czerwona porze - 2500 przepisów (strona:28/167)

Przedstawiam królika 131

przyprawach korzennych i w ziołach. Składniki: Królik (tuszka) Balsamiko, Rozmaryn, Tymianek, Cząber, Majeranek, Liść laurowy, Czubryca, Papryka ostra, Kolendra Chili, Oregano, Pieprz (różne kolory) Cebula czerwona, Marchew, Seler, Dwa ziemniaki, Por Czosnek Królika podzielić na części (ja podzieliłam na 3) i umyć. Następnie przyprawy i zioła oraz rozdrobniony czosnek wsypać do naczynia i zalać balsamiko. Włożyć królika w marynatę(...)dolewamy kilka łyżek wody i powoli dusimy. Co jakieś czas sprawdzamy, czy nie trzeba dodać wody. Po 1-2 godzinach królik jest gotowy. Podałam go z pieczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą

Smaki Przyprawy i Kolory
Przedstawiam królika 135

 Królik ma bardzo zdrowe mięso, podobno świetne dla alergików, ma mało tłuszczu, więc pomyślałam, że spróbuję. Zrobiłam go w przyprawach korzennych i w ziołach. Składniki

Kulinarna rozmowa
Sałatka warstwowa z cebulką złocistą i szynką 832

puszka czerwonej fasoli 3 marchewki około 25 dag chudej szynki (lub polędwicy sopockiej) 5-6 ogórków konserwowych (z kiszonymi chyba nie próbowałam) 5 jajek 1 czerwona cebula (w oryginale był por) majonez *około 25 dag żółtego sera (pominęłam ten krok) Sposób przygotowania: Przygotowanie sałatki zaczynamy od ugotowania marchewek w mundurkach, następnie obrania i pokrojenia w kosteczkę. Marchewki gotujemy(...)najlepiej odkroić skórkę, aby lepiej się prezentowała w sałatce). Sałatkę układamy w naczyniu warstwami. Kolejność w zasadzie można zmieniać, natomiast ja podaję swoją: cebulka złocista, gotowana marchewka, kukurydza, szynka, czerwona fasola, ogórek konserwowy, jajka, majonez. Wierzch stanowi u mnie odrobina pozostawionej marchewki i posiekana czerwona cebulka. Ponieważ w oryginalnym przepisie był starty żółty ser można go dodać - oprószamy

Kolorowy Przepisownik
Calzone 174

łyżeczki oliwy z oliwek 250 ml letniej wody  farsz: 200 g startego sera żółtego 20 g parmezanu czarne oliwki suszone prawdziwki (opcjonalnie pieczarki) 20 g pora 1 duży pomidor pół czerwonej papryki pokrojonej w kostkę świeża bazylia, oregano, tymianek lub inne zioła do smaku 2 ząbki czosnku odrobina oliwy z oliwek sos: przecier pomidorowy do dekoracji świeży(...)średnicy. Nakładać sos tylko na połowie ciasta. farsz: Suszone grzyby zalać odrobiną wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż zmiękną, dodać odrobinę ziół, Następnie dodać pora, i dusić jeszcze przez chwilę. Dodać oliwę z oliwek, czosnek oraz pomidora pokrojonego w kosteczkę, smażyć przez moment po czym wykładać na ciasto 1. Na połowie ciasta polanej sosem, posypać zioła

KreatywnePiny
Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym 155

Surówka z czerwonej kapusty jest dobra o każdej porze roku, zależy tylko co do niej dodamy. Ta dziś podana może służyć doskonale jako samodzielne danie, jest treściwa i sycąca. Zapraszam serdecznie. Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
policzki wieprzowe z kopytkami 226

łyżka smalcu do smażenia policzków 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 szklanki naparu kawowego z 2 łyżeczek sól i pieprz do smaku dodatkowo kilka plastrów korzenia pietruszki marchewka por szalotka cebula marynowana pieprz czerwony kiełki sałaty kilka młodych groszków rzodkiewka 1/2 szklanki oleju pieprz czerwony młotkowany  policzki wieprzowe  Policzki wieprzowe smażymy z każdej strony na brązowy kolor następnie dajemy(...)wkładamy cebulę w całości albo pokrojoną na pół i zalewamy wrzącą zalewą , zakręcamy słoik  , stawiamy do góry nogami i ostawiamy na 2-3 tygodnie w chłodne miejsce . dodatki Por kroimy na grubsze kawałki smażymy na suchej patelni razem z szalotką , marchewkę grillujemy , plastry pietruszki smażymy na oleju. Smacznego

na gazie
Sałatka z soczewicą 582

gotowanej na parze Bunduelle 1 mała kapusta pekińska 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy z czerwoną fasolą Bonduelle 4 jajka natka pietruszki por sól kolorowy pieprz majonez 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. 2. Kapustą pekińską oraz pora drobno szatkujemy. Soczewicę i kukurydzę z fasolą płuczemy. Składniki wkładamy do miski. 3. Dodajemy pokrojoną(...)czerwoną paprykę, natkę pietruszki i majonez. Dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy sałatkę sola i kolorowym pieprzem. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: Bonduelle , fasola , kukurydza , majonez , na szybko , papryka , sałatka , soczewica , Wielkanoc , z kapustą

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Z Pieczarkami i serem żółtym 179

pieczarek z dodatkiem sera żółtego, pora, selera naciowego, kukurydzy. Idealna na Wigilie.    SKŁADNIKI: 20 dag pieczarek  10 dag sera żółtego 4 czerwone papryki konserwowe 4 ogórki konserwowe 1/2 pora 1 łodyga selera naciowego natka pietruszki  3 łyżki Majonezu Kieleckiego 3 łyżki Jogurtu Naturalnego 0 % sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pieczarki obieram, myję

Gotowanie Patki
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 137

myself! And I strongly recommend you do the same. SKŁADNIKI (4 porcje): 300 g wołowiny, u mnie bavette 1 średnia marchewka 1 średni por (biała część) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 czerwonej cebuli 2 liście kapusty pekińskiej 4 spore pieczarki 2 łodygi selera naciowego 200 g makaronu ryżowego 1 łyżka sezamu Marynata do mięsa: 2 łyżki(...)dwucentymetrowe plastry. Marchewkę obieramy, przekrawamy na pół i potem obieraczką do warzyw kroimy na cieniutkie paski. Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i kroimy w cienkie plasterki. Białą część pora też kroimy na pół i potem nożem na jak najcieńsze paski. W słoiczku mieszamy wszystkie składniki marynaty do mięsa. Kawałek korzenia imbiru obieramy i siekamy na drobne kawałki przed wrzuceniem

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 131

myself! And I strongly recommend you do the same. SKŁADNIKI (4 porcje): 300 g wołowiny, u mnie bavette 1 średnia marchewka 1 średni por (biała część) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 czerwonej cebuli 2 liście kapusty pekińskiej 4 spore pieczarki 2 łodygi selera naciowego 200 g makaronu ryżowego 1 łyżka sezamu Marynata do mięsa: 2 łyżki(...)dwucentymetrowe plastry. Marchewkę obieramy, przekrawamy na pół i potem obieraczką do warzyw kroimy na cieniutkie paski. Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i kroimy w cienkie plasterki. Białą część pora też kroimy na pół i potem nożem na jak najcieńsze paski. W słoiczku mieszamy wszystkie składniki marynaty do mięsa. Kawałek korzenia imbiru obieramy i siekamy na drobne kawałki przed wrzuceniem

Martyna Cooks
Marynowany por z mozzarellą 126

mozzarelli 6 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżeczki cukru sól, pieprz 1. Por oczyścić. Włożyć do gotującej i posolonej wody. Gotować 8 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą.   2. W rondelku wymieszać ocet z cukrem, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać oliwę.  3. Pory pokroić na paski. Ułożyć na talerzu na przemian

Moja Galeria Smaku
Poniedziałkowy "fit" - Sałatka z bobem i prażonymi ziarnami 214

Prażone ziarna świetnie się komponują z warzywami, tworząc zdrową i smaczną kompozycję. Sałatka z bobem i prażonymi ziarnami  SKŁADNIKI: 100 g bobu 1 kawałek pora 1 łyżeczka oliwy 1/2 papryki czerwonej sól pieprz kolorowy 2 łyżki mieszanki prażonych ziaren   Euforia Ziarenkowo  PRZYGOTOWANIE: Bób gotujemy w wodzie z odrobiną soli. Gdy będzie miękki przelewamy zimną wodą(...)obieramy ze skórek. Pora kroimy na małe kawałeczki i podsmażamy na łyżeczce oliwy. Paprykę myjemy i kroimy na małe paseczki. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy kolorowym pieprzem. Z wierzchu posypujemy  prażonymi ziarenkami. Do sałatki użyłam mieszanki prażonych ziaren Euforia, którą otrzymałyśmy od firmy Ziarenkowo w ramach współpracy. Skład tej mieszanki to łuskany słonecznik, konopia siewna i pestki dyni

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka z pora z jajkiem, groszkiem i kukurydzą. 149

Por bardzo dobrze się komponuje w sałatce, a codziennie można zrobić inną!  Zasugerowałam się przepisem z kuchnia-domowa.pl Liczba porcji: 5 1 por 3 jajka 100

Czerwony Gupik
Bułki zapiekane z warzywami 213

nóż i deskę do krojenia, miski, płaską blachę do pieczenia, papier do pieczenia, łyżkę, wagę kuchenną, ewentualnie tarkę o dużych oczkach. Przygotuj składniki: 6 bułek, 1 czerwoną paprykę, 2 pomidory, 1 pora, 20 dag sera żółtego, przyprawę włoską lub pieprz z solą i bazylią. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Bułki przetnij w poprzek na połowy. Z każdej połówki

blog.moje-pasje.info
Polędwiczki z parowaru 120

pierwszym poziomie parowaru, pojemniki z kaszą i sosem na drugim. Nastawiamy parowar na 25 minut. Gotowe mięso podajemy z ugotowaną kaszą, sosem i surówkami, np. z porów i marchwi oraz  z czerwonej kapusty Jeżeli nie posiadamy parowaru, takie polędwiczki możemy grillować na patelni, a kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Sos wystarczy tylko zagotować w rondelku

Kulinarne przemyslenia
Blondie z fasoli z masłem orzechowym, bez glutenu i bez mąki 204

blogu pojawił się przepis na brownie z czerwoną fasolą, więc teraz przyszła pora na blondie z białą fasolą. Trochę eksperymentalny przepis ale wyszedł. Pyszny, wilgotny. Do tego robi się ją w jednej misce, jak brownie i z prostych składników. U mnie w wersji z masłem orzechowym. Pyszności. Do tego standardowo, bez glutenu i bez mąki. Składniki (na małą

CookYourself
Zupa z kurczakiem, papryką i pieczarkami 169

inne przyjęcie. Jest smaczna, kolorowa, sycąca, rozgrzewająca i z powodzeniem zastąpi tradycyjny rosół, flaki czy innego strogonowa ;) Spróbujecie? :) Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 por 1/2 kg pieczarek 3 serki topione ziołowe (każdy po 100g) sól biały pieprz Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałeczki (lub mielimy) i przesmażamy na niewielkiej

Kolorowy Przepisownik
danie z patelni 105

Każdy indywidualnie może je zrobić według upodobań bardziej lub mniej pikantny..A makaron ugotowany w sosie wytworzonym jest rewelacyjny.. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 czerwona papryka 1/2 cukinii 1/2 pora 1/2 pęczka natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżka papryki słodkiej pieprz świeżo zmielony papryka

Ugotujmy Coś
Zrazy wołowe zawijane 6704

gotowania dodać pokruszoną kromkę chleba razowego - do zagęszczenia sosu. Przed podaniem wyjąć wykałaczki :) Podawać najlepiej z kluskami: kopytka, śląskie lub kaszą gryczaną i surówką: zasmażane czerwone buraczki lub np.  z pora i kukurydzy

Atlas Smaków
Sałatka jajeczna z brokułami, papryką i czarnuszką 290

drożdżowych wypieków na słono takich jak np. focaccia .  Sałatka z brokułami, papryką i czarnuszką Składniki: 1 brokuł 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała, czerwona papryka 1/3 jasnej części pora 4 - 5 łyzek majonezu sól himalajska do smaku ziarna czarnuszki do posypania Przygotowanie: Brokuła myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie, aż będą półtwarde

Moja smaczna kuchnia
Kulki marchewkowe 130

Pomysł powstał jako wykorzystanie warzyw z wywaru. Efektem są smaczne i słodkawe kulki głównie marchewkowe. Z podanych proporcji wyszło 32 kulki. 8 ugotowanych marchewek 1 ugotowana

Czerwony Gupik
Spring rolls z pieczonym łososiem 190

rozmiary. Do zawijania farszu służy specjalne ciasto lub papier ryżowy. Spring rolls z pieczonym łososiem. Składniki (ilość w zależności od potrzeb): - papier ryżowy - makaron ryżowy - papryka czerwona - rzodkiewki - marchew - młode części pora - szczypior - sałata karbowana - łosoś pieczony - olej sezamowy - różowa sól himalajska - bratki - listki mięty Dodatkowo : - sos słodko kwaśny (dałam gotowy) Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z przepisem

mojewypiekiinietylko
Kilka najlepszych sałatek 165

ulubione sałatki. Na pewno przydadzą się nie tylko przy okazji imprez domowych. Sałatka z ryżem, kukurydzą i fasolką flażoletką, z dodatkiem pieczonego kurczaka Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą, ogórkiem kiszonym i porem Letnia sałatka "zielony dobieraniec" Ziemniaczana sałatka z czosnkiem i szczypiorkiem Sałatki błyskawiczne ze szklanki Brokułowa sałatka z grillowanym kurczakiem i serem feta Sałatka z kaszy orkiszowej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z kuskusem i fasolą 221

Szybka, smaczna i pożywna to podstawowe zalety tej sałatki. Polecam na wiosenną kolację zamiast kanapek. Składniki 1 szkl kaszy kuskus 2 jajka 1 puszka czerwonej fasoli firmy Jamar kawałek pora 5 plastrów szynki z komina 2-3 ogórki kiszone sól pieprz … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Placek po CYGAŃSKU 320

smakował sos jak placuszek. Zamierzam zrobić go w Święta Wielkanocne :)  Gulasz: 1 kg schabu 200 g karkówki  300 g pieczarek  2 czerwone papryki marchew 4 szt pora 150 g sól i pieprz biały do smaku  3-4 ziarnka ziela angielskiego przecier pomidorowy 4 łyżki 3 listki laurowe 2 łyżki papryki słodkiej

Różowa kuchnia
Potrawka po chińsku 155

coś dla nas czy są to kompletnie nie nasze smaki :)  Składniki: 250 g makaronu chow main 500 g piersi z kurczaka ciemny sos sojowy pół czerwonej papryki 2 marchewki mały por sezam czosnek granulowany* 1 łyżeczka miodu* pieprz cayenne sól pieprz olej kokosowy Przygotowanie: Mięso pokroić w paski, zamarynować w sosie sojowym ok. 2 h. Ugotować makaron

Malinowo w kuchni
Walentynkoy eliksir miłosny - "Valentine love poison" 145

logiczne uzasadnienie. Sól dodana do truskawek spowoduje, ze wydawać się będą dużo bardziej słodkie niż są, a raczej nie są o tej porze roku. Ważny jest też czerwony syrop lub likier, który zabarwi eliksir na intensywny czerwony kolor. Często okazuje się, że truskawki w przekroju są wręcz białe w środku niestety. A najważniejszy jest balans smaku i w naszym(...)zakocha, niech go diabli i niech się zatruje :) SKŁADNIKI na 2 drinki: 200 ml wódki 4 łyżki czerwonego syropu lub likieru np. malinowego ok. 20 szt zamrożonych truskawek 2 łyżki soku ze świeżej cytryny kilka kropel bardzo ostrego sosu Sriracha lub 1/2 czerwonej papryczki chili (bez pestek) szczypta soli woda lub półsłodkie wino do dopełnienia dodatkowo: 1 łyżka czerwonego

Sztuka gotowania w/g Samiry
SAŁATKA ŚLEDZIOWA 129

BARDZO SZYBKA W PRZYGOTOWANIU SAŁATKA  I BARDZO SMACZNA Składniki 4 - 5 MATIASÓW PUSZKA KUKURYDZY PUSZKA FASOLI CZERWONEJ PUSZKA GROSZKU KONSERWOWEGO PÓŁ PORY PIEPRZ MAJONEZ Sposób przygotowania FASOLĘ ODSĄCZYĆ I WYPŁUKAĆ GROSZEK KONSERWOWY ODSĄCZYĆ KUKURYDZĘ ODSĄCZYĆ PORĘ PRZEKROIĆ NA PÓŁ UMYĆ POKROIĆ W PÓŁKSIĘŻYCE MATIASY POKROIĆ W KOSTKĘ DODAĆ PIEPRZ I MAJONEZ, WYMIESZAĆ, ODSTAWIĆ NA GODZINĘ DO LODÓWKI

Darcia w kuchni
KOLOROWA SAŁATKA RYŻOWA 128

Składniki 2 woreczki ryżu np. Sonko puszka kukurydzy 2 papryki czerwone 30 dag wędliny mała pora pół słoika (900 ml ) ogórków konserwowych majonez sól pieprz Sposób przygotowania Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, przestudzić.. Paprykę umyć, oczyścić pokroić w paseczki Porę umyć , przekroić na pół i pokroić w półksiężyce ( tylko białą część ) Wędlinę pokroić w paski ogórki

Darcia w kuchni
Kiełbaski białe w warzywach i kasza gryczana 140

białych cienkich kiełbasek 1 czerwona papryka 1 cebula 1 por sól pieprz papryka 1 szkl kaszy gryczanej 2 szkl wody suszona papryka suszone ogórki sól pieprz 1 łyżka smalcu ze skwarkami Kaszę wsypać do wody, dodać przyprawy i tłuszcz , gotować aż wchłonie całą wodę. Przykryć i pozostawić na ok pół godziny. Kiełbaski przekroić wzdłuż na pół , zwinąć w ślimaczki(...)spiąć szpikulcem lub wykałaczką. na patelnie rozgrzać tłuszcz, włożyć pokrojoną cebulę i po chwili dodać paprykę pokrojoną w kostkę i pora również rozdrobnionego. Podsmażyć na drugiej patelni kiełbaski. Warzywa poddusić ok 10 min, podlać odrobiną rosołu. Na warzywach ułożyć kiełbaski i smażyć aż odparuje nadmiar płynu. Podawać porcje kaszy razem z kiełbaskami i warzywami

Gotowanie jest łatwe
OMLET Z WĘDZONĄ MAKRELĄ 89

panuje chaos. Niebawem trzeba się zbierać do pracy... No i od czego tu zacząć? A niech się dzieje co chce, zaczynam od ciepłego śniadania :) SKŁADNIKI: 1/2 czerwonej cebuli 1 mała marchewka por około 10 cm 1 mały ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej wędzonej makreli masło 3 jajka sól pieprz świeże oregano A jak to zrobić: Na patelni rozgrzać masło

Kuchnia w opałach
Surówka z brukwi z suszoną żurawiną i nasionami chia 155

mnie nie od dziś i „przemycam” je, gdzie tylko mogę. Surówka z brukwi z suszoną żurawiną i nasionami chia.   Składniki (ilość według potrzeb): - brukiew - kawałek czerwonej papryki - kawałek jasnej części pora - cebula dymka - garść suszonej żurawiny - nasiona chia - sok z cytryny - olej sezamowy - wino Mirin - różowa sól himalajska - świeżo mielony pieprz kolorowy     Obraną i umytą

mojewypiekiinietylko
Filet faszerowany warzywami 130

warzywami . Takimi od wieków u nas- w Polsce ,używanymi. Nawet całkiem niezle smakował. Składniki na 4 rolady 4 pojedyńcze  filety drobiowe cebula 1/4 główki kapusty czerwonej 2 marchewki 10 cm pora 1/2 natki pietruszki 1/4 kapusty pekińskiej 1 łyżka musztardy ostrej 1 szklanka  wody lub rosołu oliwa  Panierka 1 jajko 5 łyżek płatków kukurydzianych sól

Eli Gotowanie
gravlax 186

przykryć np: folią aluminiową i włożyć do lodówki na 3-4 dni , dwa razy dziennie odlewać wodę którą łosoś "wypuści" , łosoś powinien zrobić się twardy i czerwony. Podawać np:  z palonym porem , młodymi liśćmi groszku słodkiego , pieprzem, oliwą cytrynową   i pomidorem . Smacznego

na gazie
Danie jednogarnkowe - udka z kurczaka z ziemniakami i pieczarkami z rozmarynem. 273

umyte pokrojone na ćwiartki wzdłóż -kilka pieczarek w całości -dwa ząbki czosnku w łupinie, zgniecione tylko bokiem noża -gałązki rozmarynu -półsłodkie wino białe -sól, pieprz, papryka czerwona, słodka mielona -olej rzepakowy -por cześć zielona Udka myjemy, osuszamy, solimy i pieprzymy, i nacieramy papryką, wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy z każdej strony na wysokim ogniu po 3 minuty. Ziemniaki pieprzymy

BaRepas
Surówka z pekinki na raty 96

opis wykonania :) Surówka doskonale smakuje na przykład z  tak przyrządzonym mięskiem . Składniki: 4 liście kapusty pekińskiej 1/4 czerwonej papryki 3 małe ogórki kwaszone mała czerwona cebula kawałek białej części pora 1/4 dużego jabłka sól pieprz minimum porządna łyżka majonezu Wykonanie: Liście kapusty, paprykę, pora i jabłko umyłam i osuszyłam. Liście pokroiłam w kostkę. Ogórki przekroiłam

Kuchenne zapiski Edyty
Sum pieczony w warzywach z sosem porowym 197

tygodniu do naszego jadłospisu. Ta propozycja robi się praktycznie sama, jest łatwa i przyjemna....w konsumpcji....;-) Składniki 35 dag świeżego suma-filet 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej kawałek pora sok z cytryny sól morska do smaku pieprz czarny grubo mielony do smaku 1/2 łyżeczki przyprawy do ryb oliwa Sos porowy: 1/2 pora 2 łyżki masła

Wanilia i Kardamon
Kotleciki z pieczarkami i żółtym serem 200

Składniki 1 podwójny filet z kurczaka  40 dag pieczarek 5-10 dag sera żółtego 1 jajo mąka ziemniaczana można dołożyć drobno pokrojoną pietruszkę lub pora sól, pieprz, vegeta, delikat czerwony do mięs Sposób Filety pokroić na małe kawałeczki, wrzucić do miski, dodać żółty ser potarty na tarce o dużych oczkach, surowe pieczarki pokrojone w kostkę, jajko, odrobinę mąki

Kuchenne aromaty
Gulasz holenderski 118

się w przepisie. Składniki: 1/2 mięsa na gulasz 3 cebule 5 goździków 2 liście laurowe kawałek masła mąka do obtoczenia mięsa 1 litr bulionu  1 por 1 łodyga selera 1/2 czerwonej papryki 1/4 fenkułu 5-6 łyżek ciemnego sosu sojowego 2 -3 łyżki octu winnego czerwonego sól czarny pieprz Wykonanie: Mięso myję, suszę na ręczniku papierowym i kroję

Bea(u)ty kitchen
Zapiekane piersi kurczaka nadziewane warzywami i kurkami 248

warzywami oraz kurkami. Całość przykryta wędzoną szynką i zapieczona. Składniki:    2 filety z piersi kurczaka,  2 łyżki kurek (mogą być mrożone),  1/2 czerwonej i 1/2 żółtej papryki,  por,  3 łyżki  musztardy,  łyżka pesto bazyliowego,  4 plastry wędzonej szynki,  cebula,  sól, pieprz,  czosnek suszony,  suszona bazylia(...)osuszyć, przekroić na pół, każdą część delikatnie naciąć, tworząc kieszeń. W środku posmarować musztardą, na zewnątrz pesto bazyliowym. Oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem oraz ziołami.  Oliwę rozgrzać, podsmażyć posiekanego pora oraz cebulkę. Dodać kurki oraz pokrojone w kostkę papryki. Dusić około 10 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Doprawić do smaku, dodać sok z cytryny. Przygotowanym

Z miłości do słodkości
Flaczki drobiowe. Pyszne danie z kurczaka i żołądków drobiowych. 178

zimowe dni. Polecam :) Składniki - 4 udka z kurczaka - 4 skrzydełka z kurczaka - 60 dkg żołądków drobiowych - 2 duże marchewki - pietruszka korzeń - pól selera - cebula, kawałek pora - 2 ząbki czosnku - sól, czerwona mielona papryka, majeranek - listek laurowy, ziele angielskie 2 szt. - przyprawa do flaków - łyżka masła - łyżka mąki Wykonanie. Oczyszczone żołądki, udka i skrzydełka wkładam do dużego garnka, zalewam

Kuchnia z widokiem na ogród
Fit Kebab- wytrawne naleśniki z mąki z ciecierzycy 294

wody; 1 łyżka siemienia lnianego; 1 łyżka oliwy z oliwek+ odrobinę do smażenia; szczypta soli i pieprzu. Dodatki: 200 g piersi z kurczaka; 1/2 papryki czerwonej; 1/2 awokado; 20 g pora; 50 g pieczarek (pokrojonych w plastry i uduszonych na patelni); słodka papryka mielona, pieprz cayenne. Sos: 100g jogurtu naturalnego; 1 ząbek czosnku; 5 listków bazylii; pieprz ziołowy

Życie na widelcu
Makaron z tuńczykiem. 175

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} Składniki:   2 puszki tuńczyka w sosie własnym ½ puszki fasoli czerwonej czerwona papryka 2 cebule ½ małego pora kilka czarnych oliwek 2 ząbki czosnku makaron świderki sól, pieprz, oregano, bazylia, zioła prowansalskie 4 łyżki jogurtu naturalnego słoiczek przecieru pomidorowego łyżka oleju Przygotowanie: Kroimy w małe

Symfonia smakowa
Soupe a la creme z zielonych smażonych pomidorów i grillowanej papryki z chipsem z szynki. 146

zamrażam, a potem wykorzystuje do przygotowania bulionu.Jakich składników używam dziś:-mięso: korpus kaczki, szyja indycza, kawałek szpondru wołowego i skrzydełko z kurczaka-5 zielonych pomidorów-4 czerwone papryki-cebula-kapusta włoska-por-liść laurowy-ziele angielskie-pieprz ziarnisty-sól morska-cukinia-4 marchewki-2 pietruszki-seler -dwa ząbki czosnkuJak przygotować bulion?Opłukane mięso zalewamy w garnku zimną wodą

BaRepas

Proponowane wyszukiwania