ii 13. UCIERANE MUFFINKOWE CIASTO Z WIŚNIAMI I CZERWONĄ PORZECZKĄ! 14. DROŻDŻÓWKI Z WIŚNIAMI I SEREM! 15. NAJLEPSZE NALEŚNIKI ZE SZPARAGAMI I JAJKIEM W KOSZULCE 16. CHŁODNIK Z BURACZKAMI! IDEALNY PRZEPIS NA OBIAD NA UPALNY DZIEŃ! 17.  PUSZYSTA

SMYKWKUCHNI
niedziela na dworze czy polu...? 141

widzę coś następnego. A to gotowanie a to kotki, pieski i tak cały czas. To krzak rabarbaru, który wczoraj troszkę  uszczupliłam :D  Troszkę lasku i sadku Czerwona porzeczka Jabłonka z ławeczką i widok na ogród jeszcze nie w pełni zasadzony. Jednak kwitnie, nie wszystkie kwiaty obmarzły :D Miłej niedzieli Wszystkim życzę :D Ciasto z rabarbarem i kompot

Pieprzyć z Fantazją
Jogurtowe ciasto z miksem letnich owoców, bez użycia jajek 117

ciasto z owocami, nie mogłam się zdecydować na jeden rodzaj owoców, dlatego z przyjemnością użyłam ich wszystkich ;) Moje dzisiejsze ciacho skrywa w sobie truskawki, maliny, jeżyny, borówki i czerwoną porzeczką. Nieźle co? Musi Wam zasmakować ;') Składniki: 1 duży kubek 600 g jogurtu naturalnego 3 kubki mąki 1 kubek cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 banan 1 kubek oleju

Życie zaczyna się w kuchni
TARTA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I BORÓWKAMI 220

kruchym cieście, nadziana masą z serka mascarpone i białej czekolady oraz borówkami. Można ją wykonać w różnych wariantach i zamiast borówek wykorzystać inne owoce, jak np. czerwone porzeczki, maliny, bądź truskawki. Najlepiej żeby owoce nie były zbyt słodkie, bo w połączeniu z masą z białej czekolady nasza tarta będzie przesłodzona 😉 Składniki: 120 g masła 2 szklanki mąki pszennej

Kuchnia MagdaLeny
Muffinki z owocami 95

Muffinki z owocami Ten przepis na muffinki należy do moich ulubionych. W dzisiejszej odsłonie mamy muffinki z czerwonymi porzeczkami (odkryłam właśnie ostatni woreczek porzeczki w zamrażalniku,) ale można użyć do niego właściwie wszystkich owoców i będziemy mieć muffinki z truskawkami, jagodami, borówkami, malinami itp. Niekiedy ekstrakt z wanilii zastępuję 2 łyżeczkami cynamonu

Gotuj Się Kto Może
OWOCOWY SER CZYLI AMERYKAŃSKIE FRUIT LEATHER 105

Powiem Wam jednak, że warto! To danie to kwintesencja lata. W małym ruloniku zamknięte jest to co kochamy latem... owoce. Składniki: 3 szklanki owoców (maliny, jagody, czerwone porzeczki) 1/4 szklanki miodu garść mięty skórka i sok z 1/2 limonki papier do pieczenia Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Masę przecieramy przez sitko do rondla a następnie gotujemy

Kuchnia w oparach
SMAŻONE CIASTO KASZTANOWE Z GRUSZKĄ 135

propozycja podania tego ciasta. Można pominąć krem kasztanowy, a wtedy ciasto będzie kakaowe. Możemy dodać posiekane orzechy, migdały czy suszoną żurawinę. Jeżeli wykorzystamy jabłka, śliwki czy czerwone porzeczki też ciasto będzie rewelacyjne . Właśnie to lubię w ciastach. Inne dodatki-inny smak ciasta Do ciasta użyłam Oleju Wielkopolskiego . Producent na swojej stronie pisze:   "Olej Wielkopolski to 100% olej

Kuchnia w oparach
Konfitura z czerwonej cebuli i czerwonej porzeczki 188

całkowicie wymiata… Składniki: 1kg czerwonej cebuli 100ml różowego wina pół słodkiego 2 łyżki octu winnego z czerwonego wina 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki masła 300g przecieru z czerwonej porzeczki (lub ewentualnie kupnej konfitury) sól, pieprz Cebulę kroimy w pióra. Oliwę i masło rozgrzewamy na patelni, dodajemy cebulę, zmniejszamy ogień do najmniejszego i zmiękczamy cebulę przez 15 – 20 minut

Gotowanie i blogowanie
GALARETKA Z CZERWONEJ PORZECZKI DO MIĘSA 170

może kiedyś Wam się przyda.Podaje go ze względu na danie z wątróbki do której warto latem  przygotować te przetwory!. na 6 średnich słoiczków: 2,5 kg czerwonej porzeczki  3 cytryny 900 g cukru  2 opakowania żelfixu ********************************  Porzeczki opłukać. Wrzucić do rondla, zasypać cukrem, zalać sokiem wyciśniętym z cytryn i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pieczona owsianka z owocami – szybkie ciasto owsiane 279

płatków owsianych. Dokładnie mieszamy i przelewamy masę do formy. Na masie rozkładamy mrożone owoce jagodowe – u mnie to gotowa mieszanka jagód, borówek, wiśni, jeżyn, malin, truskawek, czarnych i czerwonych porzeczek. Wstawiamy owsiankę do rozgrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy przez 50 minut (czas podany jest dla wysokiej kwadratowej formy o wymiarach 24/24cm – jeśli używacie innej formy czas pieczenia

Karo in the Kitchen
Szarlotka pod owsianą kruszonką z jagodami 158

przepis na szarlotkę, która jest wykonana na cieście z mąki owsianej, jest bardzo kruchutka, delikatna i rozpływa się w ustach, a zamiast klasycznej bitej śmietany domowa konfitura z czerwonej porzeczki. Składniki na ciasto: 220 gram mąki owsianej 150 gram masła  1 jajko Garść jagód. Masła jabłkowa: 3 jabłka 1 łyżeczka masła 1 łyżka miodu cynamon Przygotowanie: Jabłka obieram

Pause Gotowanie!
CZEKOLADOWA OWSIANKA Z NASIONAMI CHIA 95

zdrowy deser. Składniki: 2/3 szklanki płatków owsianych 2 szklanki mleka Miód do smaku 3 łyżeczki nasion chia 1 tabliczka czekolady z orzechami Orzechy włoskie, rodzynki, czerwone porzeczki lub inne ulubione dodatki Płatki owsiane oraz nasiona chia należy zalać mlekiem i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnego dnia zblendować na gładką masę. Gotować

Słodki Zakątek
Ciasto z kremem straciatella i porzeczkami 138

połączyć z masą,dodać czekoladę wymieszać i,wyłożyć na ciasto.Wstawić do lodówki. Masa śmietanowo-porzeczkowa : 300 ml śmietanki 30% opakowanie śmietan-fix 2 łyżki cukru pudru szklanka czerwonych porzeczek 3 łyżki cukru Porzeczki zasypać cukrem,włożyć do rondelka i gotować aż owoce zaczną się rozpadać.Zdjąć z ognia,przetrzeć przez sitko i wstawić do lodówki. Zimną śmietankę ubić

Anielskie wypieki
Croquembouche- ptysie z nadzieniem w karmelu propozycja na karnawał 169

Magda z  Czekoladowy Muffinek , Ewa z Ewa - BaBy w kuchni ,Sylwia z Agencja reklamowa 13design,  Milena z bloga Cytryniaki oraz pozostałe blogerki   apetycznie-klasycznie.pl , Chillijemy , Ciaaaasteczkowo , Czerwona Porzeczka , Di gotuje , Dobre Zielsko - zdrowy blog wegański I love food , Kolizje Smaków w, Kolorowy Przepisownik - blog kulinarny , Smak na Wspak Różowa Kuchnia @ Nicpoń w Kuchni - blog kulinarny dla lubiących

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania