czereśnie - 1732 przepisów (strona:24/116)

TARTA Z KREMEM JOGURTOWYM I OWOCAMI LATA 129

Maliny, wiśnie, czereśnie, truskawki, borówka, jagody i aronie – któż z nas z utęsknieniem nie wypatruje ich na straganach w przystępnej cenie, by móc zakupić większe ilości?! Z owocami lata znajdziecie na blogu cale mnóstwo pysznych przepisów! Słodkie drożdżówki, ciasta ucierane, ciasta biszkoptowe, przeróżne torty, muffiny i tartaletki. Dziś zapraszam Was na przepyszną, kruchą tartę z lekkim, jogurtowym kremem(...)owocami. Ja sięgnęłam po maliny, czereśnie i truskawki – Wy śmiało możecie zrobić swoją ulubioną wersję! Polecam! Os. taki krem jogurtowy jest również świetnym pomysłem do przygotowania małych tartaletek na jeden kęs! Spróbujcie! SKŁADNIKI: KRUCHE CIASTO: * mąka pszenna – 200 g * masło – 100 g * cukier – 90 g * żółtko – 1 szt * śmietana kwaśna – 1 łyżka KREM JOGURTOWY: * jogurt grecki

Ostra na Słodko
Kokosowe placki z malinami i czereśniami 132

Szybkie i łatwe placki z owocami: malinami i czereśniami. Na śniadanie i na podwieczorek ;) Składniki: 100ml mleka, 3 łyżki jogutu naturalnego, jajko, 4 duże łyżki mąki, 2 łyżki wiórków kokosowych, łyżka cukru, szczypta soli, pół łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka masła, garść malin, kilka czereśni Przygotowanie: Jajko mieszamy razem z mlekiem, jogurtem oraz cukrem. Następnie stopniowo mąkę, proszek do pieczenia(...)oraz wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy.  Z 4-5 czereśni usuwamy pestkę, wraz z malimami dodajemy do masy. Odstawiamy na 5minut. Na rozgrzaną patelnię z masłem wykładamy za pomocą łyżki masę - po około 3 łyżki na sztukę. Smażymy na lekko rumiany kolor zobu stron na średnim ogniu. Podajemy z syropem klonowym lub świeżymi owocami

Lena Gotuje
Crostini z serem góralskim i czosnkiem 102

Crostini nasmarowane czosnkiem, skropione oliwą i podane z gorącym, wędzonym serem góralskim, do tego plastry cukinii i czereśnie – niebanalne połączenie, ale jakie pyszne! Kolorowo, letnio, smacznie, tego mi było trzeba;) Spróbujcie, bo dziś moja wyobraźnia podyktowana głodem powędrowała naprawdę daleko Śniadanie, kolacja, przekąska na ciepło, zimno, chrupiąca, serowa poleca się gorąco! SKŁADNIKI: 4 kajzerki 4 ząbki czosnku(...)sera góralskiego wędzonego oliwa ostra papryka i lubczyk suszony kilka plastrów cukinii garść czereśni i mixu sałat PRZYGOTOWANIE: Kajzerki kroję na kilka kromek, układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polewam oliwą. Czosnek obieram, siekam drobniutko, nakładam równomiernie na każdy kawałek pieczywa. Ser kroję w plastry, następnie w słupki, układam na crostini. Ponownie lekko skrapiam je oliwą i przyprawiam. Piekarnik

Zasmakuj Kuchni
Tarta z truskawkami i czereśniami 83

Tarta z truskawkami i czereśniami. “W prostocie siła” to wręcz idealny opis tego ciasta. Kruche ciasto z tym, co aktualnie najlepsze. Możecie użyć dowolnych owoców – za każdym razem będzie pysznie. U mnie w wersji z truskawkami, czereśniami i małym porzeczkowym akcentem. Więcej moich sezonowych przepisów klikając TUTAJ. Artykuł Tarta z truskawkami i czereśniami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Schwarzwälder Kirschtorte - Tort Szwarcwaldzki 183

czekolady; u mnie w nieco bardziej nowoczesnej wersji. Tradycyjnie Tort Szwarcwaldzki dekoruje się na wierzchu kandyzowanymi wiśniami, jednak sądzę, że w sezonie na świeże owoce znacznie lepiej jest wykorzystać czereśnie, którymi można również zastąpić nadzienie. Schwarzwälder Kirschtorte zwany również Tortem z Czarnego Lasu jest świetny zarówno zimą, gdy możemy wykorzystać domowe wiśnie w syropie, jak i latem, gdy drzewa uginają(...)cukru pudru z wanilią 2-3 łyżki cukru pudru Do nasączenia: 100 ml Kirschu lub wiśniówki 100 ml syropu z wiśni Dekoracja: 200 g czekolady deserowej garść wiśni lub czereśni * PRZYGOTOWANIE Ciasto czekoladowe Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej (kładąc miskę nad garnek z gotującą się wodą). Do jeszcze ciepłej czekolady dodaj pokrojone w kostkę masło i ubij mikserem

Food Square
Gryczane pierogi z czereśniami 118

Czereśnie w tym roku tak obrodziły że zjadłam ich niesamowitą ilość, chyba jeszcze w żadnym roku tyle nie pochłonęłam. Są soczyste, pachnące słońcem i takie słodkie. Tym razem zamknęłam pyszne czereśnie w pierogach, polałam je sosem jogurtowym i obiad gotowy, polecam. Pierogi z czereśniami w sosie jogurtowo - miętowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tarta na francuskim cieście z czereśniami (Torta di sfoglia alle ciliegie) 149

SKŁADNIKI 200 g czereśni 80 g cukru trzcinowego 30 g m ą ki   30 g masła  200 ml mleka 2o0 ml śmietany 30% 1 cukier waniliowy 3 jaja 1 opakowanie ciasta francuskiego cukier puder  **** INGREDIENTI 200 g di ciliegie 80 g di zucchero di canna 30 g di farina 30 g di burro(...)latte 1 confezione di  vanillina 3 uova 50 g di zucchero 1 rotolo di pasta sfoglia zucchero a velo PRZYGOTOWANIE Przygotowanie tarty rozpoczynamy od umycia, osuszenia i wydrylowania czereśni. W misce miksujemy jaja z cukrem. Stopniowo dodajemy cukier waniliowy, mąkę, mleko i śmietanę. Na koniec wlewamy roztopione i ostudzone masło. Masę miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, przykrywamy

La grande e la piccola cuoca
kruche ciasto z czereśniami i budyniową pianką 137

Kruche ciasto z delikatną, słodką budyniową pianką i czereśniami to doskonałe połączenie. Na dodatek zawsze wychodzi i świetnie smakuje. Polecam do wypróbowania również z innymi sezonowymi owocami :-) składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru cukier waniliowy 200 g masła 5 jaj (oddzielnie żółtka i białka) 3-4 łyżki gęstej śmietany 1/2 kg czereśni 1 szklanka(...)masło, żółtka i śmietanę. Zagniatam i wyrabiam na gładkie ciasto. Odkrawam 1/3 część ciasta i odkładam ją do zamrażarki. Pozostałym ciastem wylepiam dno blaszki (21x26). Na ciasto wykładam wydrylowane czereśnie. Białka ubijam na sztywną pianę z cukrem pudrem, na koniec dodaję proszek budyniowy i dokładnie miksuję. Gotową pianę wykładam na owoce. Na wierzch ścieram (na tarce o grubych oczkach) drugą

babka w formie
Tarta z czereśniami i białą czekoladą 143

Przepyszny i pięknie wyglądający letni deser. Kruche ciasto doskonale komponuje się z delikatnym kremem z białej czekolady i świeżymi czereśniami.  Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 40 g cukru pudru jajko szczypta soli Krem z białej czekolady: 330 ml śmietanki 30% 100 g białej czekolady 2 łyżki cukru pudru ok 300 g wydrylowanych czereśni(...)rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier puder i czekoladę. Krem wyłożyć na upieczone spody do tart. Ułożyć na nich wydrylowane czereśnie, posypać migdałami i udekorować miętą. Schłodzić przed podaniem

Smakołyki Asi
Tarta na kruchym cieście z budyniowym kremem i czereśniami 152

Lato, lato, lato- śpiewam już od rana i opycham się czereśniami. Najsmaczniejsze są te zrywane na drabinie. Soczyste, nagrzane słońcem, słodziutkie. Podobno czereśnia, żeby wydać owoce, potrzebuje drugiego drzewa. To tak jak człowiek, który potrzebuje drugiego człowieka, żeby być szczęśliwym. Bardzo lubię takie historie. Czereśnie zresztą też. Zrywam je do czerwonego, metalowego kubka

dolcevitainmykitchen
Torcik serowy z czereśniami 299

Delikatny, kremowy, wprost rozpływający się w ustach. Niebiański sernik na bazie mascarpone połączony ze słodkimi czereśniami. Propozycja idealna na deser w upalne dni. Składniki 500 g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru ekstrakt waniliowy 4 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody ok. 1 szkl czereśni ok. 3/4 szkl płatków cynamonowych 1. Na dno tortownicy o wymiarach(...)gorącej wodzie. 3. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Stopniowo dodajemy serek mascarpone, ciągle ubijając. 4. Do masy dodajemy wydrylowane, pokrojone w kawałki czereśnie. Kilka sztuk zostawiamy w całości do dekoracji. Na koniec wlewamy rozpuszczoną, przestudzoną żelatynę. 5. Sernik wlewamy do tortownicy. Wierzch dekorujemy owocami. Wstawiamy do lodówki na noc. Smacznego

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pełnoziarniste drożdżówki z czereśniami 170

drożdży 1 łyżka cukru 250 ml mleka 80g masła 250g mąki pszennej 250g mąki pełnoziarnistej 1 jajko 2 żółtka + białko do smarowania 4 łyżki ksylitolu ok. 400g czereśni Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Drożdże kruszymy i mieszamy w misce z łyżką cukru i ok. 5 łyżkami ciepłego mleka. Odstawiamy na 15 min i przykrywamy ściereczką. Jajko miksujemy(...)żółtkami, dodajemy ksylitol. Wlewamy masło, i mleko i rozczyn. Wsypujemy mąki i ugniatamy przez ok. 10 min. Odstawiamy na ok. 1h w ciepłe miejsce. Czereśnie pozbawiamy pestek. Blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto gdy podwoi swoją objętość dzielimy na 10-14 części, a z każdej robimy wałek i zawijamy w pętelkę. Przekładamy na blaszki i odstawiamy ponownie w ciepłe miejsce

Czarnawisienka
Kruche ciasto z czereśniami i budyniem 212

polecam. Przepis z  tej  strony. Składniki: 40 dag mąki 25 dag cukru 20 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka Dodatkowo: ok. 60 dag połówek czereśni 500 ml mleka 3 łyżki cukru 1 torebka budyniu waniliowego Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wstawić na minimum 30 minut do lodówki. Potem podzielić ciasto na dwie części(...)Większą część ciasto wyłożyć na blaszkę (25-30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie poukładać czereśnie. Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń i jeszcze gorący wylać na czereśnie. Dokładnie rozprowadzić. Na wierzchu rozłożyć pozostałe ciasto. Piec w 180 stopniach przez około godzinę, tak do zrumienienia. Wystudzić i potem można posypać cukrem pudrem

Ewusiowe Smaki
Sorbet truskawkowo-czereśniowy 157

Prosty i szybki w przygotowaniu sorbet. Wystarczy zmiksować truskawki, wydrylować i zmiksować czereśnie, lekko dosłodzić do smaku i zamrozić. Nie potrzeba maszyny do lodów, wystarczą tylko foremki. Świetny dla alergików, dla dbających o linię. I przede wszystkim samodzielnie zrobiony, a takie desery smakują najlepiej i nie ma co ukrywać, są najzdrowsze! garść truskawek garść czereśni 1 łyżka cukru trzcinowego (opcjonalnie(...)smaku) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawki umyć i odszypułkować. Czereśnie umyć i wydrylować. Owoce przełożyć do wysokiego naczynia i dokładnie zblendować. Zmiksowane owoce dosłodzić do smaku i przełożyć do foremek na lody. Zamrozić. * Bardzo fajne i tanie są wielorazowe foremki do lodów takie jak np. TE-KLIK * Masę owocową można również włożyć do maszyny do lodów i postępować wg instrukcji

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Owsianka z czereśniami i płatkami migdałowymi 137

osoby) - 10 łyżek płatków owsianych - 1 duża garść czereśni - 2 łyżki miodu - 2 łyżki płatków migdałowych S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: płatki owsiane zalewamy wrzątkiem, czekamy aż napęcznieją. czereśnie przekrawamy na pół i drylujemy. płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. do płatków dodajemy czereśnie

Gocha gotuje!

Proponowane wyszukiwania