Przepis na : śniadanie
Kto mnie dobrze zna to wie, że Afryka jest bardzo bliska mojemu sercu od lat. Dlatego nie zdzwicie się jak będę co jakiś czas przemycać tutaj jakieś przepisy z tego kontynentu. Dzisiaj mam dla Was Ugandyjskie placuszki bananowe (Kabalagala pancakes). W oryginale wykorzystuje się do ich przygotowania mąkę z manioku (cassava). Ja użyłam zwykłej mąki pszennej. Potrzebne będą także bardzo dojrzałe banany i praktycznie gotowe. Najlepiej smakują na świeżo zaraz po usmażeniu. Moja propozycja podania: ciepłe placuszki posy... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni odkrywać nowe smaki ,zapachy. Nie ma nic piękniejszego jak przygotowywanie smakołyków dla najbliższych i dzielenie się z nimi tym w co wkładam dużo serca i zaangażowania. Mój przepis na sukces to nutka fantazji, szczypta pomysłowości, kilogramy pozytywnej energii i nie ograniczona ilość serca które wkładam w każdą potrawę :)