już jesteśmy przeziębieni warto sobie wypić lub zjeść coś co zawiera dużo witaminy C. Bogatym źródłem kwasu askorbinowego jest acerola, dzika róża, zielona papryczka chilli, natka pietruszki, czarna porzeczka, papryka, brukselka, jarmuż, truskawki, szpinak, pomarańcze czy cytryny. Należy zwrócić uwagę, że cytryna ma o połowę mniej witaminy C na 100g niż na przykład papryka czerwona. Ponad to witamina
wysmienitylitr śmietanki kremówki 30% 5-6 łyżki cukru pudru 5-6 łyżki kakao 5 łyżeczek żelatyny 1/3 szklanki zimnej przegotowanej wody Warstwa galaretkowa: 4 opakowania galaretki o smaku czarnej porzeczki 1 i 1/2 litra wrzącej wody Dodatkowa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady Ciasto biszkoptowe: Obie mąki dokładnie mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubić
talerz przyjemnościtaką pogodę jak dziś trzeba zasilić nasz organizm witaminami. Idealnie sprawdzi się smoothie z owocami. U mnie z dodatkiem nektaru z czarnej porzeczki. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnizrobić np w dużej foremce na babkę lub na kwadratowej blaszce i pokroić na kwadraty. Proste, zdrowe i efektowne deser idealny :) Składniki : 2 szklanki soku z czarnej porzeczki hortex 500 ml mleczka kokosowego opakowanie agaru 2-3 łyżki miodu Przygotowanie : W garnuszku zagotować sok zestawić z gazu i dodać agar (zgodnie z przepisem na opakowaniu
zdrowa vege kuchniałyżki nasion chia 1/2 szklanki mrożonych malin 1 mały banan 2 łyżki jogurtu naturalnego około 3 łyżki owoców liofilizowanych* listki świeżej mięty *u mnie mieszanka malin, truskawek, jeżyn, czarnej porzeczki i banana Przygotowanie: Do 3/4 wysokości szklanki nalewamy sok 100% Jabłko-Gruszka, dodajemy nasiona chia i całość dokładnie mieszamy. Następnie wkładamy szklankę do lodówki (najlepiej na całą noc, minimum
Słodkie okruszkisztywno z dodatkiem cukru pudru, pod koniec ubijania dodawać po łyżce serka mascarpone. Miksować tylko chwilę, do momentu połączenia się składników. Poncz: 3 czubate łyżki dżemu z czarnej porzeczki, 2 łyżki soku z cytryny, 8 łyżek wody, łyżka cukru. Wszystkie składniki wymieszać i naponczować obydwa blaty ciasta. Jeden blat ułożyć z powrotem w blasze
Z miłości do słodkościnajbardziej nabiałowe danie z produktów dostępnych w ich asortymencie. I tak, decyzją Mlekovity, kuferki z produktami mlecznymi otrzymują: * Katarzyna Marczak- Serowy Słonecznik * Justyna Dragan - sernik z czarnej porzeczki z musem z białej czekolady 2.DANIE Z MOJEGO BLOGA. W tej rundzie czekałam na zdjęcia potraw z przygotowanych z wykorzystaniem przepisów mojego autorstwa. Oceniałam nie zdjęcie, czy jego jakość
Z Majeczką w kuchnicukru, szczypta proszku do pieczenia. Krem: 600 ml śmietany, 400 g serka homogenizowanego naturalnego, 5 łyżek kakao Decomorreno, 2 śmietanfixy, 1/2 szklanki cukru pudru , dżem z czarnej porzeczki lub inny. Poncz: 2 pomarańcze, 1/2 cytryny, 1/2 szklanki wody, 3 łyżeczki cukru Do dekoracji: bita śmietana (wykorzystana z kremu), dżem porzeczkowy, ażurki czekoladowe, truskawki. Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubijamy
Państwo Wojtczuk gotująpieczenia. Na końcu dodać olej. Wymieszać. Przełożyć do tortownicy i piec 45 minut w 180 stopniach. Na wierzch rozprowadzić polewę czekoladową lub serek mascarpone. Ciasto posypałam pudrem z czarnej porzeczki. Ale w sklepie ze zdrową żywnością, można kupić puder z buraka
AZgotuj!Znakomita przekąska na drugie śniadanie lub podwieczorek 👌 Wystarczy zakupić galaretki o rożnych smakach i dowolne owoce. U mnie pierwszą warstwę stanowiła mieszanka owoców ( maliny, czarna porzeczka, wiśnie ) zalana wiśniową galaretką. Druga warstwa to cząstki mandarynek zatopione w galaretce pomarańczowej. Trzecia warstwa, to zielona galaretka, którą pokroiłam po zastygnięciu w duże kwadraty i ułożyłam na wierzchu
Kulinarne przemysleniaskładniki umieścić w misce, zagnieść, z ciasta uformować kulę, przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. Dodatkowo: 6 białek 200 g cukru 410 g dżemu z czarnej porzeczki 200 g orzechów włoskich Orzechy posiekać. Formę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę schłodzonego ciasta, rozwałkować na dnie formy. Posmarować połową słoiczka
kulinarnyswiatdomijabłka umyte pokroić ze skórką na kawałeczki do miski, wsypać cukier i kisiele, wymieszać, niska forma silikonowa z kominkiem, na dnie rozłożyć jabłka, przycisnąć do dna dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony rozsmarować na wierzchu jabłek miękką margarynę, cynamon, cukier mikserem utrzeć na jednolitą masę wsypać obie mąki i mikserem utrzeć na drobną kruszonkę, dodatkowo wlałam 2 łyżki oleju rzepakowego
W Mojej Kuchni LubięBardzo smaczne kremowe ciasto, z masą kawową. Nie za słodkie i delikatnie przełamane domową konfiturą z czarnej porzeczki. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding
W garach u Gosiwcale nie wpłynęło to ani na smak, ani na konsystencję kremu:) składniki: ok 400 g krakersów 400 g (puszka) masy kajmakowej (najlepsza z gostynia) 3 łyżki dżemu z czarnych porzeczek 250 g słonecznika krem: 200 g masła 420 g serka waniliowego homogenizowanego (3x140g) 250 g mleka w proszku Przygotować krem: masło utrzeć na puch, stopniowo - łyżka po łyżce dodawać
6niebo