czerwona porze - 2500 przepisów (strona:89/167)

ROLADKI Z WĘDZONYM BOCZKIEM KORNISZONEM PODANE Z GRUSZKĄ I ROKPOLEM 144

kawałek sera rokpol ( bądź innego pleśniowego) słodka czerwona papryka odrobina granulowanego czosnku i pieprzu Pierś rozbiłam tłuczkiem. Posoliłam, posypałam pieprzem, czosnkiem i papryką. Ułożyłam na niej plasterki wędzonego boczku i korniszona.  Zawinęłam i spięłam wykałaczkami. Na wierzch posypałam jeszcze przyprawy. Smażyłam roladki na oleju,na złoty kolor.  Teraz pora na sos, do wyżej wspomnianej gruszki

potrawyregionalne
Kotlety jaglane z tuńczykiem 123

naprawdę są smaczne. Kasza jaglana do tej pory nie należała do moich ulubionych ale teraz to się zmieni, bo odkrywam jej nowe zastosowania… :)! Zapraszam Was na pyszne kotlety jaglane z tuńczykiem Kotlety jaglane z tuńczykiem Składniki: 600g ugotowanej kaszy jaglanej 2 puszki tuńczyka (2x185g) 100g świeżego szpinaku 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku garść natki pietruszki

UgotujmyTo.pl
Buraczki z papryką 85

Najwyższa pora pomyśleć o buraczkach na zimę. W moim domu od dawna przygotowuję na zimę BURACZKI W ZALEWIE Z PAPRYKĄ. Wszyscy je bardzo lubimy, a i goście gustują w ich smaku. BURACZKI W ZALEWIE Z PAPRYKĄ SKŁADNIKI: 6kg. buraczków 6 szt. papryki czerwona lub żółta 4-6 średnich cebul ZALEWA: 1/2 kg. cukru 1 szkl. octu sól, pieprz

Kuchnia Beaty
Sałatka z roszponką, camembert i szynką szwarcwaldzką 129

Adekwatnie do pory dnia, proponuję przepis na pyszną, lekką, sałatkę z roszponką. Zapewnia ona doznania nie tylko dla podniebienia, ale też cieszy oko, ponieważ pięknie wygląda.  Idealna na kolację. Do sałatki potrzebujemy: Garść roszponki Kilka pomidorków koktajlowych Ser camembert Kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej Czerwoną cebulę Oliwę z oliwek Sól, pieprz, oregano Sposób przyrządzenia? Nie ma nic prostszego

Mój Smak na Życie
Udka z kurczaka po chińsku z surówką coleslaw 341

znany producent surówek używał soli drogowej)!!!Od tamtej pory Coleslawa robię własnoręcznie- Wam też radzę :)Kurczak:* udka kurczaka- 10 szt.* cebula- 1 szt. duża* imbir- 1 łyżka* papryczka chili- 1 łyżka* czosnek- 2 ząbki* sos sojowy ciemny- 5 łyżek* woda- 5 łyżek* miód- 2 łyżki z górkąColeslaw:* kapusta czerwona- 1/2 kg (lub biała)* marchew- 1 mała* szczypior- mały

Kraina Miodem Płynąca
Szaszłyki z ryżem z parowaru 225

Dobór produktów miał być troszkę inny, ale niestety po odwiedzinach w 3 sklepach, stwierdziłem, że trudno, zrobię ubogą wersje ;) Zakup patyczków do szaszłyków, to też niełatwe zadanie o tej porze roku. Miła Pani ze sklepu osiedlowego wygrzebała gdzieś na zapleczu, kupiłem je w ostatnim sklepie przed poddaniem się :)    Troszkę pracy z nimi jest, szczególnie natykanie(...)pewno jesteście ciekawi dokładnego przepisu :)Składniki :  (na 4 szaszłyki)1 plaster schabu4 pomidorki cherry zebra1 mała papryka czerwona8 plastrów wędzonego boczku 4 pieczarki 1 cebula czerwona 1 cukinia mała1 mały ziemniak 1/2 woreczka (50g) ryżu jaśminowego  Przyprawy :1 łyżka oliwy z oliwek z oreganopieprz czarny papryka wędzona słodka curryPlaster schabu myjemy

Parowar Faceta
Kolorowe rurki z pieczonymi młodymi warzywami 161

makarony MINI.  Po czekoladowym przyszła pora na warzywny.  Nie dość, że kolorowy to jeszcze pełen smaku!!! U mnie w połączeniu z pysznymi warzywami pieczonymi.  Skusicie się??? Kolorowe rurki z pieczonymi warzywami 200 g kolorowych rurek MINI Lubella po 200 g młodej kapusty i kalafiora 1 marchewka 1/2 czerwonej papryki 1 cukinia 1 cebula oliwa

Dzieje kuchennej Wiewióry
Przepis: Obiad Tuaregów 148

razu zapaliła mi się czerwona lampka. Po konferencji podszedłem i rozmawialiśmy chwilę o diecie rozdzielnej. Powiedział mi: " Na świecie wiele ludzi, całe kultury stosują dietę rozdzielną i są zdrowi! " Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka 1 szkl. fasolki szparagowej 2 cebule 500g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por) puszka pomidorów bez skórki 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Koktajl truskawkowy z jagodami goji 122

koktajl truskawkowy z bananem, miętą, ale dzisiaj pora na nową odsłonę tego przysmaku, który bardzo często kojarzy się nam z dzieciństwem. Gdy dodasz do niego suszone jagody goji pokochasz ten smak! Suszone jagody goji można spożywać na surowo, podobnie jak np. rodzynki. Należą do grupy superfoods, a nazywane są czerwonymi diamentami. Świetnie smakują jako dodatek do porannej owsianki

Moja smaczna kuchnia
Goodfood luty 2016 201

pyszne: sałatka z pieczonymi marchewkami, fenkułem i czerwoną pomarańczą. Dla mnie w sumie danie obiadowe, bo w przepisie jest kasza orkiszowa. Jest też przepis na wytrawne tartaletki z burakami, co prawda bazuje na gotowym cieście francuskim, którego unikam, ale przeskoczę to robiąc spody z kruchego, bezglutenowego ciasta. Pilaw z porami, zieloną pszenicą, fetą i orzeszkami pinii. Przepis

greenscarf
muffinki porowo-pieczarkowe z parówką na ostro... 191

bardzo szybkie i sprawne dzięki blenderowi, który dostałam do testowania "ZOBACZ-blender HR1677/90" por i pieczarki pokrojone na na mniejsze kawałki zmiksować w pojemniku rozdrabniacza jajka, mleko, olej, cukier, kucharek, pokruszone papryczki rózgą blendera zmiksować do spienienia masy wsypać mąkę, proszek, sodę, dodać zmiksowane pieczarki z porą i łyżką "byle jak " wymieszać foremki silikonowe (14 sztuk) napełnić do pełna ciastem(...)każdej foremki włożyć na środku pokrojone na 3-4 cm porcje parówki piec w 200C około 35 minut, wystudzone wyjąc na talerz i najlepiej smakują z czerwonym barszczykiem lub kefirem........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa-krem ze szpinaku 98

mały kawałek selera starty na grubych oczkach mały por pokrojony w cienkie paseczki 1 duża cebula pokrojona w kostkę 4 średnie ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżki oleju rzepakowego 3 ziemniaki pokrojone w kostkę 3 ziela angielskie 1 liść laurowy 500 g mrożonego szpinaku (użyłam brykietu) sól, pieprz, ostra czerwona papryka, czosnek granulowany woda szklanka mleka

Kulinarny Pamiętnik
Imprezowe przekąski - dip z ciecierzycy 274

Sylwestra coraz mniej czasu, a więc pora się pospieszyć. Kolejny przepis to przekąska zaproponowana przez Okrasę dla kuchni lidla (pozwalam sobie skopiować), to dip z ciecierzycy w formie hummusu z chrupiącym ciastem francuskim. Składniki: ciasto francuskie:  1 jajo 1 łyżka mleka 1 opakowanie ciasta francuskiego sól szczypta ostrej czerwonej papryki w proszku niewielka ilość sezamu (ok.10

Brzuszki Łakomczuszki
Porcja zdrowia czyli domowy zakwas na barszcz świąteczny 116

głowy robienie w domu kiszonego czerwonego barszczu, to teraz jest dobry moment (i ostatni dzwonek), żeby taki wynalazek zrobić samodzielnie i wykorzystać go do ugotowania tradycyjnego barszczu świątecznego. Czerwona zupa na domowym zakwasie ma piękny kolor i wspaniały, intensywny smak. Żaden barszcz kupiony w sklepie nie zastąpi naszego, zrobionego własnoręcznie w domu. Przygotowanie zajmie nam tyle czasu co obranie(...)związku z problemami trawiennymi,  z jakimi od lat boryka się mój syn. Kiszenie stało się również moim dobrym i zdrowym nawykiem. Profilaktycznie najlepiej jest kisić barszcz w porze jesienno-zimowej , kiedy sezonowych warzyw i owoców mamy niewiele. Nie da się bowiem, oprócz walorów smakowych nie docenić zawartych w nim związków tak drogocennych dla zdrowia jak: potas, magnez, wapń

Moja Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania