Uwielbiam wszelkie bakalie nie mogłam więc przejść obojętnie wobec takiego widoku. Wyobraziłam sobie smak i zapach tego ciasta znalezionego na blogu Pistachio ... gdy go spróbowałam przeszło moje oczekiwania... Powrócił smak keksu pieczonego przez dziadka a jednak było to całkiem inne ciasto :) Jest wspaniałe, wilgotne, zwarte, wg mnie najlepsze po kilku dniach, takie lekko suche a jednocześnie pełne smaku. Zmieniłam troszkę proporcje i użyłam innej formy niż w oryginale. Świąteczne fińskie c... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)