mieliście okazji na degustację tego kremu, to koniecznie sami zróbcie i przekonajcie się jak uzależniający jest ten smak :). Krem Ferrero Rocher polecam do ciast, deserów z owocami i tortów, np. Tort Rocher. Składniki: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 300 g Więcej... Artykuł Krem Ferrero Rocher pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki Pomysłjest jeden z tych niewielu przepisów na blogu w którym mój jedyny udział w przygotowaniu to poniekąd pomysł, zdjęcia i konsumpcja. Typowo męska pizza, z wołowiną w cieście na pizze w formie burgera, z wierzchem z salami, z sosem pomidorowym i chyba kilogramem sera. Doprawdy doskonałe połączenie w wykonaniu dwóch niezawodnych kucharzy, którzy są moimi przyjaciółmi i gotują cudnie. Danie(...)które ma chyba milion kalorii ale dla takich chwil niekiedy warto odpuścić dietę. Składniki (na 6 porcji): ciasto na pizze z tego przepisu 500 gram dobrej jakości mielonej wołowiny 100 gram salami 1 papryka czerwona sos pomidorowy z tego przepisu 750 gram żółtego sera czerwona cebula czosnek sólo
Mango Papajamięciutkie w środku, a na zewnątrz otoczone chrupiąca skórą, ładnie trzymają fason, więc można spokojnie te transportować, np. do pracy. bo na zimno smakują równie dobrze. W sumie, to ciasto jak na kopytka, tyle że bez zbędnej babraniny z gotowaniem. Składniki na 8 kotelciko-klopsików, wg mnie na dorosłą osobę 3-4 to jest max: opakowanie około(...)blendowane ziemniaki zamieniają się w kleistą maź), od biedy możecie rozdrobnić ziemniaki widelcem, utłuczcie ziemniaki na idealnie gładkie puree. Dodaj sól. Do puree dodawaj stopniowo mąki, tak aby ciasto nie kleiło się do rąk. W sumie to ciasto jak na kopytka. Ciasto podziel na 8 w części, z każdej uformuj okrągły placek. Na środku umieść łyżkę szpinaku. Zawiń brzegi ciasta
greenscarfsztuk foremek do muffinków bądź mini babeczek, papier do pieczenia, nasiona do obciążenia foremek Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło pokrojone w małą kostkę oraz proszek do pieczenia. Posiekać ciasto nożem. Siekać do momentu, w którym składniki zaczną się łączyć ze sobą. Dodać wtedy żółtka oraz miód. Zagnieść ciasto. Jeśli konieczne w czasie wyrabiania ciasto podsypywać mąką. Gotowe włożyć(...)pół godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na grubość 3 milimetrów. Wyłożyć każdą foremkę ciastem, na wierzch ułożyć papier do pieczenia i wsypać ziarna np grochu celem obciążenia papieru. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 6 minut. Po upływie tego czasu wyjąć babeczki, usunąć ziarna oraz papier do pieczenia. Włożyć z powrotem do piekarnika
mecooksszczególnie w okresie Świąt Bożego Narodzenia czy też Nowego Roku. Proces powstawania tej babki jest bardzo długi więc ja mam dziś dla Was bardzo uproszczony sposób na jej wykonanie. Ciasto wypiekane jest w kształcie wysokiej kopuły więc bez specjalnej foremki będzie to nieco utrudnione. Ja użyłam foremkę oczywiście od firmy ALFATEC - tam znajdziecie kilka rozmiarów. Składniki(...)mleka 20 dag masła 5 żółtek szczypta gałki muszkatołowej Skworcu 20 dag rodzynek SKWORCU 20 dag suszonych fig SKWORCU ok 100 ml wiśniówki odrobina soli Dodatkowo; białko do posmarowania ciasta foremka do pieczenia ALTO PANETTONE podkład pod tort karbowany ALFATEC Przygotowanie; Drożdże wymieszać z kilkoma łyżkami ciepłej wody, odstawić na około 20 min. Do miski przesiać mąkę. Dodać odrobinę soli
Radość kipiąca uśmiechem.mąką ziemniaczaną (na 500g jagód ok. 2 łyżki mąki ziemniaczanej). Mąkę dodajemy po to aby sok, który się wydzieli z jagód podczas gotowania nie rozkleił pierogów. Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki duża szczypta soli około 200 ml gorącej wody 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, sól, wlewamy oliwę i zaczynamy powoli wszystko mieszać po trochu(...)wlewając wodę. Wyrabiamy aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, łatwo odchodzące od ręki. Miskę przykrywamy ściereczką i zostawiamy na około 15 minut aby odpoczęło. Po tym czasie odrywamy porcję ciasta i rozwałkowujemy na stolnicy na cienki placek, z którego bedziemy wykrawać kółka. Następnie na środek nakładamy farsz i zlepiamy brzegi aby powstał nam pierożek (jeśli pierogi słabo nam się sklejają
Dieta Rozdzielna i Zdrowieprzygotować tartę. Skoro nie mogę mieć prawdziwego lipca, będę udawać, że to nadal maj. Przepis znalazłam w książce Nordisk bagebog Miisy Mink, i spodobał mi się od razu. Kruchutkie ciasto, kwaskowe nadzienie z głębokim, dymno-karmelowym posmakiem cukru muscovado, a do tego chrupiąca, owsiana kruszonka. Banalne wręcz składniki łączące się w idealną całość. Tarta z rabarbarem i owsianą kruszonką Składniki(...)cukru muscovado kruszonka: 50 g płatków owsianych 60 g cukru 50 g miękkiego masła Mąkę z proszkiem przesiać, wymieszać z cukrem. Dodać masło, rozetrzeć palcami. Wbić żółtko, zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na koło nieco większe niż średnica formy. Wyłożyć ciastem formę, odstawić. Rabarbar pokroić na kawałki, wymieszać z cukrem. Odstawić. Cukier wymieszać z płatkami owsianymi. Dodać masło, zagnieść kruszonkę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNaszło mnie na ciasto w stylu weselnym: z dużą ilością masy na maśle i alkoholu. Nie żałowałam ani jednego ani drugiego i wyszedł mi pyszny, solidny przekładaniec. Ze względu na dużą ilość wódki użytej do ponczowania to ciasto raczej dla dorosłych. Nie jest przesłodzone ale to wypiek z rodzaju tych, których jeden kawałek wystarczy, żeby zaspokoić ochotę na słodycze(...)powoli dosypywać cukier a następnie dodawać po jednym żółtku. Po żółtkach wlać wodę i olej. Mąki wymieszać razem z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Wymieszać. Z ciasta upiec trzy biszkopty (lub jeden wysoki a później przekroić na trzy części) w 180*C około 30 minut. Masa kokosowa: kokos zalać mlekiem i gotować na małym ogniu kilka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaolej umieścić w garnuszku i zagotować. Mąki wymieszać, wsypać do gotującej się mieszanki i szybko wymieszać tworząc kluskę, którą nadal na małym ogniu rozcierać łyżką ok 1 minutę. Ciasto wyłożyć płasko do jakiegoś naczynia i umieścić w lodówce aby się schłodziło. Gdy to nastąpi miksować ciasto wraz z jednym jajkiem, a drugie dodać po dokładnym rozprowadzeniu pierwszego. Ciasto wychodzi dość
Candy Pandasubitymi białkami. Połowę masy wlać do tortownicy lub miski wyłożonej na dnie papierem do pieczenia a drugą do drugiej misy. Kilka łyżek nałożyć do dwóch foremek na muffiny. Ciasta piec w 180’C ok 15-20 minut (zawsze należy sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest dopieczone!) muffinki wyciągnąć nieco wcześniej. Po tym czasie wyciągnąć ciasta i uderzyć nimi o blat
Candy Pandasjego rozpuszczenia. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku (po każdym chwilę miksując). Mąki wymieszać i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy (boki formy nie powinny być niczym smarowane ani przykrywane). Wlać ciasto i piec przez około 25 minut w temperaturze(...)można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika i spuścić go (w formie) na blat stołu z z niedużej wysokości. Dzięki temu biszkopt nie opadnie. Odstawić do wystygnięcia. Boki biszkoptu oddzielać od formy nożem, dopiero po wystudzeniu. Podzielić na 3 blaty. KREM KOKOSOWO
Candy Pandasolej umieścić w garnuszku i zagotować. Mąki wymieszać, wsypać do gotującej się mieszanki i szybko wymieszać tworząc kluskę, którą nadal na małym ogniu rozcierać łyżką ok 1 minutę. Ciasto wyłożyć płasko do jakiegoś naczynia i umieścić w lodówce aby się schłodziło. Gdy to nastąpi miksować ciasto wraz z jednym jajkiem, a drugie dodać po dokładnym rozprowadzeniu pierwszego. Ciasto należy przełożyć
Candy Pandasprzyznać, że wszystko fajnie się razem komponuje i ta wersja zasmakuje bardziej wielbicielom czekoladowych a niżeli orzechowych smaków. Duży plus, że w obu pastach nie ma tej nuty surowego ciasta jaką wyczułyśmy w wersji z orzechów włoskich i konopi. Aha i bardzo przypomina nam smak cukierków karmelowo-kakaowych, które od dzieciństwa kupuje nam babcia w wiejskim sklepiku :D Pasta(...)niej cudne nadziewane pierniczki <3 Podsumowanie: Był to jeden z pyszniejszych testów jakie robiłyśmy ostatnio. Wszystkie pasty były super dodatkiem do wszelkich słodkich śniadań, szybkich deserów czy ciast. To takie urozmaicenie i przerywnik od klasycznych maseł orzechowych. Pycha! Aczkolwiek my osobiście popracowałybyśmy jeszcze nad składami past za co będą miały odjęte punkciki ;) Jabłka w cieście białkowo-owsianym
Candy Pandasjednym żółtku (po każdym chwilę miksując). Obie mąki wymieszać razem z kakao oraz przyprawą i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy . Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy
Candy Pandasolej i cukier roztopić razem. Dodać puree z dyni i razem zblendować na gładko. Mąki i drożdże dokładnie razem wymieszać. Do suchych składników dodać mokre. Dokładnie wymieszać ciasto drewnianą łyżką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (przykryć ręczniczkiem). Gdy ciasto wyrośnie podzielić je na kilka porcji. Jedną z nich z odrobiną mąki trochę wyrobić i rozwałkować odrobinę(...)ciasto musi być dość grube). Dużą szklanką wycinać duże koła, przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyciąć w nich mniejsze kółka kieliszkiem. Donuty piec w 170’C ok 15 minut. Po wystudzeniu polać je płynną czekoladą lub lukrem i posypać dodatkami. Ekspandowane drobne ziarno spisało się najlepiej
Candy Pandas