Chrupka miodowa: 100 g cukru 50 g miodu migdałowego Huzar 2 łyżki wody 1/2 łyżki sody oczyszczonej Ponadto: około 400 g herbatników 250 g kwaśnego dżemu z czarnej porzeczki Pierwszym etapem będzie przygotowanie masy budyniowej, a dokładnie półproduktów. Na samym początku wyjmijcie sobie masło z lodówki. Musi być ono w takiej samej temperaturze jak wystudzony budyń. Macie wtedy
MamaOskarkamasła (lub kostki do pieczenia), plus trochę do posmarowania formy 1,5 szklanki cukru 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 słoik marmolady lub dżemu z czarnej porzeczki 400 g 1 kisiel w czerwonym kolorze (proszek) 1 budyń waniliowy (proszek) 1 kg zmielonego twarogu (można użyć dobrej jakości z wiaderka) Wykonanie: 250 g masła lub kostki do pieczenia
Poezja Smaków - blog kulinarnyszklanka cukru pudru (150g) 1/3 szkl. mleka (82g) 3 łyżki mąki ziemniaczanej (77g) 4-5 łyżeczek cukru waniliowego (ok 20g) Dodatkowe składniki: Powidła śliwkowe lub dżem z czarnej porzeczki Gorzka czekolada (100g), 2 łyżki oleju Wykonanie: Biszkopt Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier, ubić na sztywną lśniącą pianę. Dodawać po 1 żółtku dalej ubijając. Mąkę i kakao wymieszać
KulinarneImpresje.pljabłkowego 100% (1 szklanka = 250 ml; u mnie sok Hortex) 5 łyżek płatków owsianych (płaskich) kilka plasterków jabłka Opcjonalnie: ulubione dodatki (u mnie orzechy, prażone siemię lniane, suszona czarna porzeczka, liofilizowane borówki, kandyzowana marchewka, płatki kokosowe) Do rondelka należy wlać sok i wsypać płatki. Całość gotować do momentu zgęstnienia, a następnie przełożyć do miseczki. Owsiankę podawać bezpośrednio po przygotowaniu
Di gotujeGęsty owocowy koktajl zawierający banany, a także sok z dużą ilością miąższu z jabłek i czarnej porzeczki
Przepisy Kulinarnerobiłam na krakersach i na biszkopcie . Tym razem zrobiłam wersję na ciemnych herbatnikach, które ładnie komponują się z jasnym kremem. Dla przełamania słodkiego smaku dodałam konfiturę z czarnej porzeczki. składniki: 3 duże opakowania herbatników kakaowych (po 250 h) 8 łyżek konfitury porzeczkowej krem kokosowy 2,5 szklanki mleka, u mnie 3,2% Jogo 2 żółtka 2 łyżki cukru waniliowego
Monia miesza i gotujetrozen peas blend all than add milk and butter, use nutmeg, salt, pepper to your own preferred taste. Składniki: - pierś z kaczki - sól, pieprz - sos sojowy - miód - czarna porzeczka - wino wytrawne czerwone - sok z pomarańczy - mrożony zielony groszek - 4 średnie ziemniaki - mleko - gałka muszkatołowa - 2łyżki masła Przygotowanie: 1 . Pierś z kaczki należy oprószyć solą, pieprzem, dodać 3 łyżki
Coś z niczegobudyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 4-5 łyżek, masło 200 g, piana: białka 4 szt, cukier puder 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki 8 łyżek, orzechy włoskie posiekane 2 szklanki, Sposób przygotowania: Mąkę przesiać, dodać margarynę i posiekać nożem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Ciasto rozwałkowujemy
kulinarne odsłony patiSzybkie ciacho do dobrej kawy. Składniki: 2 szklanki mąki 3 jajka ½ słoiczka dżemu z czarnej porzeczki lub z borówek 1 szklanka mleka ½ szklanki oleju 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka kakao tłuszcz do formy bułka tarta do formy Wykonanie: Wymieszać wszystkie składniki, dokładnie utrzeć mikserem i przelać do przygotowanej
Tradycyjna Kuchniabudyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 4-5 łyżek, masło 200 g, piana: białka 4 szt, cukier puder 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki 8 łyżek, orzechy włoskie posiekane 2 szklanki, Sposób przygotowania: Mąkę przesiać, dodać margarynę i posiekać nożem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Ciasto rozwałkowujemy
kulinarne odsłony patiimbirem Magiczny eliksir: syrop imbirowy z kurkumą Koktajl ananasowy z natką pietruszki Koktajl malinowo-jogurtowy Koktajl truskawkowy z zieloną natką Koktajl mleczny owocowy Jogurtowy koktajl z czarną porzeczką Koktajl ze szpinakiem i nasionkami chia Koktajl z rzodkiewką Wiosenny detox, czyli zielony koktajl Koktajl jogurtowy z nasionami chia i mango Koktajl z jarmużu i kiwi Zielony koktajl z jarmużem
Kulinarne przygody GatityPorwaliśmy się na dziczyznę. W przepisie jest galaretka porzeczkowa. Takiej nie mieliśmy, więc wykorzystaliśmy czarne porzeczki w syropie i zrobiliśmy domowym sposobem. Składniki Marynata : 1 cytryna 50 ml wody 50 ml czeronego wina 1 cebula marchewka pietruszka seler 2 liście laurowe 20 ziaren pieprzu 750 g udźca sarny marynata jarzlarety ynowa 150 g masła 30 g masła
R'n'G Kitchengreckiego, ulubiony dżem, morwa biała suszona WYKONANIE Ciasteczka kruszymy, układamy na dnie pucharków. Następnie kładziemy warstwę jogurtu, a na to kilka łyżeczek ulubionego dżemu (użyłam domowej konfitury z czarnej porzeczki). Całość posypujemy suszoną morwą białą
słodki bratekcztery części, trzema przełożyłam krążki a czwartą posmarowałam całość torcika. Do dekoracji użyłam dodatkowej masy) Opcjonalnie nasączone blaty przed nałożeniem kremu możemy posmarować kwaskowatym powidłem lub dżemem z czarnej porzeczki
Domowy Smak Jedzeniacukier 3/4 szklanki, olejek migdałowy 1 łyżeczka, mąka pszenna 2 szklanki, buraki ugotowane drobno starte 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1/2 łyżeczki, dżem wysokosłodzony z czarnej porzeczki 250 gram, puder cukier - ile potrzeba jajka, cukier, olejek migdałowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do spienienia, masa będzie grudkowata ale taka ma być dodać mąkę, proszek z sodą, dodać
W Mojej Kuchni Lubię