S k ł a d n i k i: (dla 1 osoby) - 10 łyżek płatków owsianych - 1 duża garść czereśni - 2 łyżki miodu - 2 łyżki płatków migdałowych S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: płatki owsiane zalewamy wrzątkiem, czekamy aż napęcznieją. czereśnie przekrawamy na pół i drylujemy. płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. do płatków dodajemy czereśnie i uprażone płatki migdałowe, polewamy miodem i konsumujemy :) czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Gocha gotuje to połączenie moich największych pasji - gotowania i fotografii. Zapraszam w kulinarną podróż po moim świecie :)