czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:124/223)

Ciasto orzechowa kostka 146

żółtka jajko 3/4 szkl cukru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 200 g masła 125 g margaryny 300 g zmielonych orzechów włoskich kieliszek rumu 1/2 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki kakao do posypania połówki orzechów do dekoracji Biszkopt: Żółtka zmiksować z cukrem na jasną, puszystą masę. Wymieszać ze zmielonymi orzechami, proszkiem do pieczenia i bułką tartą. Białka ubić ze szczyptą

Smakołyki Asi
Ciasto Łabędzi Puch | Zdrowsza Wersja | 115

łyżki ksylitolu/erytrolu Mało roztapiamy na patelni. Dodajemy wiórka i ksylitol/erytrol. Podsmażamy na złocisty kolor (możemy dodać trochę wody). Studzimy.  PRZEKŁADANIE: + Dżem (lub gęsty mus) jagodowy/z czarnej porzeczki Na biszkopcie rozsmarowujemy dżem. Następnie nakładamy masę i równomiernie ją rozprowadzamy. Całość posypujemy posypką kokosową, lekko ją wbijamy.  P.S Do 30 czerwca 2019 r. na stronie  https://www.manufaktura-wielkopolska.pl

Czarnawisienka
Kostka alpejska 582

łyżki ksylitolu (lub cukru) 2 płaskie łyżki gorzkiego kakao 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatkowo: 200 g kwaśnego dżemu (u mnie niesłodzona czarna porzeczka) dodatkowo: 4 łyżeczki kawy Inka klasyczna rozpuszczonej w połowie szklanki wrzątku dodatkowo: 1 łyżka soku z cytryny Krem kajmakowo-bezowy: 200 g miękkiego masła 400 g kajmaku 2 łyżki

Poezja smaku
PRODUKTY NATURALNE SCHRONISKO SMAKÓW MAGDA GESSLER 201

wody, herbaty lub lemoniady. Do wyboru mamy kilka smaków: syrop z malin, syrop z żurawiny, syrop z pigwy, syrop z owoców bzu czarnego, syrop z czarnej porzeczki oraz syrop korzenny z imbirem 6) Konfitury i powidła Produkty jak z babcinej spiżarni. Tylko owoce i cukier, bez konserwantów, i sztucznych dodatków, których jest pełno w sklepowych przetworach. Nie zagęszczane

Kuchnia MagdaLeny
PRODUKTY NATURALNE SCHRONISKO SMAKÓW MAGDA GESSLER 201

wody, herbaty lub lemoniady. Do wyboru mamy kilka smaków: syrop z malin, syrop z żurawiny, syrop z pigwy, syrop z owoców bzu czarnego, syrop z czarnej porzeczki oraz syrop korzenny z imbirem 6) Konfitury i powidła Produkty jak z babcinej spiżarni. Tylko owoce i cukier, bez konserwantów, i sztucznych dodatków, których jest pełno w sklepowych przetworach. Nie zagęszczane

Kuchnia MagdaLeny
LEŚNY MECH 132

schładzanej minimum 12 godzin 1 pełna łyżka żelatyny + 3 łyżki wody (można zastąpić śmietan fixem) 1 pełna łyżka cukru pudru DODATKOWO: 1 słoiczek dżemu, np. z czarnej porzeczki lub powideł śliwkowych, 250-350 g świeżych owoców (malin, borówek, truskawek) WYKONANIE CIASTO: Jajka wyjmujemy z lodówki i zostawiamy na blacie do cieplenia. Szpinak rozmrażamy na sicie i lekko odciskamy

cool and minty
Buraczki z czarną porzeczką 91

jako dodatek do dań mięsnych. Szczególnie pieczeni lub mięs smażonych. Spróbujecie, to nawet mięsa nie trzeba będzie ;) Składniki: 500 g podłużnych buraczków 1 słoik (200 ml) czarnej porzeczki w naturalnym syropie (bez cukru) 25 ml oleju z pestek winogron ksylitol Przygotowanie: Buraczki czyścimy, każdą sztukę owijamy w folię aluminiową, pieczemy 80 minut w temperaturze 180°C . Studzimy, obieramy

R'n'G Kitchen
6 dietetycznych ciekawostek o warzywach i owocach, które warto znać 110

dynia, morele, brzoskwinie, pomarańcze, cytryny, grejpfruty swoją barwę zawdzięczają beta-karotenowi. Ta grupa warzyw i owoców zawiera również duże ilości witaminy C! Ciemnogranatowe , jak choćby burak, kapusta czerwona, czarna porzeczka, winogrona, borówka, śliwka, jeżyna, żurawina zawierają duże ilości antocyjanów, witaminy C oraz karotenoidów. Zielone , jak na przykład brokuły, natka pietruszki, sałata, szpinak, cykoria, seler naciowy zawierają foliany. Zielone warzywa

Fleksitarianizm.pl
Pain perdu roulé – tosty francuskie z ricottą i malinami 120

każdej strony). Gotowe roladki posypać cukrem pudrem i udekorować miętą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką → Naleśniki z prażonymi jabłkami, serkiem i miętą → Tosty francuskie z owocami i bitą śmietaną → Czekoladowy pudding z tapioki z malinami → Muffinki z malinami i białą czekoladą

Oryginalny smak
Placki bananowo-borówkowe na kefirze (bez cukru) 181

grama białego cukru, bo całą słodycz uzyskamy z dojrzałych bananów. Moim dzieciom bardzo posmakowały te placki, więc polecam je z czystym sumieniem. Do tego nektar z czarnych porzeczek Hortex i leniwe sobotnie śniadanie gotowe Spróbujcie Składniki: – 2 dojrzałe banany (u mnie 200g po obraniu) – 250ml kefiru – 200g mąki (u mnie 100g owsianej i 100g żytniej razowej

Smaki Armine
CRUMBLE Z JABŁKAMI I PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI 124

Gorące jabłka pod kruszonką to szybki deser na przyjście niespodziewanych gości. Zamiast kawy proponuję podać sok z czarnej porzeczki Hortex.   SKŁADNIKI na 2 porcje: 2 duże jabłka Kruszonka: 4 łyżki masła, 4 łyżki mąki, 3 łyżki cukru, 1 łyżka płatków migdałowych Dodatkowo:  masło do wysmarowania kokilek  1 łyżka wiórek kokosowych, cukier i cynamon do smaku

słodki bratek
Razowe gofry orkiszowe (bez cukru) 136

ciasto. Przepis na razowe gofry orkiszowe nie zawiera cukru, więc jest idealny także jako baza do dań wytrawnych. Do moich orkiszowych gofrów podałam  galaretkę z czarnej porzeczki  i plasterki czerwonych pomarańczy. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na gofry: gofry z bitą śmietaną i granatem   gofry żytnie pełnoziarniste gofry klasyczne   mleczne gofry ryżowe Razowe

Kulinarne przygody Gatity
Placki marchwiowo- serowe 106

smaczne, mięciutkie i bardzo sycące. Jeśli lubicie placki tak, jak ja je lubię, to koniecznie wypróbujcie ten prosty przepis Placki te proponuję podać z bardzo smacznym nektarem z czarnych porzeczek firmy Hortex. Spróbujcie Składniki: – 100g marchewki – 70g twarogu delikatnego o temperaturze pokojowej (u mnie firmy President) – 40g sera żółtego (u mnie gouda) – 1 jajko

Smaki Armine
Serniki zapiekane 92

książce "Bliny, cepeliny, kołduny" i lekko go zmieniłem. Składniki : - 250 g twarogu, - 1 małe jajko, - 1/4 szklanki mąki, - 1 łyżka cukru waniliowego, - dowolny dżem ( użyłem z czarnej porzeczki ), - 1 łyżka oleju. Wykonanie : Twaróg rozgnieść,( ja zrobiłem to ubijakiem z dziurkami do ziemniaków ) dodać pozostałe składniki i wymieszać. Z ciasta uformować kulki, lekko spłaszczyć i podsmażyć z jednej strony

Przepisy Mikołaja
Lody porzeczkowo - bananowe - samo zdrowie :) 59

serii jako dodatek do ciepłego ciasta cynamonowego . Ich smak możemy dowolnie zmieniać w zależności od upodobań. Mało składników, mało pracy:) Składniki : - zamrożony w plasterkach banan, - zamrożone czarne porzeczki ( lub inne owoce ), - łyżka cukru pudru. Wykonanie : Zamrożone owoce umieścić w robocie kuchennym, w misie z nożem i zmiksować na gładko. Przygotowane lody nakładać do miseczek, wafelków i zjadać

Przepisy Mikołaja