czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:127/223)

Świąteczny piernik – najłatwiejszy przepis 223

jajka klasy M 3 łyżki przyprawy do piernika 1,5 łyżki naturalnego kakao (niesłodzonego) 1 szklanka mleka pół szklanki oleju 1 łyżeczka sody *zamiennie dżem z czarnej porzeczki Dodatkowo: foremka aluminiowa do pieczenia wyłożona w środku silikonowanym papierem do pieczenia Stella  Rozmiar: 31 cm x 22 cm x 4,5 cm Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni

Słodkie okruszki
Łabędzi puch 200

wiórków kokosowych 200 g miękkiego masła Posypka, poncz: 1 łyżka masła 4 łyżki cukru 100 g wiórków kokosowych 300 g kwaskowatego dżemu (np. z czarnej porzeczki, wiśniowego, malinowego) 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki likieru kokosowego (np. Malibu; gdy ciasto jest dla dzieci, pomijamy) Biszkopt: Dno blaszki o wymiarach ok. 24x36cm wykładamy papierem do pieczenia, boków niczym

Poezja smaku
Pączki serowe angielskie 105

Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Odsączam na papierowym ręczniku, gotowe obsypuję cukrem pudrem. Te zjedzone w domu podałam z konfiturą i kandyzowaną czarną porzeczką, te na wynos – z cukrem pudrem

Zasmakuj Kuchni
CZEKOLADOWE CIASTO BANANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM I PORZECZKAMI 227

cukru 360g mąki 150ml soku z pomarańczy 2 jajka 2 łyżeczki sody 2 łyżki kakao kilka łyżek masła orzechowego (półpłynnego) szczypta soli 1 – 1,5 szklanki mrożonych czarnych porzeczek banany [...] Artykuł CZEKOLADOWE CIASTO BANANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM I PORZECZKAMI pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Pyszna Lodowa Góra 146

dzieci kawę zastąpiłam herbatą. Ale oczywiście możecie przygotować wersję kawową. Ja na pewno nie raz wrócę do tego ciasta ale dodam dla przełamania smaku dżem z czarnej porzeczki lub wiśniowy. Przepisów na wersję tego ciasta jest wiele ale mnie zainspirowała Bernika z Kulinarnego Pamiętnika. Pyszna góra Lodowa Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Ciasto bezowe o smaku owoców leśnych 111

proszku do pieczenia – szczypta soli – 3 jajka – 1 łyżka mąki ziemniaczanej. – 600g owoców leśnych. Można też zrobić z wiśnią, z czerwoną lub czarną porzeczką Mąkę (1,5 szklanki) posiekać z masłem. Wsypać do miski, dodać 100g cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i szczyptę soli. Białka oddzielić od żółtek, białka schować do lodówki, żółtka

Smaki Armine
Placek drożdżowy ze śliwkami, daktylami i migdałową kruszonką 246

pieczemy przez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką → Jagodzianki → Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką → Pleśniak z truskawkami → Śliwki pod migdałową kruszonką

Oryginalny smak
Domowy piernik z gruszką 168

zwykłe gruszki 3 łyżeczki miodu lipowego Huzar duża szczypta cynamonu *u mnie konfitura z czarnej czereśni, zamiennie dodaję dżem lub konfiturę z czarnej porzeczki Przygotowanie: Owoce obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Przekładamy do miseczki, dodajemy miód i całość posypujemy cynamonem. Mieszamy i odstawiamy. Do większej miski wsypujemy mąkę, dodajemy sodę, kakao i przyprawę do piernika

Słodkie okruszki
Kaczka pieczona przepis + z czym podawać? 106

gruszek, pomarańczy lub fig w towarzystwie przypraw i rozmarynu (rozmaryn świeży lub suszony); z dodatkiem suszonych owoców, moreli, daktyli, rodzynek; z dodatkiem żurawiny, borówek, konfitury ze śliwek i czarnych porzeczek, powideł lub dżemu z jarzębiny. Mam nadzieję, że powyższe pomogą Wam w przygotowaniu pysznej i soczystej kaczki w towarzystwie dobrych dodatków. Macie inne pomysły? Dodatki? Piszcie w komentarzach, chętnie

Zasmakuj Kuchni
Wigilia Świętego Mikołaja 116

Joulutortut ) z ciasta francuskiego z suszoną śliwką na wierzchu są bardziej ozdobą, aniżeli deserem. Napój zwany "glogg" zastępuje nasz kompot z suszu - to mieszanka soku z czarnej porzeczki, " odrobiny " czerwonego wina, miodu, przypraw (cynamon, goździki, imbir), skórka pomarańczowa oraz migdały i rodzynki dodawane na koniec. W wersji dla dorosłych glogg jest dodatkowo "wzmocniony". Finlandia słynie również

Cztery Fajery
Tort czekoladowy 503

budyń waniliowy lub śmietankowy 1,5 szklanki mleka 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek kakao 2 kostki masła +wiśniówka na poncz, domowy kwaśny dżem (np. z czarnej porzeczki), dowolne czekoladowe słodycze do dekoracji, u mnie to: rurki z kremem, Kinder Bueno, pralinki czekoladowe, czekolada Schogetten (bo ma ładne osobne kostki), cukrowe koraliki, 50 g gorzkiej czekolady

Ciastkozercy
CZEKOLADOWA TARTA Z ORZESZKAMI 162

schładzanej minimum 12 godzin) 5 łyżek cukru pudru CZEKOLADOWY GANACHE 90-100 ml śmietany 30% 90-100 g gorzkiej czekolady DODATKOWO: 5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki lub owoców leśnych WYKONANIE Formę na tartę (najlepiej z wyjmowanym dnem) o średnicy ok. 22 cm smarujemy masłem. Ciastka rozmiksowujemy z roztopionym masłem w malakserze. Wysypujemy na spód formy i uklepujemy

cool and minty
CIASTO Z JABŁKAMI 172

Szybkie w przygotowaniu ciasto, jedno z niewielu ciast najlepiej smakuje tego samego dania.  SKŁADNIKI 50 dag czarnej porzeczki 5 jajka ¾ szklaki śmietany 10% szklanka cukru 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki roztopionego masła SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Białka ubić na sztywno, żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę, cały czas miksują wlewać olej dokładnie wymieszać dodać śmietanę

RAROSSA
Mini serniczki z owocami lata 144

połączenia się składników. Nie gotujemy! Odstawiamy na bok do wystudzenia. Na każdy serniczek nakładamy porcję frużeliny. Smacznego !!! * użyłam ciastek degistive ** użyłam mrożonej mieszanki owoców: maliny, jagody, wiśnie, czarna porzeczka, truskawki, jeżyny Notes - wszystkie składniki masy serowej powinny mieć temperaturę pokojową - masy serowej nie należy zbyt długo miksować. W przeciwnym wypadku serniczki mocno urosną, a potem opadną By Małgorzata Hert

Wędrówki po kuchni
tort szachownica 125

całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 300 ml śmietany kremówki 400 g serka mascarpone 100-150 g czekolady deserowej opcjonalnie cukier puder do smaku dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki wykonanie: Ok. 200 ml śmietanki ubijamy i dodajemy do rozmiksowanego serka mascarpone. W osobnym naczyniu rozpuszczamy na parze wodnej czekoladę. Do czekolady wlewamy pozostałą kremówkę, mieszamy do połączenia się

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania