kajzerki, 100g wiórków kokosowych, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 łyżki cukru kryształku, 300g masła, Posypka: 80g wiórków kokosowych, 1 łyżka masła, 3 łyżki cukru, Dodatkowo: ½ słoika dżemu z czarnej porzeczki. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie stopniowo dodaję mąkę wymieszaną razem z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę
Tradycyjna kuchnia KasiRewelacyjne makowe ciasto z delikatnym waniliowym serkiem, orzeźwiającą masą z czarnej porzeczki i warstwą chrupiących, prażonych migdałów to doskonały pomysł dla fanów lekkich, nie za słodkich deserów. Składniki: Biszkopt makowy: 1 szklanka maku 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 7 jajek 3 łyżki wody Masa waniliowa: 1 kg sera delfiko o smaku waniliowym
Szalona Kuchnia Ewelinydobrego humoru. Kiedyś przeważnie waliłam do sklepu i kupowałam filiżankę. A teraz robię szybko coś dobrego. Na złą fazę w życiu gotuję budyń waniliowy z dodatkiem konfitur z czarnej porzeczki. Jak tak sobie posiedzę nad miseczką pysznego deseru to stopniowo dochodzę do wniosku, że to jeszcze nie był wielki problem. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznietorebki herbaty earl grey 250 ml gorącej wody sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1 olejek spirytusowy cytrynowy (4,5g) 1 łyżeczka cukru Dodatkowo: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 1 nadzienie cukiernicze Lauretta o smaku wanilii 1/2 czekolady gorzkiej (50g) Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki
Ciastka - domowe słodkościkońcu zebrałam się i napisałam dla Was przepis na urodzinowy tort, który robiłam dla Męża w piątek! Tort o smaku: milky way + czarna porzeczka + kokos! Wyszło przepysznie! Składniki na biszkopt: 6 jajek - osobno żółtka i białka 1 szkl mąki pszennej typ 450 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżki ciemnego kakao 1 szkl cukru szczypta soli
Trufelkowocukru szklanka śmietanki kremówki 30 lub 26% Na chmurkę: szklanka śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 2 krople aromatu waniliowego Dodatkowo: kilka łyżek dżemu (truskawkowego, wiśniowego, z czarnej porzeczki, opcjonalnie możemy użyć wiśni z nalewki) Wykonanie: Ciasto: w jednej misce łączymy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i kakao. W drugiej, dużej misce łączymy jajka, maślankę, olej
Smak mojej kuchniwszystkie składniki ze sobą i tą mieszanką smarujemy wafle. Ja dodatkowo jedną warstwę smaruję dżemem lub konfiturą np jak w tym wypadku malinową, świetnie pasuje także dżem z czarnej porzeczki
Cynamonowe szczęściemasą niewiadomego pochodzenia. Godzina po zrobieniu i można jeść. Dla niespodziewanych gości. Składniki: 4 prostokątne suche wafle 1 puszka kajmaku czekoladowego 1 słoik śliwkowych powideł lub dżemu z czarnej porzeczki Sposób wykonania: Pierwszy wafel ułożyć na twardej tekturze lub desce, wysmarować cienko miękkim kajmakiem o temp pokojowej, przykryć drugim waflem, lekko docisnąć dłonią, wysmarować powidłami, czynność powtórzyć
Wanilia i Kardamonpółkach w Rossmanie pojawiła się własnie nowa marka Miody Suflet. Dlaczego jest niezwykła? Bo to połączenie najlepszego miodu oraz owoców lub przypraw. Wśród pięknych słoiczków znajdziecie smak malin, czarnej porzeczki, pomarańczy, cynamonu, imbiru czy wanilii. Możecie kupić je w większych słoikach 250 g lub w zestawie małych słoiczków. Miód ma konsystencję musu owocowego, dzięki czemu będzie idealny zwłaszcza
nietylkopasta.plpieczenia Masa kokosowa: 200 g wiórków kokosowych 0,5 litra mleka 0,5 kostki miękkiego masła 3 łyżki cukru Ponadto: 2 galaretki (świetnie sprawdzą się takie o smaku czarnej porzeczki lub owoców leśnych) 3 paczki herbatników czekolada deserowa + kilka łyżek mleka rozpuszczone w kąpieli wodnej orzechy włoskie na posypkę Najpierw należy upiec biszkopt. Całe jajka zmiksować z cukrem
Simply Foodnatłuszczonej foremki np. na muffinki. Pieczemy w 180 st. C na złoty kolor. Po upieczeniu możemy pozostawić w foremkach do wystudzenia. Wyciągamy z foremek. dodatkowo: np. galaretka z czarnej porzeczki (przepis tutaj ) konfitura składniki na krem patissiere: 250 ml mleka 250 ml śmietanki kremówki (lub mleka) 100 g cukru 4 żółtka 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka
Domowy Smak Jedzeniamnie do stworzenia tego deseru. Mały kawałeczek wystarczy, żeby zaspokoić największą nawet ochotę na czekoladę. *foremka 25*10 cm Składniki: duża paczka kakaowych herbatników słoiczek konfitury z czarnej porzeczki Stovit 300 ml śmietanki kremówki 125 g gorzkiej czekolady 400 ml mleka + 125 ml do nasączenia herbatników 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 łyżki cukru 75 g masła mała paczka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaposiekane orzechy, migdały. Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej lub 2 szklanki mąki pszennej i ½ szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki kakao 250 g powideł śliwkowych lub dżemu z czarnej porzeczki, jagodowego pół płaskiej łyżeczki cynamonu lub mniej jeśli wolicie niecała szklanka rodzynków 3 łyżki drobnego cukru białego lub cukru trzcinowego 1,5 szklanki mleka roślinnego ½ szklanki oleju rzepakowego 3 łyżeczki
Zasmakuj Kuchniwięcej niż w naszym zwykłym grzańcu, rozgrzewający i ciało i ducha, bo ma w sobie potężny ładunek pozytywnej mocy. Bukiet barszczu można wzbogacić dodając sok z pomarańczy, albo czarnej porzeczki lub pół kieliszka wytrawnego wina. Barszcz grzaniec przyjmie wszystko, bez obawy, że sam zgubi gdzieś swój smak, bo zrobiony jest na bazie esencjonalnego wywaru z buraków i jabłek. Przepis
Niedzielny kucharzdzionka :-) Składniki: 180 g masła 400 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 puszki kajmaku (ok. 200g) 1 jajko L 20 g cukru (niekoniecznie) dżem z czarnej porzeczki 1. Na stolnicę przesiewamy na stolnicę razem z proszkiem do pieczenia. Wkrawamy do niej zimne masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy jajko i kajmak. Zagniatamy ciasto (jak by ciasto
kruche babeczki