Przepis na : deser
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 7 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-5 Składniki: 50 dag porzeczek czerwonych (poobrywanych z łodyg), 250 ml wody, pęczek świeżej mięty, 10 łyżeczek cukru trzcinowego, 2 łyżki syropu z agawy (opcjonalnie). Przygotowanie: Wszystkie składniki koktajlu zmiksować, w razie potrzeby dodać więcej cukru (zależy od indywidualnych upodobań). Napój rozlać do szklanek, schłodzić w lodówce około godziny. Po wyjęciu przemieszać. ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...