czekolada - 27946 przepisów (strona:394/1864)

Przepis #66 Kokosowe pralinki na patyku (FIT) 128

Witajcie, dzisiejszy pomysł na zdrowe słodkości wpadł całkiem nieoczekiwanie. Miałam ochotę na coś kokosowego i czekoladowego. Pierwsze co to pomyślałam o czekoladzie kokosowej - szybko się jednak tego pomysłu pozbyłam. Więc zabrałam się za coś co można szybko zrobić w domu. I tak powstały one: kokosowe pralinki w gorzkiej czekoladzie - bez glutenowe, bez jajek i mleka. Do ich przygotowania użyłam tylko(...)tempie znikają:) Spróbujcie sami! Składniki (10 pralinek) - 50 g wiórek kokosowych - 20 g cukru lub słodzika - 1,5  łyżki jogurtu greckiego - 1 łyżka mąki kokosowej - 40 g gorzkiej czekolady - kilka łyżek mleka roślinnego lub zwykłego - patyczki do szaszłyków Dodatkowo - do obtoczenia   - posiekane orzechy ( ja użyłam nerkowców) - wiórki kokosowe Wykonanie Do miseczki wrzucamy wiórki kokosowe, cukier oraz jogurt grecki

Health-Fit-Life
Tatraletki limonkowe 164

czekoladową zwieńczone zaskakująco orzeźwiającym kremem z limonki jest naprawdę boskie. Nie da się tego opisać tego trzeba po prostu  spróbować.  Tartaletki wykonałam według przepisu w reklamie pewnej czekolady w majowym numerze "Kuchni" (przepis na tartę). Polecam też ciasto czekoladowe z limonkowym kremem, na które przepis znajdziecie tu .  TARTALETKI LIMOKOWE  z CZEKOLADĄ i DŻEMEM Składniki(...)piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 minut. Po tym czasie usuwamy groch i papier i podpiekamy jeszcze 5 minut. Spody tartinek studzimy. Krem czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 125 g śmietany 30% 40 g masła 50 g cukru W rolndlu podgrzewamy śmietanę z masłem i cukrem. Dodajemy posiekaną czekoladę cały czas mieszamy aż się rozpuści. Następnie rondel wstawiamy

Bon appetit mon amie
Chleb drożdżowy z naczynia żaroodpornego 191

Tydzień! Calutki tydzień minął od ostatniego posta i aż sama się za głowę łapię jak mogłam do tego dopuścić. Mam jednak coś na swoje usprawiedliwienie ;) Wakacje

Kuchnia w czekoladzie
Malinowa a'la delicja bez pieczenia 152

Ciasto na spodzie z biszkoptów, z galaretką i owocami, czekoladową masą, oblane gorzką czekoladą. Inspiracją były ciasteczka Delicje - ale w wersji ulepszonej!:) Składniki: ok 200 g biszkoptów, 2 łyżki masła (w temp. pokojowej) 600 g malin, 3 galaretki malinowe, 800 g śmietany 30%, 300 g czekolady gorzkiej, łyżka żelatyny, 2 łyżki cukru, ok 2 łyżek kakao, Przygotowanie: Biszkopty kruszmy bardzo(...)odstawiamy do ostygnięcia. Na spód naszego ciasta wykładamy maliny, na które bardzo powoli - najlepiej łyżką wylewamy galaretkę i wstawiamy do lodówki do stężenia. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. Czekoladę - 200 g rozpuszczamy w kąpieli wodnej i ostudzoną dodajemy wraz żelatyną do śmietany. Gotową masę wykładamy na galaretkę, posypujemy kakao i rozpuszczoną (100g) czekoladą w kąpieli wodnej. Wstawiamy

Lena Gotuje
Sernik straciatella z malinami bez pieczenia 171

Słodki sernik na zimno z dodatkiem gorzkiej czekolady i kwaśnych malin - idealne współgranie i równowaga smaków. Czy może być lepszy deser na lato?! Składniki: 1/2 opakowania biszkoptów okrągłych, 1 kg sera twarogowego, 200 ml śmietanki 30%, 2 galaretki krystaliczne cytrynowe, 2 galaretki malinowe, duże opakowanie malin, czekolada gorzka, 3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 300 ml wody(...)Ostawiamy do wystudzenia. Galaretkę malinową rozpuszczamy w 600 ml wody i również odstawiamy do wystudzenia. Czekoladę kruszymy na mniejsze kawałki. Ser ubijamy z cukrem, dodajemy stopniowo ostudzone galaretki cytrynowe. Śmietanę ubijamy i stopniowo dodajemy do masy serowej. Miksujemy tylko do połączenia składników. Na koniec wrzucamy czekolady i delikatnie mieszamy. Na wyłożone biszkopty wylewamy masę serową. Wstawiamy do lodówki na godzinę

Lena Gotuje
Przepis #65 Domowe czekoladki z kokosowym nadzieniem 111

miękkie nadzienie. Uwierzcie mi, że są na prawdę przepyszne! Do przygotowania czekoladek użyłam silikonowych foremek do babeczek, dlatego też wyszły mi dość sporych rozmiarów.   Składniki: - 100 g gorzkiej czekolady  - 150g jogurtu greckiego bardzo gęstego - 10 g wiórek kokosowych - 2 łyżeczki cukru lub słodzika Wykonanie W kąpieli wodnej roztapiamy połowę czekolady. Następnie smarujemy nią dno oraz do 1/3 wysokości(...)foremki. Odstawiamy do lodówki na około godzinę. W między czasie jogurt grecki mieszamy z cukrem/ słodzikiem oraz wiórkami kokosowymi. Tak przygotowanym nadzieniem wykładamy nasze foremki z zastygłą czekoladą. Wkładamy ponownie do lodówki na czas przygotowania wierzchniej warstwy. W kąpieli wodnej roztapiamy pozostałą czekoladę i wylewamy ją na kokosowym krem delikatnie rozprowadzając aby zakrył cały wierzch. Wkładamy do lodówki. Po godzinie

Health-Fit-Life
Deser lodowy z domowym sosem czekoladowym 215

gałki lodów – u mnie śmietankowe z wiśniami i sosem wiśniowym Bracia Koala bita śmietana listki świeżej mięty Przygotowanie: Jak przygotować prosty domowy sos czekoladowy: 100 g mlecznej czekolady 200 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany, kremówki 2 łyżki wody   Połamaną czekoladę, śmietanę i wodę umieszczamy w małym garnku. Podgrzewamy, ciągle mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady i połączenia

Słodkie okruszki
CIASTO MILKY WAY + FILMIK 355

Milky way to ciasto czekoladowo-mleczne, zaliczane do najpyszniejszych ciast, jakie jadłam. Moje dzieci za nim przepadają. Mięciutki biszkopt przełożony masą z mleka w proszku i polane czekoladą. Myślę że tego ciasta nie trzeba nikomu polecać bo jest przepyszne. SKŁADNIKI :  3/4 szklanki mąki pszennej ( 100 g ) 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka z czubkiem, proszku(...)POLEWA :  100 g czekolady deserowej 50 ml śmietany 30 %  PRZYGOTOWANIE :   Całe jajka ubijamy mikserem na puch, dodajemy cukier, dalej ubijamy, następnie wlewamy olej i wsypujemy pomieszane mąki z kakao. Biszkopt delikatnie mieszamy, wylewamy na blaszkę 25/30 , wyłożoną papierem i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 % C. Masa-Mleko 3/2 % podgrzewamy z cukrem, aż całkowicie się rozpuści. Studzimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciastka orkiszowe z suszonymi malinami i białą czekoladą 105

Przepis autorski (mój). Ciasteczka smakują i pachną... obłędnie! Są kruche, chrupiące i idealnie łączą w sobie słodką białą czekoladę z lekko kwaskowatymi malinami.  Możecie też użyć suszonych wiśni. Koniecznie spróbujcie! (około 18 sztuk)    150g mąki orkiszowej (może być dowolna) 100g cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli 110g masła/margaryny 1 jajko Dodatkowo: 100g(...)białej czekolady 30g suszonych malin ( Brodowski Owoce ) W misce dokładnie wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Wbić jajko i dodać masło/margarynę, a następnie całość dokładnie połączyć. Na końcu do masy wmieszać maliny z posiekaną czekoladą. Z ciasta formować kulki o wielkości małego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę odrobinę spłaszczyć i z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze

Di gotuje
Przykładowy jadłospis odchudzający 1500 kcal #2 133

Łyżeczka) Olej kokosowy (płynny) – 30 g (3 x Łyżka) Miód pszczeli – 144 g (6 x Łyżka) Płatki owsiane (górskie) – 60 g (6 x Łyżka) Czekolada gorzka – 50 g (8.33 x Kostka) Olej kokosowy (płynny) – 5 g (0,5 x Łyżka) Maliny (świeże) – 100 g (1.67 x Garść) Czas przygotowania: 30 minut   1.Płatki(...)owsiane zmiel na mąkę. Następnie zblenduj je z pozostałymi składnikami na ciasto (oprócz 1/2 łyżki oleju kokosowego, czekolady i malin), do uzyskania gładkiej masy. 2. Piecz 20 minut w 180 stopniach C. 3. Wyjmij z piekarnika i odstaw do lekkiego przestudzenia. W tym czasie przygotuj polewę rozpuszczając czekoladę z 1/2 łyżki oleju kokosowego na małym ogniu lub w kąpieli wodnej

Powiedz dietom nie
Chlebek bananowy z gorzką czekoladą i płatkami owsianymi 123

szybciutko. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny chlebek bananowy. Zrobiłam go wczoraj po południu i już mało co zostało. Do chlebka dodałam troszkę płatków owsianych błyskawicznych i gorzką czekoladę ze startą skórką pomarańczową. Wyszedł super smaczny i wilgotny :-) Miłego piątku kochani :-) Składniki: 4 dojrzałe średnie banany 1 szklanka mąki pszennej 100 g gorzkiej czekolady ze skórką pomarańczy 3/4 szklanki(...)płatków owsianych błyskawicznych  1 łyżeczka sody 2 jajka L 150 g masła 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1. Masło musimy roztopić i odstawić do wystudzenia. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. Jajka wybijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem. Do miski dajemy obrane banany, rozgniatamy je i mieszamy razem z cukrem. W drugiej misce mieszamy mąkę z sodą. Do rozgniecionych bananów

kruche babeczki
Słoneczna Latina 2751

Słoneczna Latina to pyszne ciasto będące połączeniem kruchego ciasta z bezą i bakaliami, biszkoptu makowego oraz masy adwokatowej, biszkoptów i białej czekolady. Ciasto ucieszy każde podniebienie. Z filiżanką aromatycznej kawy smakuje nieziemsko.  SKŁADNIKI: Ciasto bakaliowe: 1,5 szklanki mąki, 150g margaryny, 3 jajka, 1,5 łyżki cukru pudru, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, ½ łyżki śmietany 18%, 1/3 szklanki cukru kryształu(...)maku, Masa: 500ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego, 2 łyżki cukru kryształu, 3 łyżki cukru pudru, 200g masła, 2 kieliszki advocata, Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów, 1 tabliczka białej czekolady, 1 łyżka mleka, 50g płatków migdałowych, PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto bakaliowe: Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną, cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, żółtkami oraz śmietaną. Zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jagodowa rozkosz 363

kolor masy będzie wówczas nieco mniej wyrazisty. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 40 g startej mlecznej czekolady 2 łyżki oleju Masa jagodowa: 100 g masła 1/2 szkl. cukru pudru 250 g waniliowego serka homogenizowanego 1 szkl. mleka w proszku 150 g jagód 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa(...)szkl. śmietany 30% 1 śnieżka 125 g mascarpone Dodatkowo: starta czekolada do dekoracji Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku i miksujemy po każdym dodaniu. Wlewamy olej. Mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz startą czekoladę mieszamy i delikatnie łączymy z masą jajeczną. Wylewamy do blaszki (21x21cm ewentualnie 24x24cm) wyłożonej papierem

Smaki Na Talerzu
Szybkie i zdrowe ciasto fasolowe z chili 103

niewegańskiej 3 łyżki oleju kokosowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią duża szczypta mielonej papryczki chili Polewa 1 łyżeczka oleju kokosowego 50 g gorzkiej czekolady dodatkowo owoce do przybrania, np. maliny, truskawki, borówki Przygotowanie Płatki owsiane zmiel na mąkę. Następnie zblenduj je z pozostałymi składnikami na ciasto, do uzyskania gładkiej masy. Piecz 20 minut(...)stopniach C Wyjmij z piekarnika i odstaw do lekkiego przestudzenia. W tym czasie przygotuj polewę rozpuszczając czekoladę z olejem na małym ogniu lub w kąpieli wodnej. Posmaruj ciasto czekoladą, pokrój, udekoruj owocami. Wskazówki Do pieczenia użyłam silikonowej foremki 21x21 cm, ciasto miało wysokość ok 1 cm Użyj naturalnego kakao niskotłuszczowego, bez dodatku cukru Wybierz dobrą czekoladę gorzką, która na pierwszym

Powiedz dietom nie
Ciasto szpinakowe z borówkami 300

Ucierane ciasta z dodatkiem oleju są jednymi z tych, które bardziej lubię. Zwłaszcza do porannej kawki. A jeśli dodać do tego szpinak i borówki, to mamy

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania