Pączki z tego przepisu są niezwykle puszyste i delikatne. Przełożone kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki i lekkim jak chmurka kremem będą doskonałym deserem nie tylko na Tłusty Czwartek. Wyglądają bardzo smakowicie aż chce się jeść :) Pączki: 550 g mąki pszennej 14 g drożdży instant 70g cukru pudru 1 szkl ciepłego mleka 2 jajka+ 2 żółtka - temp. pokojowa
Smakołyki Asimąki ziemniaczanej 1 łyżka śmietany 18% 1 słoik dżemu z moreli (dowolny dżem, ja akurat miałem z moreli ale każdy inny też będzie dobry np z czarnej porzeczki) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Instrukcja przyrządzenia/przygotowania Kroimy kostkę dobrze schłodzonego masła na kawałki, dodajemy mąkę pszenną, 2/3 szklanki cukru, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Całość miksujemy mikserem
Blog kulinarny S9.PLzałączonych zdjęciach to płatki kukurydziane, chipsy owsiane, chrupiące płatki sojowe, pszenne, jęczmienne, papaja suszona, płatki migdałów, płatki kokosowe, nasiona słonecznika, amarantus preparowany, oraz owoce liofilizowane takie jak: czarna porzeczka, truskawki i maliny. Mieszanka bardzo nam smakuje, jest zapakowana w folię i wygodną, kolorową tubę. Oprócz mieszanek dla dorosłych na stornie mixit.pl znajdziemy też mieszanki musli dla dzieci "przetestowane
kruche babeczkiostudzeniu przecinamy na 3 blaty. Masa: 500 g serka mascarpone 300 g śmietanki 30 % 200 g masy kajmakowej (można więcej) Dodatkowo: 260 g dżemu z czarnej porzeczki 4-5 bananów do nasączenia alkohol typu amaretto, napar kawy lub tak jak u mnie ze względu na dzieci woda z cytryną i odrobiną cukru sok z cytryny Polewa
kruche babeczkiserek waniliowy homogenizowany 150 g, cukier puder 4 łyżki, żelatyna 3 łyżeczki, dodatkowo: banany 1 kg, galaretki cytrynowe 3 szt, cytryna 1 szt, dżem z czarnej porzeczki 1 mały słoik, woda 4,5 szklanki, czekolada mleczna 50 g, do nasączenia: woda 0,5 szklanki, cukier waniliowy 0,5 opakowania, sok z cytryny 1 łyżka, Sposób przygotowania: Białka ubijamy
kulinarne odsłony patipewnej Pani, ale jak to mówią, kiedyś musi być ten pierwszy raz. Drugie urodzinki Jasia. Z okazji 77 urodzin prababci moich dzieci. Uwielbia czarną porzeczkę i chabry. A ten torcik powstał kilka tygodni temu, jako jeden z niewielu na zamówienie. Dla małej Oliwki. Mój urodzinowy <3 <3 <3 wyżej
Życie zaczyna się w kuchniszklanki mąki 2 jajka 1 opakowanie cukru z wanilią 4 łyżki drobnego cukru 100 g roztopionego masła płaska łyżeczka sody 180 g bakalii, u mnie kandyzowana czarna porzeczka, jagody goji, żurawina suszona, posiekane na pół lub na cztery orzechy laskowe opcjonalnie: cukier trzcinowy do posypania wierzchu ciastek Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie
Zasmakuj KuchniZastanawiałam się jak może smakować galaretka z owocowej herbaty... jest przepyszna i przekonałam się o tym piekąc to właśnie ciasto. Ma delikatny smak wiśni i czarnej porzeczki a w połączeniu z puszystym biszkoptem i delikatną kremówką tworzą połączenie idealne. Naprawdę warto spróbować takiego rozwiązania! Biszkopt makowy: 350 ml białek 1 szkl cukru 1 szkl maku 2 łyżeczki
Smakołyki AsiSkładniki: 4 jabłka 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki 2 białka jaja 8 łyżek cukru Sposób wykonania: Jabłka kroimy na połówki i wycinamy gniazda nasienne. W powstałe zagłębienia nakładamy dżem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania dodajemy stopniowo cukier. W ten sposób uzyskamy sztywną błyszczącą pianę, którą nakładamy na połówki jabłek. Układamy całość na blaszkę
Qchnia po prostuOwsianka z owocami i gorzką czekoladą to idealne śniadanie w mroźny zimowy poranek. Składniki: Mleko, płatki owsiane, płatki orkiszowe, rodzynki, morwa biała, gorzka czekolada, czarna porzeczka, maliny, wiśnie
Między kuchnią a pokojemKakaowe ciasto biszkoptowe, przełożone kremem śmietankowym, z bananami zatopionymi w galaretce cytrynowej, z dodatkiem wyrazistego akcentu w postaci dżemu z czarnej porzeczki. Wszystko to tworzy razem doskonałą całość. Smakuje wybornie, a jeszcze do tego ładnie wygląda. Czytaj dalej
Arabeska waniliowaMiękkie, półkruche ciasto z czarną porzeczką w środku i kokosową pianką na wierzchu. Samo ciasto najpierw uciera się, a dopiero potem zagniata i chłodzi. To właśnie dzięki temu jest ono takie delikatne. Do tego wyraziste w smaku porzeczki oraz słodka pianka kokosowa, choć nie aż tak słodka jak beza. Wszystko razem tworzy bardzo smaczną całość. Czytaj dalej
Arabeska waniliowakilka pokruszonych biszkoptów 1 łyżka masła 1 żółtko Z podanych składników zarabiamy kruszonkę ( ma być lekko lepka, ale jednocześnie sypka). Dodatkowo: mały słoik konfitury z czarnej porzeczki WYKONANIE : babeczki wyklejamy kruchym ciastem( ja wyłożyłam uprzednio papilotkami) i nakłuwamy widelcem do każdej babeczki nakładamy łyżeczkę konfitury zapiekamy ok 5 minut masa serowa(prawie po brzegi) posypujemy piernikową
Domowe ciastamargaryny 100 g miodu 1 jajo 1 ½ łyżeczki sody Z podanych składników zarabiamy ciasto. Dzielimy na dwie równe części. + 1 łyżka kakao + słoik dżemu z czarnej porzeczki Do jednej części dodajemy kakao i ponownie zarabiamy. Ciastem białym wykładamy spód i boki blachy do pieczenia i wykładamy dżem porzeczkowy. Składniki na nadzienie uli szklanka drobno posiekanych
Domowe ciastaPani walewska Brazylianka Orzechowiec Duetka z galaretką i kremem Pijak Sernik na biszkopcie z brzoskwinią Ciasto Kawowo Karmelowe Czekoladowy Cytrynowiec Mazurek z masą kajmakową i czarną porzeczką Smacznego i udanych wypieków
Domowe ciasta