Konfitura z czarnego bzu i jabłek

Konfitura z czarnego bzu i jabłek

Konfitura z czarnego bzu i jabłek

Dzień dobry! Od dwóch lat jestem zaprzyjaźniona z kwiatami czarnego bzu, więc w tym roku postanowiłam również skorzystać z owoców tego krzewu :-). Jest na tyle powszechny, że wystarczy wybrać się na wycieczkę kawałek za miasto i bez wątpienia trafi się dobre miejsce do zbioru. Polecam okolice Tyńca :-). Należy pamiętać, że wybieramy owoce bardzo dojrzałe - ciemne, te które są lekko czerwone lub zielone odrzucamy. Do bzu doskonale pasują jabłka, sądzę że z gruszkami również smakowałby bardzo ciekawie. Może jeszcze u... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora coś zjeść

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję