1 kg łososia surowego ze skórą ale bez ości 1 szklanka soli morskiej / może być również zwykła - przetestowane ;) Łososia zasypujemy od strony mięsa solą i wkładamy do pojemnika następnie przykryć np: folią aluminiową i włożyć do lodówki na 3-4 dni , dwa razy dziennie odlewać wodę którą łosoś "wypuści" , łosoś powinien zrobić się twardy i czerwony. Podawać np: z palonym porem , młodymi liśćmi groszku słodkiego , pieprzem, oliwą cytrynową i pomidorem . Smacznego :) ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...