czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:132/223)

Pyszne i łatwe ciasto kubeczkowe 133

cząstki) Do polewy 1 gorzka czekolada pół kubeczka śmietany 36% 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao Posypka: u mnie ekspandowane ziarno prosa w miodzie z czarną porzeczką u mnie  Soligrano Rozpuść masło, odłóż na bok. Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia, odłóż na bok. Cukier i jaja ubij na puch, zwiększą swoją objętość znacznie i masa stanie

Z Kuchni Do Kuchni
Porzeczkowiec 1144

więc w końcu i ja spóbowałam go upiec. Ciasto się udało, biszkopt ładnie wyrósł. Ciasto w sumie nie jest trudne, wystarczy biszkopt przełożyć serową masą i konfiturą z czarnej porzeczki. Smakuje super, warstwy fajnie się komponują smakowo. Mojej rodzince porzeczkowiec zasmakował i już musiałam piec go ponownie.   składniki: biszkopt 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki

Monia miesza i gotuje
Rafaello 196

Składniki: Biszkopt 1/2 puszki ananasa (krążki) 1 opakowanie serka mascarpone 500 ml śmietany 30% lub 36% 1 tabliczka białej czekolady 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki sok z 1/2 cytryny 3/4 szklanki wiórków kokosowych +  wiórki do posypania Sposób przygotowania: 1. Biszkopt upiecz z 1,5 porcji podanych w przepisie składników - KLIK . Pozostaw do całkowitego wystygnięcia i podziel

A Ty Smakuj Mnie
Łabędzi Puch 333

kajzerki, 100g wiórków kokosowych, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 łyżki cukru kryształku, 300g masła, Posypka: 80g wiórków kokosowych, 1 łyżka masła, 3 łyżki cukru, Dodatkowo: ½ słoika dżemu z czarnej porzeczki. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie stopniowo dodaję mąkę wymieszaną razem z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto makowe z waniliowym serkiem i porzeczkową nutą 112

Rewelacyjne makowe ciasto z delikatnym waniliowym serkiem, orzeźwiającą masą z czarnej porzeczki i warstwą chrupiących, prażonych migdałów to doskonały pomysł dla fanów lekkich, nie za słodkich deserów. Składniki: Biszkopt makowy: 1 szklanka maku 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 7 jajek 3 łyżki wody Masa waniliowa: 1 kg sera delfiko o smaku waniliowym

Szalona Kuchnia Eweliny
Domowy budyń waniliowy 119

dobrego humoru. Kiedyś przeważnie waliłam do sklepu i kupowałam filiżankę. A teraz robię szybko coś dobrego. Na złą fazę w życiu gotuję budyń waniliowy z dodatkiem konfitur z czarnej porzeczki. Jak tak sobie posiedzę nad miseczką pysznego deseru to stopniowo dochodzę do wniosku, że to jeszcze nie był wielki problem. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
TORCIK Z KREMEM WANILIOWYM 113

torebki herbaty earl grey  250 ml gorącej wody sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1 olejek spirytusowy cytrynowy (4,5g) 1 łyżeczka cukru Dodatkowo: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki  1 nadzienie cukiernicze Lauretta o smaku wanilii 1/2 czekolady gorzkiej (50g) Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki

Ciastka - domowe słodkości
TORT - milky way z akcentem kokosowym i porzeczkowym 176

końcu zebrałam się i napisałam dla Was przepis na urodzinowy tort, który robiłam dla Męża w piątek! Tort o smaku: milky way + czarna porzeczka + kokos! Wyszło przepysznie! Składniki na biszkopt: 6 jajek - osobno żółtka i białka 1 szkl mąki pszennej typ 450 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżki ciemnego kakao 1 szkl cukru szczypta soli

Trufelkowo
Ciasto czekoladowe z białą chmurką 154

cukru szklanka śmietanki kremówki 30 lub 26% Na chmurkę: szklanka śmietanki  kremówki 1 łyżka cukru pudru 2 krople aromatu waniliowego Dodatkowo: kilka łyżek dżemu (truskawkowego, wiśniowego, z czarnej porzeczki, opcjonalnie  możemy użyć wiśni z nalewki) Wykonanie: Ciasto: w jednej misce łączymy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i kakao. W drugiej, dużej misce łączymy jajka, maślankę, olej

Smak mojej kuchni
Najlepsze wafle 121

wszystkie składniki ze sobą i tą mieszanką smarujemy wafle. Ja dodatkowo jedną warstwę smaruję dżemem lub konfiturą np jak w tym wypadku malinową, świetnie pasuje także dżem z czarnej porzeczki

Cynamonowe szczęście
Błyskawiczne andruty 145

masą niewiadomego pochodzenia. Godzina po zrobieniu i można jeść. Dla niespodziewanych gości. Składniki: 4 prostokątne suche wafle 1 puszka kajmaku czekoladowego 1 słoik śliwkowych powideł lub dżemu z czarnej porzeczki Sposób wykonania: Pierwszy wafel ułożyć na twardej tekturze lub desce, wysmarować cienko miękkim kajmakiem o temp pokojowej, przykryć drugim waflem, lekko docisnąć dłonią, wysmarować powidłami, czynność powtórzyć

Wanilia i Kardamon
Gruszki pieczone w miodzie 202

półkach w Rossmanie pojawiła się własnie nowa marka Miody Suflet. Dlaczego jest niezwykła? Bo to połączenie najlepszego miodu oraz owoców lub przypraw. Wśród pięknych słoiczków znajdziecie smak malin, czarnej porzeczki, pomarańczy, cynamonu, imbiru czy wanilii. Możecie kupić je w większych słoikach 250 g lub w zestawie małych słoiczków. Miód ma konsystencję musu owocowego, dzięki czemu będzie idealny zwłaszcza

nietylkopasta.pl
Ciasto z masą kokosową i galaretką 181

pieczenia Masa kokosowa: 200 g wiórków kokosowych 0,5 litra mleka 0,5 kostki miękkiego masła 3 łyżki cukru Ponadto: 2 galaretki (świetnie sprawdzą się takie o smaku czarnej porzeczki lub owoców leśnych) 3 paczki herbatników czekolada deserowa + kilka łyżek mleka rozpuszczone w kąpieli wodnej orzechy włoskie na posypkę   Najpierw należy upiec biszkopt. Całe jajka zmiksować z cukrem

Simply Food
kruche babeczki z kremem patissiere 142

natłuszczonej foremki np. na muffinki. Pieczemy w 180 st. C na złoty kolor. Po upieczeniu możemy pozostawić w foremkach do wystudzenia. Wyciągamy z foremek. dodatkowo: np. galaretka z czarnej porzeczki (przepis tutaj ) konfitura składniki na krem patissiere: 250 ml mleka 250 ml śmietanki kremówki (lub mleka) 100 g cukru 4 żółtka 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka

Domowy Smak Jedzenia
ciasto czekoladowe z marshmallow (bez pieczenia) 425

mnie do stworzenia tego deseru. Mały kawałeczek wystarczy, żeby zaspokoić największą nawet ochotę na czekoladę. *foremka 25*10 cm Składniki: duża paczka kakaowych herbatników  słoiczek konfitury z czarnej porzeczki Stovit 300 ml śmietanki kremówki 125 g gorzkiej czekolady 400 ml mleka + 125 ml do nasączenia herbatników 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 łyżki cukru 75 g masła mała paczka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia