Sorbet truskawkowo-czereśniowy

Sorbet truskawkowo-czereśniowy

Sorbet truskawkowo-czereśniowy

Przepis na : deser

Prosty i szybki w przygotowaniu sorbet. Wystarczy zmiksować truskawki, wydrylować i zmiksować czereśnie, lekko dosłodzić do smaku i zamrozić. Nie potrzeba maszyny do lodów, wystarczą tylko foremki. Świetny dla alergików, dla dbających o linię. I przede wszystkim samodzielnie zrobiony, a takie desery smakują najlepiej i nie ma co ukrywać, są najzdrowsze! garść truskawek garść czereśni 1 łyżka cukru trzcinowego (opcjonalnie, do smaku) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawki umyć i odszypułkować. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.