Królik ma bardzo zdrowe mięso, podobno świetne dla alergików, ma mało tłuszczu, więc pomyślałam, że spróbuję. Zrobiłam go w przyprawach korzennych i w ziołach. Składniki
Kulinarna rozmowapuszka czerwonej fasoli 3 marchewki około 25 dag chudej szynki (lub polędwicy sopockiej) 5-6 ogórków konserwowych (z kiszonymi chyba nie próbowałam) 5 jajek 1 czerwona cebula (w oryginale był por) majonez *około 25 dag żółtego sera (pominęłam ten krok) Sposób przygotowania: Przygotowanie sałatki zaczynamy od ugotowania marchewek w mundurkach, następnie obrania i pokrojenia w kosteczkę. Marchewki gotujemy(...)najlepiej odkroić skórkę, aby lepiej się prezentowała w sałatce). Sałatkę układamy w naczyniu warstwami. Kolejność w zasadzie można zmieniać, natomiast ja podaję swoją: cebulka złocista, gotowana marchewka, kukurydza, szynka, czerwona fasola, ogórek konserwowy, jajka, majonez. Wierzch stanowi u mnie odrobina pozostawionej marchewki i posiekana czerwona cebulka. Ponieważ w oryginalnym przepisie był starty żółty ser można go dodać - oprószamy
Kolorowy Przepisownikłyżeczki oliwy z oliwek 250 ml letniej wody farsz: 200 g startego sera żółtego 20 g parmezanu czarne oliwki suszone prawdziwki (opcjonalnie pieczarki) 20 g pora 1 duży pomidor pół czerwonej papryki pokrojonej w kostkę świeża bazylia, oregano, tymianek lub inne zioła do smaku 2 ząbki czosnku odrobina oliwy z oliwek sos: przecier pomidorowy do dekoracji świeży(...)średnicy. Nakładać sos tylko na połowie ciasta. farsz: Suszone grzyby zalać odrobiną wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż zmiękną, dodać odrobinę ziół, Następnie dodać pora, i dusić jeszcze przez chwilę. Dodać oliwę z oliwek, czosnek oraz pomidora pokrojonego w kosteczkę, smażyć przez moment po czym wykładać na ciasto 1. Na połowie ciasta polanej sosem, posypać zioła
KreatywnePinySurówka z czerwonej kapusty jest dobra o każdej porze roku, zależy tylko co do niej dodamy. Ta dziś podana może służyć doskonale jako samodzielne danie, jest treściwa i sycąca. Zapraszam serdecznie. Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniełyżka smalcu do smażenia policzków 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 szklanki naparu kawowego z 2 łyżeczek sól i pieprz do smaku dodatkowo kilka plastrów korzenia pietruszki marchewka por szalotka cebula marynowana pieprz czerwony kiełki sałaty kilka młodych groszków rzodkiewka 1/2 szklanki oleju pieprz czerwony młotkowany policzki wieprzowe Policzki wieprzowe smażymy z każdej strony na brązowy kolor następnie dajemy(...)wkładamy cebulę w całości albo pokrojoną na pół i zalewamy wrzącą zalewą , zakręcamy słoik , stawiamy do góry nogami i ostawiamy na 2-3 tygodnie w chłodne miejsce . dodatki Por kroimy na grubsze kawałki smażymy na suchej patelni razem z szalotką , marchewkę grillujemy , plastry pietruszki smażymy na oleju. Smacznego
na gaziegotowanej na parze Bunduelle 1 mała kapusta pekińska 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy z czerwoną fasolą Bonduelle 4 jajka natka pietruszki por sól kolorowy pieprz majonez 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. 2. Kapustą pekińską oraz pora drobno szatkujemy. Soczewicę i kukurydzę z fasolą płuczemy. Składniki wkładamy do miski. 3. Dodajemy pokrojoną(...)czerwoną paprykę, natkę pietruszki i majonez. Dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy sałatkę sola i kolorowym pieprzem. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: Bonduelle , fasola , kukurydza , majonez , na szybko , papryka , sałatka , soczewica , Wielkanoc , z kapustą
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypieczarek z dodatkiem sera żółtego, pora, selera naciowego, kukurydzy. Idealna na Wigilie. SKŁADNIKI: 20 dag pieczarek 10 dag sera żółtego 4 czerwone papryki konserwowe 4 ogórki konserwowe 1/2 pora 1 łodyga selera naciowego natka pietruszki 3 łyżki Majonezu Kieleckiego 3 łyżki Jogurtu Naturalnego 0 % sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pieczarki obieram, myję
Gotowanie Patkimyself! And I strongly recommend you do the same. SKŁADNIKI (4 porcje): 300 g wołowiny, u mnie bavette 1 średnia marchewka 1 średni por (biała część) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 czerwonej cebuli 2 liście kapusty pekińskiej 4 spore pieczarki 2 łodygi selera naciowego 200 g makaronu ryżowego 1 łyżka sezamu Marynata do mięsa: 2 łyżki(...)dwucentymetrowe plastry. Marchewkę obieramy, przekrawamy na pół i potem obieraczką do warzyw kroimy na cieniutkie paski. Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i kroimy w cienkie plasterki. Białą część pora też kroimy na pół i potem nożem na jak najcieńsze paski. W słoiczku mieszamy wszystkie składniki marynaty do mięsa. Kawałek korzenia imbiru obieramy i siekamy na drobne kawałki przed wrzuceniem
Martyna Cooksmyself! And I strongly recommend you do the same. SKŁADNIKI (4 porcje): 300 g wołowiny, u mnie bavette 1 średnia marchewka 1 średni por (biała część) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 czerwonej cebuli 2 liście kapusty pekińskiej 4 spore pieczarki 2 łodygi selera naciowego 200 g makaronu ryżowego 1 łyżka sezamu Marynata do mięsa: 2 łyżki(...)dwucentymetrowe plastry. Marchewkę obieramy, przekrawamy na pół i potem obieraczką do warzyw kroimy na cieniutkie paski. Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i kroimy w cienkie plasterki. Białą część pora też kroimy na pół i potem nożem na jak najcieńsze paski. W słoiczku mieszamy wszystkie składniki marynaty do mięsa. Kawałek korzenia imbiru obieramy i siekamy na drobne kawałki przed wrzuceniem
Martyna Cooksmozzarelli 6 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżeczki cukru sól, pieprz 1. Por oczyścić. Włożyć do gotującej i posolonej wody. Gotować 8 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą. 2. W rondelku wymieszać ocet z cukrem, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać oliwę. 3. Pory pokroić na paski. Ułożyć na talerzu na przemian
Moja Galeria SmakuPrażone ziarna świetnie się komponują z warzywami, tworząc zdrową i smaczną kompozycję. Sałatka z bobem i prażonymi ziarnami SKŁADNIKI: 100 g bobu 1 kawałek pora 1 łyżeczka oliwy 1/2 papryki czerwonej sól pieprz kolorowy 2 łyżki mieszanki prażonych ziaren Euforia Ziarenkowo PRZYGOTOWANIE: Bób gotujemy w wodzie z odrobiną soli. Gdy będzie miękki przelewamy zimną wodą(...)obieramy ze skórek. Pora kroimy na małe kawałeczki i podsmażamy na łyżeczce oliwy. Paprykę myjemy i kroimy na małe paseczki. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy kolorowym pieprzem. Z wierzchu posypujemy prażonymi ziarenkami. Do sałatki użyłam mieszanki prażonych ziaren Euforia, którą otrzymałyśmy od firmy Ziarenkowo w ramach współpracy. Skład tej mieszanki to łuskany słonecznik, konopia siewna i pestki dyni
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPor bardzo dobrze się komponuje w sałatce, a codziennie można zrobić inną! Zasugerowałam się przepisem z kuchnia-domowa.pl Liczba porcji: 5 1 por 3 jajka 100
Czerwony Gupiknóż i deskę do krojenia, miski, płaską blachę do pieczenia, papier do pieczenia, łyżkę, wagę kuchenną, ewentualnie tarkę o dużych oczkach. Przygotuj składniki: 6 bułek, 1 czerwoną paprykę, 2 pomidory, 1 pora, 20 dag sera żółtego, przyprawę włoską lub pieprz z solą i bazylią. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Bułki przetnij w poprzek na połowy. Z każdej połówki
blog.moje-pasje.infopierwszym poziomie parowaru, pojemniki z kaszą i sosem na drugim. Nastawiamy parowar na 25 minut. Gotowe mięso podajemy z ugotowaną kaszą, sosem i surówkami, np. z porów i marchwi oraz z czerwonej kapusty Jeżeli nie posiadamy parowaru, takie polędwiczki możemy grillować na patelni, a kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Sos wystarczy tylko zagotować w rondelku
Kulinarne przemysleniablogu pojawił się przepis na brownie z czerwoną fasolą, więc teraz przyszła pora na blondie z białą fasolą. Trochę eksperymentalny przepis ale wyszedł. Pyszny, wilgotny. Do tego robi się ją w jednej misce, jak brownie i z prostych składników. U mnie w wersji z masłem orzechowym. Pyszności. Do tego standardowo, bez glutenu i bez mąki. Składniki (na małą
CookYourself